De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 6 januari 2016.

Economiewoensdag, 6 januari 2016

Fel reclamebord bij A7 wordt na drie weken gedimd

Leeuwarden - ,,Ik had net het item op Omrop Fryslân gezien waar Nynke Rixt Jukkema de lichtvervuiling aan de kaak stelt. En dan rij je langs zo’n fel led-reclamebord dat de hele omgeving verlicht maar vanaf de rijksweg niet eens te lezen is", vat Firet zijn ergernis samen.

Regiowoensdag, 6 januari 2016

Winterweer legt openbare leven in Fryslân plat

Leeuwarden - Scholen dicht, kantoren leeg, glijpartijen op de wegen en tientallen mensen met botbreuken op de spoedeisende hulp van de ziekenhuizen. Het openbare leven in Fryslân is gisteren zo goed als tot stilstand gekomen door de weersomstandigheden. Ook vandaag wordt nog de nodige overlast verwacht door de extreme gladheid op de wegen. Kranten werden in een deel van de provincie later of niet bezorgd. Dat zal mogelijk ook vandaag zo zijn.

Regiowoensdag, 6 januari 2016

Van Klaveren hekelt verdeling vluchtelingen

Wolvega - Het bestuursakkoord tussen rijk en provincies over de opvang van asielzoekers is ,,een misser van de bovenste plank". Dat vindt burgemeester Gerard van Klaveren van de gemeente Weststellingwerf. Het begrip naar aard en schaal zou daarbij leidend moeten zijn, memoreert hij op de gemeentelijke website. ,,Maar iedere provincie heeft een taakstelling van 2500 noodopvangplaatsen voor asielzoekers opgelegd gekregen. Dus Fryslân met 640.000 inwoners evenveel als Brabant met 2,5 miljoen inwoners. Hoezo naar aard en schaal?"

Regiowoensdag, 6 januari 2016

KNRM zoekt nog lifeguards voor Waddeneilanden

Leeuwarden - De KNRM is op zoek naar uitstekende zwemmers die in de zomer aan de slag willen als lifeguard op de stranden van de Friese eilanden.

Regiowoensdag, 6 januari 2016

Bericht over de bezorging

Wegens weersomstandigheden kan het voorkomen dat de krant vandaag later of helemaal niet wordt bezorgd. Onze excuses hiervoor.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 januari 2016

Leeuwarder kerk begint met brunchdiensten

Brunchen en een kerkdienst, het is een al vaker beproefde combinatie. In de Grote Kerk (PKN) in Leeuwarden is bijvoorbeeld maandelijks de Jacobijner Noen, in Joure hebben de doopsgezinden een 'Bible News Café’met een maaltijd en in Britsum hadden de gereformeerden jarenlang 'Kom-kijk-en-doe-mee-diensten’waarbij de gemeenteleden de dienst afsloten met een gezamenlijke maaltijd. Evangelische gemeente de Salvator in Leeuwarden begint vanaf komende zondag met wekelijkse Brunchdiensten. Het is de tweede dienst die de Leeuwarder kerk straks elke zondag op de rol heeft staan, naast de reguliere samenkomst om tien uur.

Sportwoensdag, 6 januari 2016

Bakker: moeite met reizen, tóch met Cambuur in Portugal

Door Daan Rieken -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties