De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 6 november 2004.

Bijschriftzaterdag, 6 november 2004

Het verloren schaap

Matteüs 18: 12-14

Economiezaterdag, 6 november 2004

Papierfabriek LPF over jaar naar Grootegast

Grootegast – Het overhevelen van de productie van flexibele verpakkingen van de papierfabriek LPF in Leeuwarden naar Grootegast wordt in het derde kwartaal van 2005 volledig afgerond. Dat verwacht de fabriek. De vergunningen voor de gecombineerde vestiging van de zusterorganisaties Form Plastic en LPF Flexible Packaging in Grootegast zijn daarvoor rond. Dat zei burgemeester Dijkstra van de gemeente Grootegast gistermiddag bij het slaan van de eerste paal voor de nieuwbouw.

Economiezaterdag, 6 november 2004

Verzamelgebouw

Marrum – In Marrum is gisteren een nieuw bedrijfsverzamelgebouw geopend. Het gebouw biedt plaats aan vijf huurders. Van de units zijn er al vier verhuurd aan onderhoudsbedrijf BPS, Buursma Electro, Simmer en Poets- en reparatiebedrijf Van der Meer.

Hoofdartikelzaterdag, 6 november 2004

‘It giet wol’…

Treurig constateerde mega-meubelboer Kapenga het deze week maar weer eens in deze krant: hier in de provincie heerst een mat mentaal klimaat. Een negatieve grondhouding van it-giet-wol . Als Fryslân zijn achterstand érgens aan te wijten heeft is het daaraan. Goed ondernemen begint met een positieve instelling. Zonder lef kan niemand goed ondernemen, laat staan vernieuwen, en dat geldt voor gemeente- en provinciebestuur net zo goed als voor bedrijven. En door steeds maar weer op die achterstand te hameren, houden we die achterstand vanzelf in stand. En dat A-woord wordt nog elke dag veelvuldig in de mond genomen, het lijkt voorop de tong te liggen van iedereen in de provincie die er iets toe doet. Tot verbijstering van buitenstaanders, zoals een week geleden de Tilburgse hoogleraar Boekema, die er helemaal niets van zei te begrijpen dat een provincie met zulke sterke eigenschappen zichzelf niet beter in de markt weet te zetten. Fryslân bulkt van de unique selling points, zoals dat in marketingjargon heet, en moet nu eindelijk eens leren die met flair te verkopen - en er zelf meer van te genieten.

Regiozaterdag, 6 november 2004

Gemeenten steeds meer ‘hufterproof’

Leeuwarden – Friese gemeenten voelen zich steeds meer genoodzaakt hun baliemedewerkers en telefonisten beter te beschermen tegen agressieve burgers. Afdelingen gaan op slot en medewerkers komen achter glas te zitten.

Regiozaterdag, 6 november 2004

‘Man slechte peuterleider’

Joure – De campagne om meer mannen over te halen leider in een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf te worden, is gedoemd te mislukken. Zo’n rol hoort namelijk niet bij het ‘voorkeursgedrag’ van de man. Hij moet wel op een ándere manier betrokken worden bij de kinderopvang, want de man speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van kinderen.

Regiozaterdag, 6 november 2004

EU-top beveiligd als Elfstedentocht

Beetsterzwaag – Wie zich dinsdag, woensdag en donderdag ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat op de snelweg A7 tussen Beetsterzwaag en Groningen bevindt, moet niet schrikken van sterk verhoogde activiteit van de politie. Dan heeft namelijk in Groningen een driedaagse Europese top voor ministers plaats over integratie van immigranten. De integratieministers van de 25 EU-landen verblijven ’s nachts in hotel Lauswolt in Beetsterzwaag en worden bij de verplaatsing dagelijks geëscorteerd door motoragenten.

Regiozaterdag, 6 november 2004

Twee weken droge mond en vieze smaak

Bakhuizen – Het zou maar een paar dagen duren, maar het werden er een paar weken. Gettje Sikkes en haar dochters hebben tot eergisteren last gehad van de gevolgen van de stankoverlast in de riolering van Bakhuizen.

Regiozaterdag, 6 november 2004

Molenaarswerk via poster gepromoot

Het bestuur van het Gild Fryske Mounders presenteerde gisteravond tijdens de najaarsvergadering in Raerd een promotieplan, dat de bekendheid van het werk van vrijwillig molenaar moet vergroten. Posters, folders, proeflessen en open dagen moeten meer mensen warm maken voor een ‘baantje’ als molenaar.

Geloof & Kerkzaterdag, 6 november 2004

‘Kerkmuziek is de sleutel’

Drachten – ,,Goede muziek in de eredienst is de sleutel voor de toekomst van de kerken.” Dat is de overtuiging van Rein Albert Ferwerda (58) uit Drachten, koordirigent, organist, muziekdocent en oud-directeur van het Noordelijk Conservatorium in Groningen. ,,Haal de koren terug in de dorpskerken. Stel kerkmusici aan. Dan gaat de muziek weer leven. En dan komt er vanzelf weer leven in de kerk.”

Sportzaterdag, 6 november 2004

Verbeek laat basiself wederom ongewijzigd

Heerenveen – Trainer Gertjan Verbeek stuurt SC Heerenveen zaterdagavond in Waalwijk tegen RKC met dezelfde elf spelers het veld in als de voorbije weken steeds het geval is geweest. Mits Victor Sikora niet alsnog afhaakt, want de aanvaller kampt met een ingegroeide teennagel. Vanochtend wordt de knoop doorgehakt. De verwachting is dat de huurling van Ajax er vanaf het begin er bij zal zijn.

Sportzaterdag, 6 november 2004

Voor Cambuur gloort licht aan het einde van de tunnel

Leeuwarden - De toeschouwers van Cambuur Leeuwarden hadden gisteren eindelijk weer eens reden tot juichen. De ploeg van Dick de Boer boekte tegen AGOVV de tweede thuiszege dit seizoen. Een mooie opsteker die de Friezen zal helpen uit het dal te klimmen. Toch zal Cambuur niet snel weer zo’n gemakkelijke avond krijgen.

Sportzaterdag, 6 november 2004

Brandenburg wint tweede partij op WK

Kreta – Daan Brandenburg heeft bij het wereldkampioenschap schaken voor jeugd zijn tweede partij gewonnen. In de categorie jongens tot 18 jaar versloeg de Drachtster op het Griekse eiland Kreta met wit Jean-Pierre Lamastus-Candal. De Fries herstelde zich daarmee van het verlies van gisteren tegen Jason Hu. Daniel Stellwagen kwam in dezelfde leeftijdscategorie met zwart tegen Boyum Fossum niet verder dan een remise.

Sportzaterdag, 6 november 2004

Futsallers Heerenveen spelen gelijk

Heerenveen – De futsallers van Heerenveen hebben ook in hun negende duel in de eredivisie niet de eerste thuisoverwinning kunnen boeken. De ploeg van trainer Erik Donker kwam tegen ATC Carrillon Boys niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Eerder speelden de Heerenveners al gelijk tegen Volendam (thuis) en werd er uit bij De Bever Boys gewonnen. Heerenveen staat na het gelijkspel nog altijd twaalfde op de ranglijst, derde van onderen, met vijf punten.

Sportzaterdag, 6 november 2004

Avanti verliest na slechte wedstrijd

Wijchen – De futsallers van Avanti uit Stiens hebben vrijdag de uitwedstrijd tegen FC Nuamaga met 3-5 verloren. De Stiensers speelden matig en dat bleek funest tegen de jonge ploeg uit Wijchen. Nadat die op voorsprong kwam, bracht Max Houttuin de stand in evenwicht. De 2-1, vlak na rust, was de nekslag voor Avanti. Ondanks twee goals van Ronald Moestaredjo viel op de zege van de thuisclub weinig af te dingen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties