De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van maandag, 6 februari 2017.

Economiemaandag, 6 februari 2017

Veehouder weet snel hoe groot krimp moet zijn

Leeuwarden - Melkveehouders krijgen binnen enkele weken bericht hoe sterk de eventuele krimp van hun veestapel moet zijn. Dat zegt bestuurder Kees Romijn van LTO Nederland in een reactie op de goedkeuring van het Nederlandse fosfaatreductieplan door de Europese Unie. Vrijdagavond werd bekend dat Brussel akkoord gaat met de voorgestelde ministeriële regeling.

Hoofdartikelmaandag, 6 februari 2017

Kritiek op Trump soms te eenzijdig-negatief

Beleggers in grote delen van de wereld hebben verkeerd gegokt over de effecten van het bewind-Trump. Een deel van hen had er op gegokt dat de beurzen negatief zouden reageren als Trump het Witte Huis zou betrekken. Maar de beurzen gingen omhoog. De reden: beloftes om meer banen te scheppen en de grote achterstand in onderhoud van wegen en bruggen in te lopen, belastingen te verlagen. Dat stimuleert de economie. Het positieve effect wordt versterkt door een sterkere banengroei dan was voorzien.

Regiomaandag, 6 februari 2017

Ambtenaren inzetten tegen criminaliteit

Leeuwarden - Uitvoerende ambtenaren in Noord-Nederland moeten worden ingezet om ondermijnende criminaliteit te bestrijden. Ze moeten leren om signalen van hennepteelt, prostitutie of activiteiten van motorbendes te herkennen. Ook moet er een meldpunt komen waar ze vertrouwelijk informatie kwijt kunnen.

Regiomaandag, 6 februari 2017

Twintig huisjes in wijk Tinga

Sneek - Woningcorporatie Accolade gaat in de wijk Tinga in Sneek twintig kleine woningen bouwen. Het gaat om prefabricatie-woningen, waarvan ongeveer de helft bestemd is voor statushouders.

Regiomaandag, 6 februari 2017

Speels leren omgaan met de ziekte kanker

Leeuwarden - Leerlingen van basisscholen zouden een lesprogramma moeten krijgen rondom het thema kanker. Dat vinden Janneke van der Windt en de stichting ONCOSupport. Zaterdag presenteerde Van der Windt de schatkist voor het basisonderwijs waarmee dit voorjaar een pilot wordt uitgevoerd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties