De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 6 november 2012.

Cultuurdinsdag, 6 november 2012

Jury geeft voor het eerst uitleg op NBK

Groningen | De jury geeft dit jaar voor het eerst haar indruk over de bands die deelnemen aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in MartiniPlaza te Groningen.

Cultuurdinsdag, 6 november 2012

Christelijk mannenkoor Vox Humana stopt

Oudeschoot | Christelijk regionaal mannenkoor Vox Humana houdt het voor gezien. Reden is de vergrijzing die is toegeslagen in het koor. ‘Het verlies aan leden is niet op te vangen met nieuwe stemmen’, aldus een persbericht.

Economiedinsdag, 6 november 2012

Hogere melkprijs door tekorten in Europa

Amersfoort | FrieslandCampina heeft de garantieprijs voor melk deze maand fors verhoogd. Melkveehouders ontvangen voor de door hen geleverde melk in november 2,25 euro per honderd kilo meer dan in oktober (melk wordt traditioneel door de zuivelfabrieken in kilo’s afgerekend, red.). Daarmee komt de prijs uit op 35 euro per honderd kilo.

Economiedinsdag, 6 november 2012

Serie openingshandelingen bij detailhandel in Makkum

Makkum | In het laatste weekeinde van november viert Makkum de opening van zeven nieuwe winkels en de uitbreidingen en vernieuwingen van verschillende andere detailhandelzaken. Vanwege het beperkte aanbod van winkelruimte zijn er zelfs verschillende ondernemers die nog niet aan de slag kunnen in deze plaats.

Hoofdartikeldinsdag, 6 november 2012

Stoere taal over politie, maar wat verbetert er?

Het Regeerakkoord is volgens de samenstellers een mooi evenwicht tussen beleid voor zaken die de VVD belangrijk vindt en zaken die voor de PvdA belangrijk zijn. Interessant is het om te kijken welke onderwerpen bij welke partij horen. Een voorbeeld waarin het vanaf de eerste regel duidelijk is, betreft veiligheid en justitie. De VVD is hier de leidende partij.

Regiodinsdag, 6 november 2012

Lagere huur leidt tot verpaupering van woning

Leeuwarden | De plannen van het nieuwe kabinet om de maximumhuur van woningen vast te zetten op 4,5 procent van de WOZ-waarde, zal vooral in het noorden van Fryslân in veel gevallen leiden tot een daling van de huren. Woningcorporaties vrezen daardoor minder geld over te houden voor onderhoud en leefbaarheid van huizen.

Regiodinsdag, 6 november 2012

Tweede ziekenhuispatiënt besmet met MRSA-bacterie

Heerenveen | Bij een tweede patiënt in ziekenhuis de Tjongerschans in Heerenveen is de ziekenhuisbacterie MRSA aangetroffen. De patiënt lag net als het eerste slachtoffer op de intensive care (ic).

Regiodinsdag, 6 november 2012

Wanneer met de lampion langs de deuren?

Leeuwarden | Voor kinderen is het een van de hoogtepunten van het jaar: Sint Maarten. Op de meeste scholen wordt er wekenlang geknipt, gekleurd, geprikt en geschilderd voor de perfecte lampion. Maar ja. wanneer moeten ze langs de deuren met dit kunstwerk? Op zondag 11 november? Of toch maar liever de zondagrust respecteren en zingen: 10 november is de dag, of 12 november?

Geloof & Kerkdinsdag, 6 november 2012

Moslims hebben niet een eigen knutselreligie

Den Haag | De islam is veel minder losgezongen van het privéleven bij moslims dat het christelijk geloof bij Nederlandse christenen. Dat is te lezen in het SCP-rapport Moslims in Nederland 2012.

Sportdinsdag, 6 november 2012

Amsterdam als museum vol met Ajax-geschiedenis

Een boek dat een handvol doodgewone Amsterdamse locaties een beetje speciaal maakt’, schrijft Menno Pot in zijn voorwoord. ‘Maar bovenal doet beseffen dat het voetbalbedrijf Ajax toch eigenlijk gewoon het Amsterdamse cluppie om de hoek is.’ Pot vertelt in Sporen van Ajax de historie van zijn favoriete club niet aan de hand van de behaalde landstitels of door de Ajax-vedetten te beschrijven, maar door op zoek te gaan naar de opvallendste Ajax-plekken in Amsterdam.

Sportdinsdag, 6 november 2012

De Haan vindt 'droombaan' bij beloftes Rabobank

Dokkum | Een droombaan. Zo noemt Sierk-Jan de Haan (31) uit Dokkum zijn aanstelling als trainer van de beloftewielerploeg van de Rabobank. De Haan werd kortgeleden als trainer binnengehaald en is inmiddels al begonnen aan zijn nieuwe baan. De Dokkumer traint tien beloftewielrenners van de Rabobankformatie. Die ploeg werd onlangs losgekoppeld van het profteam van de Rabobank. Rabobank maakte kortgeleden bekend zich terug te trekken uit de profformatie.

Sportdinsdag, 6 november 2012

Jong Heerenveen gaat voor het eerst onderuit

Rotterdam | Jong Heerenveen heeft gisteravond de eerste seizoensnederlaag geleden. In Rotterdam was Jong Feyenoord/Excelsior met 2-1 te sterk voor de Friezen.

Sportdinsdag, 6 november 2012

Albert Kortendijk vindt liefde in wereld die Othello heet

Almere | Leeuwarden is de komende dagen het decor van het wereldkampioenschap Othello. Albert Kortendijk (38) is de enige Fries in het deelnemersveld. . Een verhaal over zijn fascinatie voor de kleine sport, het komende WK in Leeuwarden en over zijn tweejarige zoon, die er zonder Othello niet was geweest.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties