De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 6 november 2015.

Economievrijdag, 6 november 2015

Fiets moet bootjesvaarder Noord-Fryslân in lokken

Burdaard - Op het eerst overstappunt in Fryslân staan vanaf maart 2016 bij hotel restaurant It Posthűs tien fietsen gereed waarmee de bootjesvaarder de boer op kan. Het overstappunt is een initiatief van het bureau voor toerisme Friesland Holland.

Hoofdartikelvrijdag, 6 november 2015

Als een senator zich verslikt in bijbanen

In de zaak-Meavita was de kritiek van de Ondernemingskamer op VVD-senator Loek Hermans, die voorzitter van de raad van commissarissen van Meavita, maandag hard. Dit harde oordeel had tot een lange discussie over Hermans' functioneren en het ethisch beleid van de VVD kunnen komen. Door echter meteen terug te treden uit de senaat wist Hermans gelijk de angel uit deze discussie te halen.

Regiovrijdag, 6 november 2015

Taalles in de vluchtelingenopvang: moeilijk, die uu-klank

Leeuwarden - Sinds drie weken doet een hal in WTC Expo dienst als noodopvang voor ontheemden. Vluchtelingen wachten hier tot ze naar een regulier azc kunnen. Iedere dag is er taalles of een andere activiteit.

Regiovrijdag, 6 november 2015

Sportstad Heerenveen breidt uit

Heerenveen - Een overdekte skeelerbaan, een skeelersprintbaan, vijf fierljepschansen, vier beachvolleybalvelden en een terrein voor zogeheten urban sports als skateboarden en freerunning. Dat wil Sportstad Heerenveen bouwen op het terrein ten zuiden van het Abe Lenstra Stadion en ten westen van de tijdelijke Aldi die daar staat. Het gaat om grond die ooit bestemd was voor kantoren, maar die een paar jaar geleden vanwege de economische recessie werd herbestemd, zodat er ook sporttoepassingen op mogelijk waren.

Regiovrijdag, 6 november 2015

Verwijten klinken in Dokkumer raadszaal

Dokkum - ,,Wrang", noemde fractievoorzitter Esther Hanemaaijer van het CDA in Dongeradeel gisteravond de coalitiebreuk die eerder deze week plaatsvond. Nog maar een week eerder waren CDA, FNP en ChristenUnie (CU) de raadszaal in Dokkum als coalitie binnengestapt. Gisteravond klonken er tussen deze partijen veel verwijten en waren pijn en frustratie merkbaar.

Regiovrijdag, 6 november 2015

Toeloop van daklozen in dagopvang

Leeuwarden - De toeloop van dak- en thuislozen bij de dagopvang van het Leger des Heils aan De Tuinen in Leeuwarden is in een jaar met bijna de helft gestegen. Dagelijks komen er zo'n tachtig dak- en thuislozen voor een kopje koffie, een jaar geleden waren dit er zo'n vijftig tot zestig. Dat zegt woordvoerster Annette Bosch. De hulpinstantie vermoedt dat de toename onder meer te maken heeft met nieuwe wetgeving.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 november 2015

Bundel met 82 kerken Westerkwartier in grafiet

Leek - Hoeveel kerken telt het Groninger Westerkwartier? Jan Ernst Douma kwam tot 82 en legde ze vast met grafiet. Vrijdag wordt zijn boek Kerken in het Westerkwartier gepresenteerd in Leek, in het bijzijn van vier burgemeesters.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties