De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van maandag, 6 januari 2014.

Hoofdartikelmaandag, 6 januari 2014

Sport als wereldmacht: wie stelt de vragen?

Over een maand begint het sportevenement waarover sportbeoefenaren en sportliefhebbers zich al maanden druk maken: de Olympische Winterspelen. Op 7 februari vindt in het Russische Sotsji, aan de Zwarte Zee, de openingsplechtigheid plaats. De Spelen moeten voor de Russische president Poetin een feestje zijn: hij heeft miljarden gepompt in de bouw van sporthallen, wegen, onderkomens en technische faciliteiten. De sporters zullen worden verrast door voorzieningen zoals ze die nog nooit hebben gezien.

Regiomaandag, 6 januari 2014

FNP de campagne in met kritiek op fusies

Franeker | De Fryske Nasjonale Partij gaat de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart in met de opstelling van een actiepartij, ook al neemt de FNP steeds vaker deel aan coalities. Dat zei voorzitter Ultsje Hosper zaterdagavond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de partij in Franeker. Afgelopen weekend vond daar de formele aftrap van de campagneperiode voor de FNP plaats.

Regiomaandag, 6 januari 2014

Natuur houdt klimaat niet bij

Gorredijk | Extreme weersomstandigheden in Nederland, maar ook bijvoorbeeld de stormen in Engeland of de koudegolf in de Verenigde Staten, zullen de komende jaren alleen maar meer voorkomen. Dat stelt ecoloog Peter de Boer uit Gorredijk, in reactie op de zachte start van januari.

Regiomaandag, 6 januari 2014

Angst slechte raadgever voor herindeling

Ferwert | Ook na de oproep van Commissaris van de Koning John Jorritsma laten de gemeenten Ferwerderadiel, Harlingen en Dantumadiel zich geen herindeling aanpraten. ,,We leveren geen bestuurlijke autoriteit in uit angst iets níet aan te kunnen”, aldus burgemeester Wil van den Berg van Ferwerderadiel.

Sportmaandag, 6 januari 2014

Friese bvo’s dichter bij elkaar dan ooit

Zes kilometer hemelsbreed, ruim negen kilometer via de weg. Dat, en niet de gebruikelijke dertig kilometer, is de afstand tussen sc Heerenveen en SC Cambuur deze week. Beide Friese eredivisionisten hebben hun trainingskamp belegd in de Algarve in Portugal, waar bij beiden een speler ontbreekt en er misschien wel een ander voor terugkomt.

Sportmaandag, 6 januari 2014

Friese shorttrackers blij, de bondscoach bezorgd

Amsterdam | De ene Friese topshorttracker voelde zich niet heel erg gemotiveerd, de ander was blij dat-ie terug op de baan is in de aanloop naar de Olympische Spelen in Sotsji. Beiden konden echter gisteren tevreden zijn na het NK. Sjinkie Knegt (Bantega) werd namelijk kampioen en Daan Breeuwsma (Aldeboarn) is tijdig hersteld voor Sotsji, liet hij zien.

Sportmaandag, 6 januari 2014

Stroetinga pakt beladen vijfde titel

Arjen Stroetinga maakte zich gisteren in Dronten voor de vijfde keer in zijn carrière meester van de Nederlandse marathontitel op kunsijs. Voor het eerst echter was het een titel met een zwart randje.

Sportmaandag, 6 januari 2014

COLUMN: Tradities


Sportmaandag, 6 januari 2014

Manon Kamminga is van alle markten thuis

Dronten | In het inline-skaten is ze de golden girl, op de langebaan de coming lady en op de marathon de dark horse. Bij elke sportwedstrijd waar Manon Kamminga (21) aan de start verschijnt, is de concurrentie beducht op de kracht van de Heerenveense. Bij de nationale titelstrijd etaleerde Kamminga gistermiddag eens te meer haar veelzijdigheid. Achter de Groningse Foske Tamar van der Wal, die voor de tweede keer in haar carrière de titel greep, spurtte Kamminga naar het zilver. Het podium werd gecompleteerd door Sharon Hendriks uit Lemele, ploeggenote van Kamminga bij Team Renault.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties