De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 20 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 6 februari 2004.

Bijschriftvrijdag, 6 februari 2004

Van donker naar licht

Er zullen weinig mensen zijn, die echt van de duisternis houden…

Cultuurvrijdag, 6 februari 2004

Spetterende uitvoering van onbekende musical ‘Brigadoon’

In het Leeuwarder verenigingsleven neemt op cultuurgebied vooral het theaterkoor Animato een belangrijke plaats in. De zangers en zangeressen van het zeventig leden tellende koor zijn allen afkomstig uit Leeuwarden en omgeving.

Cultuurvrijdag, 6 februari 2004

Niet alledaags spel van strijkkwartet

Het Terem Kwartet uit Sint-Petersburg is beroemd van optredens voor de paus, Moeder Theresa, president Poetin en Prins Charles. Momenteel is het op tournee langs Middelburg, Hoofddorp, Lelystad, Leiden, Ede, Purmerend, Winschoten, Baarn en - donderdagavond - Heerenveen. Het omvangrijke publiek in het Posthuis Theater leek te weten waarvoor het kwam. Geen strijkkwartet met het hogeschoolrepertoire der klassieke muziek, maar vier Russische virtuozen op volksmuziekinstrumenten als domra, bayan en balalaika.

Dossiervrijdag, 6 februari 2004

Gereformeerde jeugd komt in kerk samen

Ze waren uit alle hoeken van de provincie naar Leeuwarden gekomen, de gereformeerde jongeren. In vier kerken werd daar op donderdag 20 november 1952 de 48ste meeting gehouden van de Friese afdeling van de Nederlandsche Bond van Jongerenverenigingen op Gereformeerde Grondslag.

Hoofdartikelvrijdag, 6 februari 2004

Specifieke belangen…

Menigeen zal het vergeten zijn maar het is goed om er weer eens aan te herinneren: de manier waarop de Neder,landse televisie reageerde toen het in de zomer van 1995 spannend werd in Srebrenica. Terwijl onze soldaten daar voor een heel moeilijke opgave stonden, kon men avond aan avond ouders en echtgenotes op de buis zien die zeer bezorgd waren. Niet over wat er met de bevolking daar gebeurde, maar over hun man of echtgenoot. Dat had ook de later als zeer gênant ervaren beelden van feestvierende soldaten tot gevolg na hun veilige aftocht. Niet wat er met de duizenden moslims daar gebeurde leek belangrijk, maar wat met ‘mijn man of zoon’ gebeurde.

Regiovrijdag, 6 februari 2004

Protest tegen asielbeleid van 2000 Friezen

Den Haag/Leeuwarden – Tweeduizend Friezen protesteerden gisteren tegen het asielbeleid van minister Verdonk. Intussen dreigt minister Remkes van Binnenlandse Zaken dat colleges van B en W die weigeren mee te werken aan de uitzettingen, kunnen rekenen op ,,een stevig bestuurlijk gesprek’’.

Regiovrijdag, 6 februari 2004

‘Ontmantel de mechanische kokkelvisserij’

Leeuwarden – Alle schepen voor mechanische kokkelvisserij moeten worden ontmanteld, zodat ze wereldwijd niet meer inzetbaar zijn. Dat staat in het advies van de Raad voor de Wadden aan minister Veerman van Landbouw.

Regiovrijdag, 6 februari 2004

College ondervraagd over IBF

Heerenveen – De gemeenteraad van Heerenveen gaat het college van B en W aan de tand voelen over werkelijke inhoud van de voorwaarden van de Europese subsidie voor de ontwikkeling van het Internationaal Bedrijventerrein Friesland (IBF). De motie van wantrouwen die Leefbaar Heerenveen indiende tegen het college, haalde het niet.

Regiovrijdag, 6 februari 2004

‘Aanpak dierziekten moet heel anders’

Leeuwarden – De Nederlandse overheid moet de aanpak van besmettelijke dierziekten drastisch veranderen. Het massaal doden van gezonde dieren kan op weinig steun van de samenleving rekenen en moet daarom voortaan achterwege blijven. Dit stellen de Raad voor het Landelijk Gebied (RLG) en de Raad voor Dieraangelegenheden (RDA) in het advies Dierziektebeleid met draagvlak dat zij vandaag aanbieden aan minister Veerman van Landbouw.

Regiovrijdag, 6 februari 2004

Thuiszorg Harlingen nagenoeg failliet

Harlingen - Thuiszorg Buro Holding heeft gisteren het faillissement aangevraagd. De noordelijke instelling met vestigingen in Harlingen, Haren, Odoorn, Roden en Selwerd heeft een schuld van twee miljoen euro.

Regiovrijdag, 6 februari 2004

Nijpels wandelt mee tijdens de Slachtemarathon

Leeuwarden - Commissaris van de Koningin Nijpels is een van de deelnemers aan de Slachtemarathon op 12 juni.

Regiovrijdag, 6 februari 2004

Rust, stilte en duisternis gewenst

Earnewâld – Toeristen moeten blijven komen, maar dit mag niet ten koste gaan van de rust, stilte en duisternis. Sterker nog, het natuurgebied de Alde Feanen bij Earnewâld moet juist nóg rustiger, stiller en duisterder worden.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 februari 2004

170 gemeenten in beroep tegen kerkfusie

Beilen – 170 kerken en gemeenten zijn in beroep gegaan tegen de fusie van de Gereformeerde Kerken in Nederland, de Nederlandse Hervormde Kerk en de Evangelisch-Lutherse Kerk. Daaronder zijn veertig Gereformeerde Kerken, en 130 Hervormde Gemeenten.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 februari 2004

SoW Koudum kiest voor Martinikerk

Koudum – De hervormd-gereformeerde federatie van Koudum heeft besloten dat de Martinikerk zal worden opgeknapt en dat de (gereformeerde) Singelkerk en het voormalige hervormde gebouw aan de Tjalke van der Walstraat kunnen worden afgestoten. Op een gemeenteavond is daar eind vorig jaar in volle harmonie toe besloten, zegt voorzitter K. Jongsma van het college van beheer. Er komt een nieuw ontmoetingscentrum in de buurt van de kerk.

Sportvrijdag, 6 februari 2004

Jan van Dijk is beducht voor ‘Cambuur-thuis’

Leeuwarden – Na de teleurstellende nederlaag tegen Fortuna Sittard vorige week, grijpt Cambuur-trainer Dick de Boer vrijdagavond weer grotendeels terug op dezelfde elf spelers die voor de winterstop ook regelmatig in de basis stonden.

Sportvrijdag, 6 februari 2004

Ivan Sokolov krijgt wildcard NK schaken

Leeuwarden – De commissie Topschaak van de Nederlandse schaakbond heeft de wildcard voor het NK schaken 2004 in Leeuwarden toebedeeld aan Ivan Sokolov.

Sportvrijdag, 6 februari 2004

Rick Hofstra in halve finale bij koppels

Veldhoven – Rick Hofstra uit Sneek is bij de Open NK Darts met zijn gelegenheidspartner Tony Eccles doorgedrongen tot de halve finale van het koppeltoernooi.

Sportvrijdag, 6 februari 2004

Cambuur en Bronkhorst om de tafel

Leeuwarden - De aan Cambuur Leeuwarden verhuurde Raymond Bronkhorst heeft woensdag te horen gekregen dat FC Groningen de optie van de club om zijn aflopende contract te verlengen, niet zal lichten.

Weervrijdag, 6 februari 2004

Stormachtig

Vanavond en vannacht perioden met regen en tot en met morgenochtend zo’n 15 tot 20 mm neerslag. Morgen stormachtig, zware windstoten en talrijke buien, die later misschien met hagel. Maximumtemperaturen van 7 à 8 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties