De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 6 februari 2018.

Hoofdartikeldinsdag, 6 februari 2018

Trump ondermijnt geloof in rechtsstaat

In zijn eerste State of the Union riep president Donald Trump vorige week dinsdag op tot eenheid onder de Amerikanen. Nog geen kleine week later ondermijnde hij zijn eigen oproep met het vrijgeven van een omstreden memo waarin de FBI en het ministerie van Justitie ervan worden beschuldigd een rechter te hebben misleid. Trumps actie zet de politieke partijen tegen elkaar op. De Republikeinen zien in het memo het bewijs dat er een samenzwering gaande is om hun president ten val te brengen. De Democraten stellen dat Trump selectief gebruikmaakt van geheime informatie om zijn politieke tegenstanders in diskrediet te brengen. Door het memo openbaar te maken wordt bovendien de integriteit van de FBI en Justitie ter discussie gesteld.

Regiodinsdag, 6 februari 2018

Griep in Fryslân: hele klassen naar huis

Leeuwarden - Met 165 zieken op honderdduizend mensen belandde de griepepidemie vorige week op een nieuw hoogtepunt. Scholen komen erdoor in de problemen. Ze kunnen amper vervangers vinden voor zieke leerkrachten en moeten soms hele klassen naar huis sturen. Volgens Jan Sijtsema van PCBO Fryslân overwegen scholen om klassen om de beurt een dag vrij te geven. ,,Dan is er in elk geval elke dag één docent beschikbaar als invaller.”

Regiodinsdag, 6 februari 2018

Rek is eruit bij passend onderwijs Fryslân

Leeuwarden - Het aantal leerlingen dat naar het speciaal basisonderwijs (sbo) wordt doorverwezen, is voor het eerst sinds de invoering van de Wet passend onderwijs toegenomen. Waar vorig schooljaar nog sprake was van een afname van 868 leerlingen in landelijk opzicht, was er dit schooljaar een toename van 99 leerlingen. Dit blijkt uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Regiodinsdag, 6 februari 2018

Veel Friese filmpjes in nieuwe serie bij Max

Bij omroep Max begint morgenavond de nieuwe documentaireserie Nederland op film. De serie is gemaakt met filmmateriaal van amateurs. Fryslân komt uitvoerig aan bod, vertelt editor Erik Willems.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties