De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van maandag, 5 augustus 2013.

Hoofdartikelmaandag, 5 augustus 2013

Officier, rechter en daartussen publiek

De straf die Milen Y. van de rechter heeft gekregen na het aanrijden van de dertienjarige Donnie Rog - celstraf van negen maanden waarvan twee maanden voorwaardelijk en een verbod om auto te rijden gedurende vier jaar - valt heel wat beter bij het publiek dan de eis van de officier van justitie. Die eiste vorige week vier maanden voorwaardelijke celstraf, 240 uur werkstraf en een rijontzegging van drie jaar.

Regiomaandag, 5 augustus 2013

Bont gezelschap artiesten trekt langs de Waddeneilanden

Zes platbodems met tientallen muzikanten en straatartiesten, vrijwilligers en toeristen. De 25e Horizontoer is onderweg. In tien dagen worden alle eilanden aangedaan door de culturele armada.

Regiomaandag, 5 augustus 2013

Stiens Request: 3000 euro

Stiens | Drieduizend euro. Voor dit bedrag hebben Leeuwarder Melvin Wiersma (16) en Stienzer Marco Oosterhuis (26) van Radio Middelsé een week lang op vruchtensapjes geleefd en radio gemaakt in het centrum van Stiens. De opbrengst van Stiens Request is voor de ‘echte’ Serious Request-actie van radiozender 3FM.

Regiomaandag, 5 augustus 2013

Heerenveen in de ban van klopjacht

Heerenveen | Heerenveen-Zuid en Nieuweschoot waren zaterdag in de ban van de grootscheepse klopjacht op de twee voortvluchtige Roemenen die zaterdagochtend een politieauto ramden. Twee agenten trokken daarop hun pistool en schoten op de auto.

Geloof & Kerkmaandag, 5 augustus 2013

Jan Kooistra bij ‘Nederland Zingt’


Geloof & Kerkmaandag, 5 augustus 2013

Forse daling katholieken Beieren

München | Het aantal katholieken in de Duitse deelstaat Beieren is flink gedaald, zo blijkt uit recente cijfers. Was in 1987 nog twee derde van de bevolking katholiek, nu is het net 55 procent. 20,7 procent is lid van de protestantse kerk, aldus het Bureau voor Statistiek in München. Het aantal mensen dat zegt niet religieus te zijn of een andere religie aanhangt is 24,4 procent. Dat is een verdrievoudiging. Beieren - plaats Marktl am Ihn - is de deelstaat waar emerituspaus Benedictus XVI oorspronkelijk vandaan komt.

Sportmaandag, 5 augustus 2013

Helmholt toont supervorm in Linschoten

Linschoten | Fierljepper Bart Helmholt heeft de eerste editie van de nationale fierljepcompetitie op zijn naam geschreven. De regerend Fries kampioen en regerend Nederlands recordhouder uit Burgum greep zaterdag in Linschoten niet alleen de winst in de vierde en laatste wedstrijd, maar ook de eindoverwinning op basis van het algemeen klassement. Hij deed dat met een prima serie van onder meer drie keer een twintigmeternotering. Helmholt is dus in prima vorm voor de Friese titelstrijd van aanstaande zaterdag.

Sportmaandag, 5 augustus 2013

Voorspelbaarheid om gelukkig van te worden

Een paar weken geleden stroomde een uit de kluiten gewassen partytent in de bossen van Zeist vol. Bomvol. Of liever gezegd: wortelvol. Honderden mensen in oranje verkleedkleren, onder wie velen met een bos groente op hun hoofd, hadden de moeite genomen naar het hoofdkwartier van de Nederlandse voetbalbond af te reizen. Daar zouden ze me jandorie eens een spannende avond beleven. Kijken naar de herhaling van de EK-finale van vijfentwintig jaar eerder tussen Oranje en de Sovjet-Unie. Enige restrictie: feestgangers mochten alleen komen als ze de bewuste wedstrijd destijds niet live op de buis bekeken hadden.

Sportmaandag, 5 augustus 2013

Sporttribunaal | PSV is goed en speelt leuk, maar de titel gaat opnieuw naar Ajax


Sportmaandag, 5 augustus 2013

Weening gaat met fraaie eindzege weer boeken in

Krakau | Hij was al de laatste Nederlandse winnaar van een etappe in de Tour. En van een rit in de Giro d’Italia. Maar zaterdagmiddag liet Pieter Weening opnieuw zijn naam bijschrijven in de geschiedenisboeken. De wielrenner uit Harkema won op even verrassende als imposante wijze de Ronde van Polen.

Sportmaandag, 5 augustus 2013

Eindelijk eens op het puntje van de stoel

Het Friesch Dagblad struinde de digitale snelweg af, op zoek naar uw mening over het duel sc Heerenveen - AZ (4-2).

Sportmaandag, 5 augustus 2013

Als ik speel denk ik alleen aan Heerenveen

Met twee doelpunten en twee assists ontpopte Alfred Finnbogason zich meteen weer tot de succesvolste aanvaller van het eerste weekeinde. Fryslân sloot de IJslandse man of the match meteen weer in de armen, maar daarin schuilt ook het gevaar. Het transferwindow is nog open tot 2 september en dit zal ook weer de wereld overgaan. ,,Ik focus me alleen op het voetbal en blijf hier totdat er een akkoord is bereikt met een andere club. Als ik voetbal dan denk ik alleen aan Heerenveen. Ik heb een goede vakantie gehad en ben frisser. Ik wil altijd beter presteren dan vorig seizoen. Dus beter voor het team spelen, maar ook meer scoren.”

Sportmaandag, 5 augustus 2013

Historische seizoenouverture van Heerenveen met winst

Heerenveen | Sc Heerenveen is het seizoen zaterdagavond begonnen met een klinkende zege tegen AZ. Een historische seizoenouverture, want het was de eerste thuiszege in de 21e eeuw bij de start van een nieuwe voetbaljaargang. De laatste succesvolle thuisstart dateerde alweer van vijftien seizoenen (’98-’99) geleden en dat werd de manschappen door trainer Marco van Basten in de aanloop naar het duel even haarfijn ingewreven.

Sportmaandag, 5 augustus 2013

Tweede helft biedt hoop voor dit seizoen


Sportmaandag, 5 augustus 2013

Lukoki heeft al heel wat harten gestolen

Al bij zijn eerste strekoefeningen in de rust werd Jody Lukoki gisteren voorzichtig in de armen gesloten door zijn nieuwe publiek. De van Ajax gehuurde aanvaller beleefde na de pauze zijn vuurdoop in het duel tussen SC Cambuur en NAC Breda (0-0) en beantwoordde de op hem gerichte lofzangen met een veelbelovende invalbeurt. De eerste bos bloemen voor de man van zijn wedstrijd was zijn eerste wapenfeit.

Sportmaandag, 5 augustus 2013

Voor Cambuur smaakt eerste punt naar meer

Heel Cambuur koesterde gisteren het punt dat de ploeg tegen NAC Breda behaalde (0-0). Over de kans op handhaving zegt het eerste eredivisieduel in dertien jaar nog weinig. ,,Maar”, stelde trainer Dwight Lodeweges, ,,dit smaakt naar meer.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties