De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van donderdag, 6 december 2012.

Economiedonderdag, 6 december 2012

Onzekerheid over banen bij Spaansen in Harlingen

Winkel | Werknemers van Spaansen in Harlingen zitten in onzekerheid over hun baan. De directie wil zeventig banen schrappen. Dat gaat gepaard met gedwongen ontslagen en bijna alle bedrijfonderdelen krijgen te maken met de reorganisatie. Maar waar de ontslagen vallen, is onduidelijk. Mogelijk vallen er in Harlingen enkele tientallen ontslagen.

Economiedonderdag, 6 december 2012

Groot pand breekt woonwinkel Resi op

Wommels | Wooncentrum Resi in Wommels draaide ondanks de teruggang door de economische crisis nog best een leuke omzet. De inkomsten wogen echter niet meer op tegen de exploitatiekosten van het elfduizend vierkante meter vloeroppervlak. De winkel is definitief gesloten en acht werknemers hebben ontslag gekregen.

Economiedonderdag, 6 december 2012

Opdracht voor VDL van Veolia

Heerenveen | VDL Bus & Coach heeft de bussen geleverd voor het streekvervoer van Veolia in Limburg. Dat maakte het concern, met productielocatie in Heerenveen, gisteren bekend. De 54 Citea’s vervangen een deel van de vloot van Veolia. De vervoerder bestelde in 2007 bij VDL al 185 Ambassadors, de voorloper van de Citea, voor Limburg en Noord-Brabant. Van VDL rijden vanaf volgende week ook tweehonderd nieuwe bussen van Arriva in Fryslân.

Hoofdartikeldonderdag, 6 december 2012

Motie van wantrouwen is bot geworden

De Eerste Kamer beleefde dinsdag een novum. Nog nooit eerder was er in de senaat een motie van wantrouwen ingediend tegen een kabinet. Maar bij het eerste optreden van het kabinet-Rutte II deelde de PVV de regering mede er bij voorbaat al geen vertrouwen meer in te hebben.

Regiodonderdag, 6 december 2012

In het Koek-pakhuis komen dromen uit

Drachten | Stuk voor stuk willen ze hun droom laten uitkomen, de mensen in het Koek-pakhuis in Drachten, dat gisteren werd geopend. Maar ook het contact met de buurtgenoten vinden ze geweldig.

Regiodonderdag, 6 december 2012

Oudega en Blauwhuis zijn helemaal in de ban van ‘voice’ Johannes

Johannes Rypma zorgt met zijn optredens in het RTL-programma The Voice of Holland voor een ware hype in Fryslân. In zijn geboortedorp Blauwhuis en woonplaats Oudega (W.) volgt men hem op de voet.

Regiodonderdag, 6 december 2012

Sneeuwchaos op de wegen

Leeuwarden | De sneeuw heeft vanmorgen tot een verkeerschaos op de wegen geleid. Om kwart voor negen stonden er op de wegen in Nederland 179 files met een totale lengte van 1396 kilometer. Ook in Fryslân zorgde de sneeuw voor ernstige verkeersproblemen.

Regiodonderdag, 6 december 2012

Zwembad Bloemketerp zit in geldnood

Franeker | Zwembad Bloemketerp zit in financieel zwaar weer. De stichting die het bad exploiteert heeft voor de komende drie jaar 115.000 euro nodig van de gemeente Franekeradeel om een faillissement te voorkomen.

Regiodonderdag, 6 december 2012

Hoogste baas kritisch op leiding politie

Leeuwarden | De vorming van de nationale politie is de laatste kans om het ICT-drama bij de politie op te lossen. Dat schrijft kwartiermaker Gerard Bouman in een boekje dat vorige week onder alle 65.000 agenten is verspreid. ‘De nationale politie is de enige mogelijkheid om het tij te keren en dit enorm complexe dossier aan te pakken. Zodat wij op afzienbare termijn over eenduidige ICT beschikken die ons dagelijkse werk daadwerkelijk ondersteunt.’

Geloof & Kerkdonderdag, 6 december 2012

Rick Warren: religieuze vrijheid is in het geding

New York | Het recht om openlijk en in vrijheid je geloof te mogen belijden wordt het belangrijkste mensenrechten-onderwerp van de komende tien jaar. Dat voorspelt voorganger Rick Warren. Hij is in ons land bekend van zijn boeken Doelgericht leven en Doelgerichte gemeente. Van Doelgericht leven werden wereldwijd dertig miljoen exemplaren verkocht.

Sportdonderdag, 6 december 2012

ONS Sneek geeft Hollander een goed gevoel

Leeuwarden | Toen ONS Sneek hem vorige week belde, hield trainer Bert Hollander de boot nog wat af. ,,Ik had een principeovereenkomst gesloten met FVC en dat heb ik aan het ONS-bestuur kenbaar gemaakt”, aldus Hollander. ,,Maar ik wilde wel praten, want ONS is natuurlijk een mooie kans, die niet vaak voorbijkomt. Er kwam een trein langs en daar spring ik nu op.”

Sportdonderdag, 6 december 2012

Afgelaste duels pas na winterstop ingehaald

Zeist | De wedstrijden uit het amateurvoetbal die komend weekeinde niet doorgaan, worden dit jaar niet meer gespeeld.

Sportdonderdag, 6 december 2012

Zout en gedicht voor Heerenveen

Heerenveen | Met een ludieke actie hebben supporters van Heerenveen vannacht de spelers, technische staf en clubleiding van Heerenveen een hart onder de riem gestoken. Onbekenden lieten bij het beeld van clubicoon Abe Lenstra een tiental zakjes met zout en een gedicht achter.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties