De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van woensdag, 5 augustus 2015.

Economiewoensdag, 5 augustus 2015

Proeven in Midstraat van Joure worden geëvalueerd

Joure - De gemeente De Fryske Marren gaat dit najaar het fietsverbod in de Midstraat en de uitbreiding van de terrassen in het centrum van Joure evalueren. Bezoekers van Joure en inwoners van het dorp worden gevraagd naar hun bevindingen.

Regiowoensdag, 5 augustus 2015

Krimp aantal Friese kinderen zet toch door

Leeuwarden - Het aantal jonge kinderen in Fryslân is de afgelopen jaren, in tegenstelling tot de verwachting, verder gedaald. Waar de provincie Fryslân in de recentste bevolkingsprognose (2013) nog dacht dat het aantal kinderen van nul tot vier jaar vrijwel stabiel zou blijven tot 2040, liep dit aantal sindsdien toch terug. Tussen 2013 en dit jaar daalde het aantal Friese baby's en peuters met 5,5 procent, van 27.400 naar 25.900.

Regiowoensdag, 5 augustus 2015

Meer feiten nodig over vismigratie

Leeuwarden - De aanleg van een vismigratierivier door de Afsluitdijk is wel goed voor de visstand in de Waddenzee en het IJsselmeer, maar het is niet duidelijk hoe groot het effect van de rivier precies zal zijn. Daarvoor moet eerst onderzocht worden hoe de huidige migratie van vissen verloopt door de sluizen bij Kornwerderzand en Zurich.

Regiowoensdag, 5 augustus 2015

Al 2300 registraties binnen bij meldpunt giftige verf

Leeuwarden - Meer dan 2300 mensen hebben zich inmiddels gemeld bij Defensie omdat zij in het verleden mogelijk hebben gewerkt met kankerverwekkende chroomverf. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in een nieuwsbrief aan de betrokkenen.

Geloof & Kerkwoensdag, 5 augustus 2015

'Uitdaging' maakt doorstart op 11 september

Goudriaan - 11 september valt, na een doorstart, de nieuwe uitgave van de krant Uitdaging bij de abonnees in de bus. Dat is gisteren bekendgemaakt. 'Na negen maanden bidden, denken, zwoegen, proberen en risico's nemen zijn wij bijna zover om u de nieuwe Uitdaging te presenteren', zo schrijft Jan Smit.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties