De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 5 oktober 2013.

Economiezaterdag, 5 oktober 2013

Indonesische keuken met Friese ingrediŽnten

Restaurant Tandjong Priok in Arum is vorige week lid geworden van Euro-Toques Nederland, de vereniging voor ambachtelijke koks voor gezonde voeding. Tandjong Priok is het eerste Indonesische restaurant dat is toegetreden.

Hoofdartikelzaterdag, 5 oktober 2013

Bootvluchteling zorg voor iedere burger

De ramp met de vluchtelingen bij het eiland Lampedusa heeft het probleem van de bootvluchtelingen op wrede wijze onder de aandacht van de wereld gebracht. Alom klinkt de verontwaardiging over de gebeurtenis op ongeveer 100 kilometer afstand van Noordelijk Afrika, waarbij honderden mensen, onder wie kinderen, omkwamen.

Regiozaterdag, 5 oktober 2013

Nieuwe studie gemeentekantoor Lemmer

Lemmer | Burgemeester en wethouders van Lemsterland willen samen met de winkeliers en de bibliotheek in Lemmer onderzoeken wat er met het voormalige gemeentekantoor in die plaats moet gebeuren. Voor de studie wordt een half jaar uitgetrokken. Het onderzoek moet uitwijzen of het kantoor een herbestemming kan krijgen of beter kan worden gesloopt.

Regiozaterdag, 5 oktober 2013

Goede afspiegeling op lijsten

Heerenveen/Leeuwarden | Boarnsterhim wordt straks in de nieuwe gemeenteraden van Heerenveen en Leeuwarden naar verhouding vertegenwoordigd. Dat blijkt uit de gisteren en eergisteren vastgestelde lijsten voor de herindelingsverkiezingen op 13 november.

Regiozaterdag, 5 oktober 2013

Rijk ziet geen bezwaar bij opvoeren REC

Harlingen | Het besluit de hoeveelheid verbrand afval in de reststoffenenergiecentrale (REC) te laten groeien van 228 kiloton naar 280 kiloton per jaar is niet in strijd met afspraken hierover met het rijk. De verhoging van de vergunde hoeveelheid afval lijkt wel in strijd met een convenant dat de afvalverbrandingsinstallaties in 2009 met het rijk hebben gesloten. Daarin staat namelijk dat er tot 1 januari 2020 geen uitbreiding zal plaatsvinden van hun verbrandingscapaciteit. Uitbreiding mag alleen als die niet tot doel heeft de vergunde capaciteit te vergroten. Beide artikelen gelden als verplichting voor de verbrandingsinstallaties.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 oktober 2013

Utrechtse PniŽlkerk naar Chinese gemeente

Utrecht | De Protestantse Gemeente Utrecht heeft de PniŽlkerk in de wijk Oog in Al verkocht aan de Christelijke Chinese Gemeente in Nederland (CCGN). De overeenkomst is deze maand getekend, aldus Frans Ritmeester, directeur van Bureau Protestantse Gemeente Utrecht. Medio maart is de kerk van de Chinese gemeente.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 oktober 2013

Agenda weekend

* Harlingen, De Haven: Choral Evensong met de tijdens de workshop ingestudeerde muziek, met Ashley Grote en Mattijs de Vreugd. Aanvang 16.00 uur.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 oktober 2013

Oude liedboek uitgezwaaid in Oosthem met zangmarathon

Oosthem | De Protestantse Gemeente Oosthem, Abbega en Folsgare houdt zondag een zangmarathon in de Johanneskerk in Oosthem. Nog ťťn keer worden alle 491 Ďoudeí gezangen uit het Liedboek voor de Kerken gezongen.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 oktober 2013

Bijbelse verhalen kunnen houvast bieden in de crisis

Amersfoort | De eerste taak van de keken is ruimte scheppen voor hen die het meest in de benauwdheid zitten, zij die het meest lijden onder de crisis in onze samenleving. Dat zei Erica Meijers, theoloog en hoofdredacteur van het blad De Helling van GroenLinks, gisteren bij de presentatie van de brochure Geloof en economie en het perspectief op de economische crisis van de Raad van Kerken in de Amerfoortse Bergkerk.

Sportzaterdag, 5 oktober 2013

Damesteam Heerenveen wint en pakt koppositie

Heerenveen | De vrouwen van sc Heerenveen hebben dankzij een 4-0 thuisoverwinning op Club Brugge gisteravond de koppositie gegrepen in de Beneleague. Heerenveen achterhaalde door de overwinning FC Twente en is met vijftien punten uit vijf duels nog altijd ongeslagen. Namens de Friezinnen scoorde Vivianne Miedema driemaal. Na twee minuten zorgde ze met haar 1-0 al voor een comfortabele voorsprong. Maruscha Waldus nam de enige andere treffer voor haar rekening.

Sportzaterdag, 5 oktober 2013

Van den Berg houdt niet gegeven gele kaart

Heerenveen | Hoewel Heerenveen-speler Joey van den Berg in het bekerduel met FC Twente vorige week geen gele kaart gepresenteerd kreeg, blijft die straf wel achter zijn naam staan. Scheidsrechter Pieter Vink wilde de middenvelder op de bon slingeren, maar bleek zijn kaarten tijdens de rust in de kleedkamer te hebben laten liggen. Omdat Vink de kaart wel op het wedstrijdformulier noteerde en Van den Berg mondeling bestrafte, kan Heerenveen niet tegen het geel in beroep.

Sportzaterdag, 5 oktober 2013

Basketballers Aris hebben hoofdprijs nu al te pakken

Leeuwarden | Shirts bedrukken, nieuwe programmaboekjes maken, andere teamkleding regelen en dat binnen een paar dagen. Zoals zo vaak schoten de werkzaamheden voor zijn communicatiebedrijf er bij in voor Aris-manager Gert Schurer. Dit keer was het doel meer dan goed. Gisteren legden de Leeuwarder basketballers met Univť een nieuwe geldschieter voor drie jaar vast. Schurer: ,,We hebben eindelijk continuÔteit.Ē

Sportzaterdag, 5 oktober 2013

IJshockeylegende De Heer ziet Flyers als tweede huis

Heerenveen | Daar was-ie dan, gisteravond in het Thialf-stadion in Heerenveen. Een fenomeen, iemand die voor even terugkeerde naar wat hij noemt Ďzijn tweede thuisí. Jack de Heer, een van de smaakmakers die eind jaren zeventig en begin jaren tachtig met Feenstra Flyers ongenaakbaar was, kwam over vanuit Canada voor de eerste competitiewedstrijd van het tegenwoordige Unis Flyers. De nu zestigjarige legende genoot zichtbaar.

Sportzaterdag, 5 oktober 2013

Van Basten teleurgesteld na afgelasting duel met ADO

Den Haag/Heerenveen | De wedstrijd tussen ADO Den Haag en sc Heerenveen die voor vanavond gepland stond, gaat niet door. Gistermiddag besloot voetbalbond KNVB het duel af te gelasten wegens de erbarmelijke staat van het Haagse veld. Een inhaaldatum staat nog niet gepland. Wel laat ADO zo snel mogelijk kunstgras aanleggen.

Sportzaterdag, 5 oktober 2013

Twente geeft Cambuur les in afmaken

Wie zich, zoals SC Cambuur, wil handhaven, doet er goed aan om zoveel mogelijk thuisduels te winnen. Tegen een koploper is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je de kansen niet benut. FC Twente liet zien hoe dat wel moet: 0-1.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties