De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 5 augustus 2004.

Bijschriftdonderdag, 5 augustus 2004

Toevlucht en schuilplaats

Geen mens is zo naïef om te zeggen: ‘Als je in God gelooft, dan overkomt je niets.’

Cultuurdonderdag, 5 augustus 2004

Interessante orgelmuziek in Hervormde Kerk Langweer

De bezoekers van het concert van Ad van Pelt kregen woensdag een zeer uitgebreide toelichting op papier van de te spelen orgelwerken. Dat maakte van het luisteren naar de orgelbespeling in de Hervormde Kerk van Langweer, toch een andere ervaring dan zonder een dergelijke toelichting.

Economiedonderdag, 5 augustus 2004

Rabo: huizenprijs in 2005 nauwelijks hoger

Leeuwarden – De stafgroep Economisch Onderzoek van Rabobank Nederland verwacht dat de huizenprijzen volgend jaar nog nauwelijks zullen stijgen. Voor volgend jaar voorziet de stafgroep een groei van nog geen één procent. ,,Dat is een dieptepunt. Maar daarna gaat het weer beter”, aldus J.W. Aarts, de auteur van het kwartaalbericht Woningmarkt.

Hoofdartikeldonderdag, 5 augustus 2004

Niemand is veilig…

Met de aanslagen zondag tegen christelijke doelen is de strijd in Irak een nieuwe fase ingegaan.

Regiodonderdag, 5 augustus 2004

Fryslân wacht verkeerschaos in weekeinde

Leeuwarden – Het verkeer in Fryslân dreigt het komende weekeinde op verschillende plaatsen vast te lopen. De ANWB waarschuwt voor files bij Sneek. Ook het verkeer rond de Groene Ster bij Leeuwarden kan op vertraging rekenen.

Regiodonderdag, 5 augustus 2004

SKS-bestuur houdt hoger beroep geheim

Lemmer – Het bestuur van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS) maakt vrijdag aan het begin van de finale op het Sneekermeer pas bekend wat de uitslag is van de hoger beroepszaken die nog lopen. Lodewijk Meeter van Huizum, één van de schippers die een hoger beroep heeft ingediend, vindt het vreemd dat het bestuur de uitspraak van de zeilraad zo lang geheim houdt. Hij sprak woensdag tevens van ,,competitievervalsing”.

Regiodonderdag, 5 augustus 2004

Kandidaatstelling bestuur FPS rond

Drachten – De koninklijke vereniging ‘Het Friesch Paarden-Stamboek’ heeft de kandidaatstelling voor een nieuw bestuur rond. De huidige bestuursleden J.J. van der Meulen (voorzitter), H. Fennema (penningmeester) en P. Duin (stamboekzaken) hebben aangegeven terug te willen keren in het nieuwe bestuur, dat op 5 oktober wordt gekozen.

Regiodonderdag, 5 augustus 2004

Dik-zijn valt weg bij zwaarlijvige tieners op zomerkamp

Munnekeburen - ,,Ze juichten toen ik in de ringen hing! Daardoor ging het ineens stukken beter.’’ De veertienjarige Rachelle uit Veldhoven komt enthousiast terug van een ochtend sporten in de gymzaal van Munnekeburen. Ze is een van de deelnemers aan Victory Champ Camp, een zomerkamp voor tieners met overgewicht die deze week in groepsaccommodatie de Zonneroos wordt gehouden.

Regiodonderdag, 5 augustus 2004

‘Hier weggaan? Ze bouwen er maar omheen!’

Leeuwarden – Waar ooit de Leeuwarder Vegelinwijk stond gaapt nu een braakliggend gat. Van de 156 woningen zijn er inmiddels 143 gesloopt. In september gaat de eerste paal van de nieuwbouw de grond in.

Regiodonderdag, 5 augustus 2004

Drie zeges op rij huzarenstukje van skûtsje Bolsward

Lemmer – Eldert Meeter van Bolsward heeft woensdag de derde dagzege op rij geboekt in de SKS-skûtsjecompetitie. Met die prestatie herhaalt hij een huzarenstukje dat alleen de hele grote skûtsjeschippers deden: Ulbe Zwaga van Grou, Tjitte Lzn Brouwer en Sieb van Terwisga van Heerenveen, Berend Mink van Earnewâld en Klaas van der Meulen. De laatste keer dat een schipper in SKS-verband driemaal op rij won, was in 1976. Tjitte Brouwer won toen zelfs vier keer op rij.

Geloof & Kerkdonderdag, 5 augustus 2004

Trainingsweekeinde voor gemeentestichters

Leeuwarden - In het weekend van 13 tot en met 15 augustus wordt er in Den Haag opnieuw een trainingsweekend georganiseerd voor (potentiële) gemeentestichters tussen de 18 en 35 jaar.

Geloof & Kerkdonderdag, 5 augustus 2004

Marginale stijging inkomsten

Leeuwarden - De inkomsten van de plaatselijke gemeenten van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) zullen dit jaar gemiddeld nog steeds groeien, maar weer minder sterk dan vorig jaar. Dat blijkt uit een enquête van Kerkbalans. ,,Minder mensen gaven altijd méér. Maar nu nadert dan toch echt het moment, dat minder mensen minder gaan geven’’, aldus H.J.J Radstake, voorzitter van de Raad voor de Plaatselijke Geldwerving.

Sportdonderdag, 5 augustus 2004

‘Sa goed as hjoed hie ik se dit jier noch net sjoen’

Franeker – Hij won de PC in 1991, 1992 en 1993, maar nimmer stierf Thomas van der Meer op It Sjûkelân zoveel duizend doden als woensdag in de finale van de 151ste PC. ,,Ik stean hjir leaver sels’’, zei de Baarder, trainer van en ‘tactisch brein’ achter het winnende partuur.

Sportdonderdag, 5 augustus 2004

Chris Wassenaar gaat verder met zijn broer Jacob

Franeker – Chris Wassenaar (31) kaatst het volgend seizoen in één partuur met zijn jongere broer Jacob (23). Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de beste Friese kaatser van dit moment in vervulling. ,,Ik ha altiten sein dat ik graach ris mei Jacob keatse woe. Dat as ik wat wol, moat it no ek hast wêze.’’

Sportdonderdag, 5 augustus 2004

Gepassioneerd partuur van Abma naar PC-zege

Franeker – Het eerste klasse partuur van Johan Abma, Pieter Scharringa en Daniël Iseger schreef woensdag verrassend de 151ste PC op hun naam. Een overwinning die het trio – dat elkaar een maand geleden vond – toekwam. Niet alleen op basis van hun kaatsende kwaliteiten, maar juist vanwege hun gepassioneerde en positieve manier van sportbeleving.

Sportdonderdag, 5 augustus 2004

Rzasa ziet het na zijn debuut wel zitten bij Heerenveen

Emmen - AZ, de eerste tegenstander van SC Heerenveen oefende deze week tegen Cambuur en overtuigde niet. SC Heerenveen koos woensdagavond voor eerste divisionist Emmen en tikte de tegenstander rustig van de mat, 0-3.

Sportdonderdag, 5 augustus 2004

Titel in de tweespanklasse Fries ras overvalt Alfons van Proosdij

Buitenpost – De nationale titel in de tweespanklasse Fries ras overviel Alfons van Proosdij. De menner in dienst van Jouster Stoeterij Bommelsteyn zat met Martin en Marko al een paar keer dicht bij de winst. Maar dat alles tijdens het NK op het concours hippique in Buitenpost precies op z’n plaats viel, noemde de menner een combinatie van geluk en geduld.

Sportdonderdag, 5 augustus 2004

Ongeluk ontsiert concours hippique

Buitenpost – Een ongeluk met de sjees getrokken door de Friese ruin Ulco van Sybe Postma uit Koufurderige heeft woensdagmiddag tijdens het 51ste concours hippique in Buitenpost voor heel wat opschudding gezorgd.

Weerdonderdag, 5 augustus 2004

Warm en drukkend

Het is vanmiddag vrij zonnig, warm en drukkend met temperaturen die komen te liggen rond 27 graden. Morgen blijft het erg warm en dan schommelen de temperaturen rond 28 à 29 graden. Het blijft droog en vrij zonnig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties