De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van maandag, 5 juli 2004.

Dossiermaandag, 5 juli 2004

Wat een narigheid


Economiemaandag, 5 juli 2004

Winkelen hartje stad uit de gratie

Woerden – De bezoekersaantallen in de Nederlandse binnensteden zijn in de afgelopen twee jaar gekelderd. Dit meldt onderzoeksbureau Locatus. In Leeuwarden daalde het wekelijkse aantal van 200.000 naar 172.500. In Groningen ging het om een daling van 820.000 naar 632.000. In Amsterdam viel de schade nog relatief mee. Ook andere Friese steden hebben te lijden onder lagere bezoekersaantallen. Cijfers daarvoor zijn niet voorhanden.

Economiemaandag, 5 juli 2004

Internetbedrijf in Heerenveen breidt uit

Heerenveen – Internet- en Telecombedrijf DIS Europe heeft een meerderheidsbelang verkregen in DutchDSL en Dutchweb. Met het grotere belang hebben ze volgens eigen zeggen ,,een grote schaalvergroting op de DSL-/breedbandmarkt”, verkregen. Bij het Heerenveense bedrijf werken nu ongeveer 50 mensen. Bij DutchDSL en Dutchweb zijn 17 man werkzaam.

Hoofdartikelmaandag, 5 juli 2004

Transparantie…

Er gebeuren merkwaardige dingen in Nederland. Alom klinkt de roep om transparantie. Of het nu in de politiek is – landelijk en lokaal – of in het bedrijfsleven, iedereen moet altijd alles kunnen zien wat er gebeurt. Transparantie is het toverwoord voor het oplossen van veel kwalen: het voorkomen van achterkamertjespolitiek of het zich verrijken over de ruggen van werknemers en/of burgers.

Regiomaandag, 5 juli 2004

Baggerschip gered van schroothoop

Harlingen – Sinds 1985 stond het baggerschip ‘Vooruit’ na twaalf jaar trouwe dienst bij baggeraar Krikke in Heerenveen werkloos aan de kant, in afwachting van transport naar de schroothoop. Zover komt het niet. Voor het schip is een nieuwe bestemming gevonden in het stoommachinemuseum in Medemblik.

Regiomaandag, 5 juli 2004

Inspectie ingelicht over illegaal brandmerken

Drachten/Terwispel - Het bestuur van het Friesch Paarden-Stamboek (FPS) heeft achterhaald wie op 24 juni de achtjarige Friese merrie Oekje-Vrouwkje van Gertjan en Virginia van der Linden uit Terwispel van een verboden brandmerk in haar hals heeft voorzien. De man, die lid is van de chipploeg, kan een brief van het FPS-bestuur verwachten en wordt mogelijk zelfs geschorst als lid van de chipploeg, aldus FPS-voorzitter Jaap van der Meulen. Ook de Algemene Inspectiedienst (AID) wordt door het FPS op de hoogte gesteld.

Regiomaandag, 5 juli 2004

Politie pakt autoracers aan

Leeuwarden – De politie heeft afgelopen weekeinde ingegrepen tegen lawaaioverlast van jongeren op het parkeerterrein van het FEC in Leeuwarden. Elf jongeren hebben een boete opgelegd gekregen. Buurtbewoners werden al maandenlang geplaagd door de rondscheurende automobilisten en keiharde muziek.

Regiomaandag, 5 juli 2004

Slangen kopen wordt veel te gemakkelijk

Leeuwarden – Te koop: paar maanden oude guttata slangen. Vanaf 12 euro. Zomaar een advertentie op marktplaats.nl. Hij staat tussen zo’n 1300 andere advertenties waarin reptielen aangeboden worden. Slangen worden steeds goedkoper. En het wordt steeds makkelijker eraan te komen, sinds onder invloed van Europa de regelgeving versoepelde.

Regiomaandag, 5 juli 2004

Leerkracht heeft geen tijd voor klusjes

Drachten – Kleine onderhoudsklussen op basisscholen aan bijvoorbeeld het elektriciteitsnet blijven vaak liggen zolang scholen geen conciërge hebben. Docenten hebben vaak geen verstand van onderhoud en voor reparaties is er geen tijd.

Sportmaandag, 5 juli 2004

Spanning helemaal terug bij NK schaken

Leeuwarden – Even leek het erop dat het NK schaken dit keer al in vroeg stadium beslist zou gaan worden. Ivan Sokolov scoorde drie uit drie, terwijl titelverdediger Loek van Wely het lelijk liet afweten. Ook outsider Sergei Tiviakov had een beroerde start. Na de partijen van zaterdag in de Grote Kerk in Leeuwarden is de spanning echter helemaal terug.

Sportmaandag, 5 juli 2004

Van der Burg wint en wil meer waardering

Dongen - Germ van der Burg uit Folsgare heeft zondag de Ronde van Midden-Brabant gewonnen. In het shirt van de wielerformatie van Bert Story-Piels kwam zijn rode leiderstrui in de laatste etappe in de vijfde wedstrijd van de landelijke topcompetitie niet meer in gevaar. Voor zowel de 26-jarige Van der Burg, als voor zijn ploeg was het de eerste grote zege van het seizoen.

Sportmaandag, 5 juli 2004

Onweer verpest zomers ‘futsaltoernooi’

Dronrijp – De hoofdprijs van duizend euro kon afgelopen zaterdag niet uitgedeeld worden bij de Midzomercup in Dronrijp. Het nieuwe evenement kon niet afgerond worden vanwege hevige onweersbuien. De halve finalisten bij de dames- en herenteams gaan vanavond weer aan de slag.

Sportmaandag, 5 juli 2004

Correia mag er wel blijven

Balk – In het eerste oefenduel van SC Heerenveen in eigen provincie tegen de selectie van Gaasterlân-Sleat bleef de teller zaterdagavond steken op vijf. De scherpte in de afwerking was er niet. Dat gold ook nog steeds voor Antonio Correia. Hij heeft zich inmiddels telefonisch gemeld, maar is nog niet terug. Wat Gertjan Verbeek betreft mag hij er wel blijven.

Weermaandag, 5 juli 2004

Zonnig en warm

Vandaag hebben we stapelwolken, af en toe zon en een enkele bui bij temperaturen rond 18 ŕ 19 graden. Morgen wordt het zonnig en warm met middagtemperaturen rond 20 ŕ 21 graden, bij een zwakke tot matige noordelijke wind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties