De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van donderdag, 6 januari 2005.

Bijschriftdonderdag, 6 januari 2005

Toekomstmuziek

De wijn is op. De bruiloft dreigt in het water te vallen.

Dossierdonderdag, 6 januari 2005

‘Steane je dęr as balkearder bűten it perk’


Economiedonderdag, 6 januari 2005

Bedrijven zijn positiever over economie

Alphen aan den Rijn – Nederlandse bedrijven zijn veel optimistischer over de economische vooruitzichten dan een jaar geleden. Dat geldt ook voor de bedrijven in de meeste andere Europese landen. Het terrorisme blijkt wel een negatieve invloed te hebben op dit optimisme. Vooral in Spanje was dit effect groot.

Economiedonderdag, 6 januari 2005

Franeker telers wachten op vergoeding bruinrot

Franeker – Acht van de 45 pootgoedtelers uit Franeker en omgeving wachten na de extreme regenval half augustus nog op een schadevergoeding voor de vastlegging door de Plantenziektenkundige Dienst (PD).

Economiedonderdag, 6 januari 2005

Koninklijke Smilde tevreden over 2004

Heerenveen - De omzet van Koninklijke Smilde is in 2004 met 20 procent gestegen tot 322 miljoen euro. Dat komt vooral door de overname van voedingsbedrijf FanoFineFoods eind 2003. De winst is gelijk aan vorig jaar.

Hoofdartikeldonderdag, 6 januari 2005

Stroop

In april 2001 (dat is nu 45 maanden geleden) brak in Noordoost-Fryslân mond- en klauwzeer uit. Om verspreiding van de zeer besmettelijke veeziekte te voorkomen, werd een groot gebied rond Ee en Anjum acuut van de buitenwereld afgesloten; de lokale economie was wekenlang verlamd. Een naar Nederlandse maatstaven niet welvarende streek werd emotioneel en financieel getroffen. Menigeen sprak of schreef over een ‘ramp’. De reacties waren navenant, financieel en emotioneel.

Regiodonderdag, 6 januari 2005

Dokterswacht: zelfstandige arts moet aansluiten

Heerenveen – Dokterswacht Fryslân is in onderhandeling met de 75 nog zelfstandig opererende huisartsen in de provincie over toetreding tot de dienstenstructuur. De organisatie heeft deze dokters nodig om financieel rond te komen.

Regiodonderdag, 6 januari 2005

Ik sta te springen om erop uit te gaan’

’s Zomers hebben ze het druk, maar nu? In de rubriek Winterslaap vertellen mensen met een typisch zomerberoep wat ze in de wintermaanden doen.

Regiodonderdag, 6 januari 2005

Verdachten van moord op Fetter eerst onderzocht

Leeuwarden – De twee Leeuwarders (26 en 27) die worden verdacht van moord/doodslag op hun plaatsgenoot Manuel Fetter moeten voor psychiatrisch en psychologisch onderzoek naar het Pieter Baan Centrum in Utrecht.

Regiodonderdag, 6 januari 2005

Koopavond minder in trek

Drachten – De drukte op de donderdagse koopavonden in Fryslân neemt af. Dat constateren de middenstandsverenigingen. In Groningen is het op de wekelijkse koopavond zo rustig geworden dat de ondernemers hier overwegen om donderdagavond voortaan hun winkel te sluiten. De koopavonden op vrijdag blijven wel in trek.

Regiodonderdag, 6 januari 2005

Vandaag hoogtepunt Acties voor Azië

Leeuwarden - De provinciale acties voor Azië beleven vandaag net als in de rest van het land een hoogtepunt. De grootste activiteit in Fryslân is de bel-actie ‘Fryslân foar Azië’ in het Provinsjehűs. Politici, sporters, journalisten, artiesten en andere prominenten zitten vanaf vanochtend negen uur te bellen met bedrijven in Fryslân om te vragen geld te storten op giro 555 voor de slachtoffers van de vloedgolven. De organisatie heeft de Statenzaal beschikbaar als ‘callcentre’ en ook bedrijven in Leeuwarden en Dokkum stellen telefoonlijnen beschikbaar, waardoor steeds 125 vrijwilligers tegeljik kunnen bellen. Commissaris van de Koningin Nijpels stelt voor het bedrijf dat het meeste geld stort een dagje zijn persoonlijke ontvangstruimte in Dijken beschikbaar.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 januari 2005

Kerkbalans: weer meer geld

Leeuwarden – Kerkleden hebben in 2003 opnieuw meer geld gegeven aan hun plaatselijke gemeente dan in het jaar daarvoor. Dat blijkt uit de cijfers van de actie ‘Kerkbalans’, die donderdagmorgen gepresenteerd werden in Utrecht. Terwijl het aantal kerkleden daalde, zagen de kerken hun inkomsten toenemen met 2 procent.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 januari 2005

‘Individuele spiritualiteit als opium voor het volk’

Leeuwarden – Individuele religiositeit dreigt te gaan functioneren als opium voor het volk. Dat signaleert voorzitter ds J.-G. Heetderks van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 januari 2005

In de kerk leren omgaan met geld

Leeuwarden – Amerikaanse consumenten zoeken hun heil bij God als tegengif tegen oplopende schulden. De cursussen van Crown Financial Ministries, die helpen bij het zoeken naar een meer bijbelse levensstijl, trekken steeds meer belangstelling. Dat meldt The Christian Science Monitor.

Sportdonderdag, 6 januari 2005

Selakovic vertrekt naar IFK Göteborg

Heerenveen – In harde bewoordingen spuwde Riemer van der Velde woensdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn gal over KNVB, politie en politiek. Maar voor het echte nieuws zorgden de parttime cabaretiers Hans en Wim Anker (‘Joop en Joop’) tijdens hun jaarlijkse uitvoering. Stefan Selakovic stapt per direct over naar het Zweedse IFK Göteborg.

Weerdonderdag, 6 januari 2005

Stormachtig

Vanmiddag blijft het zo goed als droog, maar vannacht gaat het opnieuw regenen met aan zee een stormachtige wind. Morgen veel bewolking met af en toe wat regen. Het wordt zo’n 12 graden, bij een (vrij) krachtige zuidwester.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties