De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 6 januari 2007.

Cultuurzaterdag, 6 januari 2007

Saxofoonkwartet speelt premiŤre ĎDe Tien Gebedení

Hoorn - Het Fries Saxofoonkwartet speelt deze zondag in Hoorn (NH) de premiŤre van het klankgedicht De Tien Gebeden van Geert Schoonbeek. De Klankdichter, zoals Schoonbeek zichzelf noemt, maakt nieuwe religieuze muziek. In De Tien Gebeden probeert hij door middel van klank een interpretatie te geven van de Tien Geboden.

Cultuurzaterdag, 6 januari 2007

Graag meer van dit soort jeugdfilms

Het is jammer dat er maar ťťn vertoning van plaatsvindt - gistermiddag in het Filmhuis in Leeuwarden - en het is extra jammer dat het publiek niet tot buiten in de rij staat, omdat het deze film per se wil zien en er dus speciaal voor naar de hoofdstad is gereisd. Percy, Buffalo Bill en ik is een jeugdfilm, voor kinderen vanaf circa zeven jaar, die bijna onopgemerkt Frysl‚n passeert. Jammer, want deze film verdient meer, veel meer aandacht!

Cultuurzaterdag, 6 januari 2007

Eetfilm eindigt bij snackbar

Het Noordelijk Film Festival had eten gekozen als thema voor een van de onderdelen van het laatste festival. In dat kader werd onder meer Eden vertoond, dat eerder in 2006 de publieksprijs op het festival te Rotterdam kreeg. Nu kunnen we er wederom van genieten in het Filmhuis in Leeuwarden. Eten doet het goed op het witte doek.

Hoofdartikelzaterdag, 6 januari 2007

Jodendom, IsraŽl...

Er is een (kleine) opleving te bespeuren in de theologische aandacht voor IsraŽl: er worden, ook in Frysl‚n, weer bijeenkomsten gehouden en er wordt weer meer over IsraŽl geschreven. Gedurende een aantal jaren was ĎIsraŽlí een beetje een besmet onderwerp. Wie over IsraŽl begon, in theologische zin, merkte vaak hoe vrijwel direct de Palestijnen ten tonele werden gevoerd: het is zo erg wat IsraŽl met de Palestijnen doet. Moeten we ons als kerken daar niet veel meer druk over maken? De onlangs geŽmeriteerde hoogleraar voor de verhouding tussen joden en christenen, dr. Simon Schoon, zei in zijn afscheidsrede dat iedere keer als de staat IsraŽl zich bedreigd voelt en van zich afslaat, het enthousiasme van christenen voor het Jodendom afneemt.

Regiozaterdag, 6 januari 2007

Plan: Caparis gaat weer winst maken

Drachten - De samenwerking van acht Friese gemeenten met elkaar en met sociale werkplaats Caparis wrong het afgelopen jaar nogal eens. Begin 2007 lijkt de harmonie hersteld. Ook ligt er een nieuw financieel plan voor het verlieslijdende bedrijf: vanaf 2008 is het over met de rode cijfers.

Regiozaterdag, 6 januari 2007

Pokeren groeit uit tot een enorme hype

Leeuwarden - Pokeren is een nieuwe rage. De laatste twee jaar is het kaartspel, dat meestal om geld wordt gespeeld, razend populair geworden. Steeds meer toernooien worden er gehouden. Holland Casino wil strenger toezicht van de gemeentes, omdat die toernooien illegaal zijn als er om veel geld wordt gekaart.

Regiozaterdag, 6 januari 2007

Borrelende ambtenaren worden gemist

Leeuwarden - De ruim negenhonderd ambtenaren van de provincie zitten inmiddels een week op hun tijdelijke onderkomen aan de Snekertrekweg in Leeuwarden. Het is even wennen, niet alleen voor de ambtenaren zelf, maar ook voor de middenstanders die een flinke klantenkring zien vertrekken, of juist arriveren.

Regiozaterdag, 6 januari 2007

Beetsterzwaag blijft nuchter onder bezoek

Beetsterzwaag - Donderdagochtend zes uur werd hij gebeld door het NOS-journaal. Of hij kon bevestigen dat Balkenende, Rouvoet en Bos in Beetsterzwaag waren. ,,Man sodemieterje opĒ, reageerde Henk Vlasma door de telefoon. ,,Wy lizze noch te sliepen.Ē

Regiozaterdag, 6 januari 2007

Langer werk voor mensen in reÔntegratie

Buitenpost - De 53 mensen uit Achtkarspelen en Kolllumerland die via het reÔntegratietraject De Achtbaan aan het werk zijn, kunnen hun baan nog twee jaar houden. Het project wordt voor die tijd verlengd. Er worden geen nieuwe werklozen toegelaten in De Achtbaan.

Sportzaterdag, 6 januari 2007

Geert Kuiper leunt nog niet tevreden achterover

Groningen - Erben Wennemars zei vorige week over het sprinten op de schaats dat het zijn ,,core businessĒ is. Zijn voornaamste bezigheid, datgene dat hem het beste ligt, datgene waar hij talent voor heeft. Geert Kuiper zou aan de vooravond van het NK sprint dit weekeinde in Groningen woorden van dezelfde strekking kunnen bezigen. Want de man uit Oldeholtwolde was in zijn actieve loopbaan ook sprinter en trainde ook al menig sprinter. ,,Maar ik heb heus niet alleen verstand van sprinten, ik heb ook Rintje Ritsma als allrounder getraind en ben trainer in het marathonschaatsen geweest.Ē Touchť, puntje voor Kuiper. Want hij is veel meer dan alleen een sprintcoach.

Weerzaterdag, 6 januari 2007

Regen

Vandaag is er opnieuw veel bewolking, met af en toe regen of lichte regen. Toch is er ook nog kans op even wat zon. Overdag 8 of 9 graden. Later vanmiddag en vanavond kan er veel regen vallen. Morgen ook af en toe wat regen of motregen en bewolkt weer met 10 graden en een harde zuidwestenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties