De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 5 augustus 2017.

Hoofdartikelzaterdag, 5 augustus 2017

Hoofdartikel - Waarde van Lutherjaar voor de gehele kerk

Deze zomermaanden zullen velen wellicht een bezoek brengen aan plekken van de reformatie. Steden als Wittenberg, Eisenach en Eisleben, die verbonden zijn met het leven van kerkhervormer Maarten Luther (1483-1546).

Regiozaterdag, 5 augustus 2017

D’Halve Maen start vooraan

Grou - Het skūtsje d’Halve Maen uit Drachten mag maandag vooraan starten tijdens de tweede wedstrijd van het SKS-skūtsjesilen bij De Veenhoop. Voor de volgende wedstrijd, dinsdag bij Earnewāld, geldt een omgekeerde startvolgorde, dus met het Philipsskūtsje achteraan. De startvolgorde werd gisteravond in Grou traditioneel bepaald bij loting, aan de vooravond van de start het SKS-kampioenschap. Alleen bij De Veenhoop en Earnewāld geldt een walstart. De skūtsjes liggen achter elkaar, en mogen na het startschot eenmalig gebruikmaken van een vaarboom om weg te komen. Bij alle andere wedstrijden ligt er een denkbeeldige startlijn in het water, en is loting niet van toepassing.

Regiozaterdag, 5 augustus 2017

Verkeer loopt vast door werk bij knooppunt


Regiozaterdag, 5 augustus 2017

Finale op zeker één groot scherm in Sneek

Sneek - Bezoekers van de Sneekweek die morgenmiddag om vijf uur de finale van het EK voetbal voor vrouwen willen volgen, kunnen terecht op het plein in de Kleine Kerkstraat, alwaar de horecagelegenheden Club 1841, Alcatraz Café en Café Neighbours een groot scherm hebben opgesteld. ,,Wij hebben alle wedstrijden van Oranje dit EK uitgezonden, dus de finale doen we ook”, aldus Bart Wielinga, beheerder sociale media bij Club 1841.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties