De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 20 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 6 februari 2016.

Hoofdartikelzaterdag, 6 februari 2016

Schimmigheid rond vertrek Dullaert

De verhouding tussen kabinet en Tweede Kamer enerzijds en de Nationale ombudsman verloopt niet altijd soepeltjes. De Nationale ombudsman helpt burgers op weg die een probleem hebben met de overheid. En de Nationale ombudsman laat overheidsinstanties weten hoe zij hun dienstverlening kunnen verbeteren. Bij problemen of klachten van burgers kan de Nationale ombudsman een onderzoek starten. De Nationale ombudsman spreekt zich niet uit over het beleid, of over de inhoud van wetten. Zijn taak beperkt zich tot het kijken of instanties hun overheidstaken uitvoeren zoals het hoort. De Tweede Kamer benoemt de ombudsman. De Kamer benoemt ook de Kinderombudsman, op verzoek van de Nationale ombudsman.

Geloof & Kerkzaterdag, 6 februari 2016

Nieuw project Catharijneconvent toont rijkdom van kerken

Utrecht - Het Museum Catharijneconvent in Utrecht lanceert volgend jaar Het Grootste Museum van Nederland, een groot project waarbij rond de twaalf kerken worden opengesteld.

Sportzaterdag, 6 februari 2016

Bij Cambuur is het glas nog steeds halfvol

Leeuwarden - ,,We moeten zorgen dat we De Graafschap onder ons houden." Het was niet zomaar een zinnetje, uitgesproken temidden van vele anderen. Nee, het was een veelzeggend zinnetje van Cambuurtrainer Henk de Jong na de training van gisteren. Hoewel de coach grieperig is, was hij allesbehalve aan aan het ijlen. Bij de nummer zeventien uit Leeuwarden hebben ze ook gezien dat De Graafschap inmiddels Cambuur tot op twee punten is genaderd is. Maar van angst is geen sprake bij De Jong en co. Hoop op betere tijden is er wel.

Sportzaterdag, 6 februari 2016

Twente is meer dan alleen Hakim Ziyech

Na de succesvolle achterliggende expeditie, waarin sc Heerenveen in drie wedstrijden in negen dagen tijd met negen punten de volle buit pakte, wacht vanavond het geplaagde FC Twente. Tenminste, zo was de situatie voor de winterstop, maar in 2016 lijkt de formatie uit Enschede een tweede adem te hebben gevonden en is op de weg terug. Met nog steeds oud-Heerenveenspeler Hakim Ziyech aan het roer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties