De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 6 maart 2004.

Bijschriftzaterdag, 6 maart 2004

Wonderen en tekenen, gezichten en dromen

Dromen doen we allemaal. Zowel ’s nachts als overdag.

Hoofdartikelzaterdag, 6 maart 2004

Matiging en bezinning…

Matigheid is een van de woorden die in de weken voor Pasen vaak aan de orde komen. In de veertigdagentijd komt het begrip voor in oproepen om het met wat minder te doen. Matigen in het besteden van tijd, energie en geld aan dingen die er niet werkelijk toe doen, om daardoor ruimte te maken voor bezinning op wat van waarde is. Om handelingen te verrichten die van groter belang zijn dan de waan van de dag.

Regiozaterdag, 6 maart 2004

Problemen Stamboek stapelen zich verder op

Drachten - Het is maar de vraag of de Friesch Paarden-Stamboek (FPS) op 23 april, zoals in de bedoeling ligt, een nieuw bestuur krijgt. De problemen stapelen zich steeds verder op. Gerda Veenje-Samplonius uit Garyp stapte gisteren op als lid van de vertrouwenscommissie die op zoek is naar kandidaat-bestuursleden. Vandaag moest de lijst namen worden ingediend. Dat gebeurt nu niet.

Regiozaterdag, 6 maart 2004


Regiozaterdag, 6 maart 2004

Leeuwarder scholieren terug van ontwikkelingsreis naar Peru

Leeuwarden - In hun hoofd is het nog een chaos van alle opgedane indrukken, maar één ding weten Laurie van Kleinwee (15) en Hester Knol (17) uit Leeuwarden al wel: de reis die ze afgelopen week naar Peru maakten, heeft een diepe indruk op ze gemaakt. ,,Wij zijn hier nooit tevreden en willen alsmaar meer. Daar eten ze bij wijze van spreken van een vuilnisbelt, maar willen ze dat weinige wát ze hebben voortdurend met je delen. Dat is confronterend om te ontdekken.’’

Regiozaterdag, 6 maart 2004

Gedwongen ontslagen Talant

Heerenveen – De gehandicaptenzorgorganisatie Talant kan niet meer garanderen dat er op termijn geen gedwongen ontslagen vallen. Dat heeft de Raad van Bestuur van Talant aan vakbond Abvakabo FNV laten weten. De bond en Talant gaan eerst bekijken of er mensen vrijwillig kunnen afvloeien. Verder wil de bond de top van Talant laten doorlichten.

Regiozaterdag, 6 maart 2004

Armand Blau, ‘de Harlinger die Steven Spielberg inspireerde’, 75 jaar

Harlingen - Het is een wat morse, sombere man die de deur opendoet. Zijn tongval doet nog buitenlands aan, hoewel hij al jaren in Nederland verblijft. ,,Ik ben zelfs tot Nederlander genaturaliseerd’’, vertelt hij even later. Het bereiken van zijn vijfenzeventigste levensjaar, stemt Armand Blau, Luxemburgse oorlogsveteraan, schrijver en exentrieke inwoner van Harlingen, niet tot vreugde. ,,Mijn leven is dramatisch, tot op heden toe. Ik werd geboren op een zondag, maar ik ben geen zondagskind. Mijn leven draait om bloed en dood.”

Regiozaterdag, 6 maart 2004

Nieuwe geldpot bescherming ‘tjirk en skries’

Leeuwarden – Er komt een nieuwe regeling om de grutto (skries) en de tureluur (tjirk) te beschermen. De provincie Fryslân heeft een nieuwe geldpot gecreëerd waarop boeren een beroep kunnen doen als zij de beide weidevogels beschermen, wanneer die op hun land nestelen. Voor de komende vier jaar stelt Fryslân 240.000 euro beschikbaar.

Geloof & Kerkzaterdag, 6 maart 2004

Het wordt kiezen op 12 juni

Leeuwarden – ‘Doopdienst prinses Amalia op zaterdag 12 juni’. Het was voor het bestuur van de Samen-op-Wegkerken donderdag eventjes een verrassing. Want was er op die dag ook al niet iets ánders groots gepland? Ja, de grote PKN-dag in Utrecht, de feestelijke manifestatie om te vieren dat de kerkvereniging van de hervormden, lutheranen en gereformeerden per 1 mei een feit is.

Geloof & Kerkzaterdag, 6 maart 2004

Bezwaarden starten rechtszaak

Nederhemert - 53 hervormde gemeenten hebben vrijdag de rechter ingeschakeld omdat zij zelf willen beslissen of ze willen deelnemen in de nieuwe Protestante Kerk in Nederland (PKN). De gemeenten willen om principiële redenen buiten de fusiekerk blijven en de Hervormde Kerk voortzetten. Wouterswoude behoort tot de groep gemeenten.

Geloof & Kerkzaterdag, 6 maart 2004

‘In het geloof ervaar ik vrede en rust’

Zandvoort - De muts met de tekst ‘Goud hč’ en het brutale uitgestoken tongetje. Voor velen zijn het beelden die horen bij de goedlachse Yvonne van Gennip. In haar eentje versloeg ze in februari 1988 de Duitse schaatselite. Goud op de 1500, 3000 en 5000 meter . In een week dat álles lukte. Veel minder mensen weten dat het katholieke geloof voor haar altijd belangrijk is geweest. ,,In het geloof ervaar ik vrede en rust.’’

Sportzaterdag, 6 maart 2004

De Haan beschikt over fitte selectie

Heerenveen - Trainer Foppe de Haan van SC Heerenveen heeft zondag voor de wedstrijd tegen Feyenoord de beschikking over een volledig fitte selectie. De oefenmeester kon nog geen opstelling bekend maken. Spits Gerald Sibon maakt wellicht zijn rentree na langdurig blessureleed. Said Bakkati en Marcel Seip verlengen kunnen overigens komende week hun contract verlengen met respectievelijk drie en twee jaar.

Sportzaterdag, 6 maart 2004

Cambuur knokt zich terug uit geslagen positie

Leeuwarden - Achteraf had het anders gemoeten, gaf |Cambuur Leeuwarden Dick de Boer toe. Hij wilde het publiek in de thuiswedstrijd tegen Stormvogels /Telstar vermaken en gokte vol op de aanval. Van binnen wist hij dat zijn spelers niet goed genoeg waren om het tactische concept uit te voeren. Opluchting was er dan ook toen Cambuur vrijdag toch een punt uit het vuur wist te slepen.

Sportzaterdag, 6 maart 2004

Leden stemmen in met futsalfusie

Sportzaterdag, 6 maart 2004

Flyers verspeelt voorsprong in playoffs

Weerzaterdag, 6 maart 2004

Wolken en zon

Vandaag wisselen zon en wolken elkaar af en is er een kleine kans op een winters buitje. Het wordt 5 graden en de noordenwind is matig. Vannacht zijn er wolkenvelden en lokaal een bui bij een minima rond het vriespunt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties