De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van vrijdag, 5 juli 2013.

Economievrijdag, 5 juli 2013

Russische importban raakt Europese aardappelmarkt nauwelijks

Rusland heeft met ingang van deze maand de grenzen gesloten voor aardappelen uit de Europese Unie. Voorlopig heeft dit geen gevolgen voor de Friese akkerbouwers.

Hoofdartikelvrijdag, 5 juli 2013

Zelf macht inperken van voedingsindustrie

De meeste kinderen hebben de laatste schooldag achter de rug en veel ouders nemen de komende twee maanden een paar weken vrij. Vrije tijd wordt vaak beschouwd als signaal het er eens lekker van te nemen: iets makkelijker en luxer leven. Magnetronmaaltijden, snacken, uit eten gaan - allemaal besluiten die erop gericht zijn wat minder tijd kwijt te zijn achter het aanrecht.

Regiovrijdag, 5 juli 2013

Heerenveense supers blijven in het centrum

Heerenveen | De herontwikkeling van het Molenplein in het centrum van Heerenveen gaat gewoon door. De gederfde parkeerinkomsten worden gecompenseerd door een verhoging van de parkeerlasten, zo heeft een grote meerderheid van de gemeenteraad gisteravond besloten. Zonder supermarkten in het centrum zou de leegstand onder winkels verder toenemen, zo vreesden zowel raadsleden als wethouders. Alleen D66 stemde tegen.

Regiovrijdag, 5 juli 2013

Zorggroep Tellens en Plantein gaan samen

Bolsward | Zorggroep Tellens en Plantein willen per 1 juni 2014 een bestuurlijke fusie aangaan. De beide zorgorganisaties zijn samen goed voor bijna drieduizend werknemers die ruim 2400 cliënten bedienen. De nieuw te vormen organisatie zal thuiszorg leveren, zorg in woonzorgcentra en verpleeghuizen. Dat zal vanuit 25 locaties gebeuren.

Regiovrijdag, 5 juli 2013

Kamer redt godsdienstles op basisscholen

Leeuwarden | Leerlingen van openbare basisscholen houden hun godsdienstlessen. Een motie van Joël Voordewind van de ChristenUnie om het godsdienstig en humanistisch vormingsonderwijs te behouden, kreeg gisteren brede steun in de Tweede Kamer. Ook de regeringspartijen willen dat de subsidie voor het onderwijs behouden blijft. Alleen de PVV stemde tegen. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs wilde de subsidie van tien miljoen per 1 januari compleet schrappen.

Sportvrijdag, 5 juli 2013

Schuil met Nummerdor ronde verder op WK

Stare Jablonski | Oud-Leeuwarder Richard Schuil heeft op het WK beachvolleybal gisteren samen met Reinder Nummerdor de knock-outfase bereikt. Het Nederlandse duo won in het Poolse Stare Jablonki de derde groepswedstrijd en daardoor eindigde het duo bovenaan in de poule. Ook landgenote Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen plaatsten zich voor de eerste knock-outronde, waarin nog 32 duo’s uitkomen. Zij zijn de eerstvolgende opponent van Schuil en Nummerdor.

Sportvrijdag, 5 juli 2013

Heerenveen minst gelukkige Friese club in bekerloting

Zeist | Van de vier Friese voetbalclubs die dit seizoen deelnemen aan de landelijke KNVB beker heeft sc Heerenveen gisteren het zwaarst geloot. De ploeg van Marco van Basten werd gekoppeld aan FC Twente. SC Cambuur, Harkemase Boys en Sneek Wit Zwart lootten een amateurclub.

Sportvrijdag, 5 juli 2013

Column Lieuwe Westra | Pech is voorbij als het geluk begint

Waarom gaat het normaal zo makkelijk? Waar is mijn vorm? Wat is er met de benen? Een wielrenner twijfelt altijd. Behalve in topconditie. Dan lijk je soms te vliegen. Bij mij heeft de twijfel toegeslagen, al houd ik paniek buiten de deur. Ik voel me de eerste week van de Tour nog allesbehalve zoals ik het graag zou willen. Het draait niet lekker, de vorm ontbreekt en het is vooral hard werken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties