De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 6 februari 2003.

Agendadonderdag, 6 februari 2003

Klassiek

Koren Zaterdag om 20.00 uur treden er twee koren op in De Pleats in Burgum. Het vrouwenkoor Tûzen Triennen uit Bristum zingt driestemmig liederen met bekende teksten en zelfgemaakte teksten op bestaande muziek in het Fries. De dames van het viswijvenkoor Grietje Sprot uit Lemmer houden van vis én van zingen. Op hun repertoire staan liedjes over vis en de zee en natuurlijk over vissers en zeelui.

Bijschriftdonderdag, 6 februari 2003

Oorlog

De oorlog wordt aan het front beslecht. Dat is een uitspraak die ik ergens tegenkwam en die - meen ik - geen tegenspraak zal oproepen.

Cultuurdonderdag, 6 februari 2003

‘Festen’ als een feestelijk drama

,,Nou, ik had me een jubileum toch iets anders voorgesteld!”, zegt Peter Heerschop van cabaretgroep NUHR tegen het einde van de voorstelling Festen op zijn bekende positief mistroostige wijze.

Economiedonderdag, 6 februari 2003

De advocatuur en de cijfertjes

De advocatuur en de cijfertjes. Het beeld dat velen van een advocaat hebben is als volgt: het is een man, pleitend in een toga voor de rechtbank, werkt in een statig maar toch stoffig grachtenpand, heeft een paar kantoorgenoten en is wars van automatisering.

Expodonderdag, 6 februari 2003

Appelscha, Bezoekerscentrum: aquarel-expo over reeën van twee cursisten van ART‘s Oosterwolde: Astrid Roorda en Jo Dijkstra, iedere zondag 10.00-17.00 u. t/m 20 mrt.

Hoofdartikeldonderdag, 6 februari 2003

Bewijzen…

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell heeft gisteren in een ruim anderhalf uur durende uiteenzetting voor de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties duidelijk proberen te maken dat Irak niet meewerkt aan de uitvoering van resolutie 1441.

Regiodonderdag, 6 februari 2003

Stichting: aandelen voor goede doelen

Groenloo - Armoede in de wereld is nergens voor nodig. Er is immers geld genoeg. Het moet alleen even wat beter verdeeld worden.

Regiodonderdag, 6 februari 2003

Jan Bosma uit Boksum na 44 jaar herbegraven

Boksum – Op woensdag 10 september 1958 rende Janke Bosma enthousiast naar huis. Er wachtte haar een vrije middag en daar was het elfjarige meisje uit Boksum natuurlijk blij mee. Kon ze mooi bij de tent gaan kijken die in het dorp was neergezet. Thuis, op de boerderij van haar ouders, stortte haar wereld in.

Regiodonderdag, 6 februari 2003

‘Zwemmen in Kollum mag niet duurder’

Kollum - Het geprivatiseerde openluchtzwembad It Paradyske bij Kollum moet ruime openingstijden blijven houden. Ook moet voor iedereen de toegangsprijs betaalbaar blijven. Die wens sprak de raadscommissie van de gemeente Kollumerland woensdagavond uit.

Regiodonderdag, 6 februari 2003

Extra kansen voor kavelruil

Grootegast – De boeren in het Westerkwartier krijgen nog twee jaar de tijd om op een relatief gemakkelijke manier kavels onderling te ruilen. Ook zal de komende jaren geprobeerd worden meer natuurgebieden in het westen van de provincie Groningen aan te leggen en meer ruimte te geven aan de recreatie in de streek.

Regiodonderdag, 6 februari 2003

Brandweer moet meer oefenen

Leeuwarden – Vrijwillige brandweermannen in de gemeente Nijefurd haken af wanneer zij tachtig uur per jaar moeten oefenen. Dat zegt brandweercommandant F. Stabel van Nijefurd. Ook andere kleinere korpsen in Fryslân zijn bang dat ze hun vrijwilligers kwijtraken als ze meer moeten oefenen. Grotere korpsen kampen amper met personeelsgebrek.

Regiodonderdag, 6 februari 2003

Snel onderzoek naar gemaal bij Harlingen

Leeuwarden – De provincie zal gaan onderzoeken waar er in of nabij Harlingen het beste een zeegemaal gebouwd kan worden, en wat de optimale capaciteit voor zo’n gemaal is.

Regiodonderdag, 6 februari 2003

Tunnel Burgum blijft in beeld

Leeuwarden – De provincie zal toch onderzoeken of het mogelijk is de nieuwe weg van Dokkum naar de Wâldwei (de ‘centrale as’) bij Burgum door een tunnelbak en aansluitend aquaduct onder het PM-kanaal te leiden. Provinciale Staten hebben Gedeputeerde Staten woensdag opdracht gegeven, de ‘tunnelvariant’ mee te nemen in de mer/tracéstudie.

Regiodonderdag, 6 februari 2003

Geen rijksgeld voor tuinbouw in Berlikum

Berlikum – Het glastuinbouwproject in Berlikum komt niet in aanmerking voor subsidie uit de pot van de Stimuleringsregeling inrichting duurzame glastuinbouwgebieden (Stidug). De provincie spreekt van een flinke teleurstelling.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 februari 2003

Ds B. van Ginkel (99) overleden

Zeist - Op 99-jarige leeftijd is afgelopen vrijdag overleden ds B. van Ginkel. Hij was oud-veldprediker bij de gemobiliseerde troepen in de Tweede Wereldoorlog.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 februari 2003

Nederlandsch Leger des Heils: einde kerkelijke tak

Leeuwarden – De Stichting Nederlandsch Leger des Heils heeft besloten haar evangelisatieactiviteiten te beëindigen. Per 30 maart komt er een einde aan alle publieke activiteiten op dit terrein.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 februari 2003

Fenix: metamorfose van een kerkzaal

Leeuwarden - De verbouwing van de kerkzaal van zalencentrum Fenix in Leeuwarden zou niet hebben misstaan in het RTL4-programma In Holland staat een huis . ,,Als je het over een facelift van een kerkzaal hebt, is dit toch wel hét voorbeeld’’, zegt beheerder Henk van Es. Half januari werd de verbouwde Fenix officieel opgeleverd.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 februari 2003

Het ware martelaarschap van Ignatius

Leeuwarden - Ignatius van Antiochië - zo heette het kind dat Jezus ooit in zijn armen nam. Althans, dat beweren latere geschriften. Deze Ignatius was een beroemd martelaar uit het begin van de tweede eeuw. Hij ontwikkelde een specifieke kijk op martelaarschap. Vandaag promoveert drs Henk Bakker met een dissertatie over Ignatius: ‘Exemplar Domini.’

Sportdonderdag, 6 februari 2003

Ytzen Faber wint schaatsmarathon Groningen

Groningen – De marathonrijders zijn weer terug op de plaats waar ze al het hele seizoen hun rondjes draaien: de kunstijsbaan. Drie weken geleden werkten de mannen van de lange adem hun laatste marathon op kunstijs af.

Sportdonderdag, 6 februari 2003

Steneker heeft weer plezier in het darten

Leeuwarden – Bertus Steneker is in Fryslân een gerenommeerd darter. De Leeuwarder was in 2000 Fries kampioen en vorig jaar scoorde hij de meeste punten tijden de toernooien van de Friese dartsbond. Die eerste plek leverde hem een geheel verzorgd weekeinde Velthoven op.

Weerdonderdag, 6 februari 2003

Zachter

Vanavond en vannacht krijgen we bewolking en sneeuw die overgaat in regen. Het kwik ligt daarbij vanavond rond -1 graad, maar loopt vannacht weer op. Morgen is het ook een stuk zachter met 6 à 7 graden, bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties