De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van maandag, 6 maart 2006.

Bijschriftmaandag, 6 maart 2006

Wraak

Wraak! Een mens heeft iets op zijn geweten en vreest dat zijn slachtoffer het hem betaald zal zetten.

Cultuurmaandag, 6 maart 2006

Friese versie ‘Ja Zuster Nee Zuster’ in Wergea

Wergea – Toneelvereniging Halbertsma uit Wergea brengt volgende jaar een Friese versie van de familievoorstelling Ja Zuster, Nee Zuster op de planken. Halbertsma is er als eerste amateurtoneelvereniging in geslaagd de rechten hiervoor te verkrijgen.

Cultuurmaandag, 6 maart 2006

Friese muzikanten presteren goed op Christina Concours

Drachten – De leerlingen van de Rein Ferwerda-akademie in Drachten, voorheen de talentenklas van de muziekschool Drachten, hebben afgelopen weekeinde prima gepresteerd op het Prinses Christina Concours in Groningen. Pianist Heine Bosma uit Kortehemmen, trompettist Saleem Khan uit Oudega en altsaxofonist Mehmet de Boer uit Drachten mogen door naar de landelijke halve finale op 1 april in Den Haag. Ook zangeres Veronika Juhasz uit Hurdegaryp wist een plekje in de halve finale te bemachtigen.

Hoofdartikelmaandag, 6 maart 2006

Verkiezingen

Een van de meest ergerlijke dingen in de verkiezingstijd is de nationalisering van de gemeentepolitiek. Landelijke politici vertellen met gemelijke stem dat ze voor dit of dat zijn – onderwerpen uit de landelijke politiek. En vervolgens zeggen ze dat de mensen toch vooral op hun partij moeten stemmen, dinsdag, voor de gemeenteraad. Wie is er nu gek? De kiezer in ieder geval niet.

Regiomaandag, 6 maart 2006

Fusie in uitvaartbranche

Leeuwarden – In de uitvaartbranche wordt gewerkt aan een monsterfusie. Dat maakte voorzitter J.R. de Jong uit Rottum zaterdag bekend op de jaarvergadering van de Federatie van Uitvaartverenigingen in Fryslân. In de Harmonie in Leeuwarden vierde de federatie haar 75-jarig bestaan.

Regiomaandag, 6 maart 2006

‘It riidt sa moai, net te beskriuwen’

Dokkum - Liefhebbers van snelle auto’s konden zaterdagmiddag hun hart ophalen op de Markt in Dokkum. Daar stonden maar liefst twintig Porsches op een rijtje te blinken. Jelle de Zwart uit Damwoude was er speciaal voor naar Dokkum gekomen. Hij zette alle bijzondere auto’s op de foto om er thuis nog van na te genieten. De Zwart is een liefhebber van snelheidsmonsters. ,,En je krije net alle dagen de kâns om se te sjen.’’

Regiomaandag, 6 maart 2006

Dragers in actie voor fooi en belastingdienst

Ternaard – Martinus Hiemstra, voorzitter van de begrafenisvereniging De Laatste Eer in Ternaard, is teleurgesteld. En eigenlijk ook wel een beetje boos op de Belastingdienst. De dragers van zijn vereniging krijgen voor hun vrijwilligersbaantje bij een uitvaart een vergoeding van 60 euro per persoon. Netto houden ze slechts 35 euro over. ,,In foai’’, vindt Hiemstra.

Regiomaandag, 6 maart 2006

Creaties Workumse op catwalk Shanghai

Workum/Rotterdam - Tijd voor een interview heeft ze eigenlijk niet. Eventjes dan. Per slot van rekening is het ook wel heel erg bijzonder wat de 26-jarige Charlotte Kan volgende week donderdag gaat meemaken. Op de catwalk in Shanghai wordt haar kleding geshowd. Probleem is echter: het is nog niet allemaal klaar. Het wordt deze en volgende week een race tegen de klok.

Regiomaandag, 6 maart 2006

Aardgasauto bij steeds meer garages te koop

Leeuwarden – Een groeiend aantal autodealers is bereid om auto’s die op aardgas rijden, in hun assortiment op te nemen. Ze spelen daarmee in op de komst van tien aardgaspompen in Fryslân, Groningen en Drenthe.

Geloof & Kerkmaandag, 6 maart 2006

‘Vips only’ thema van Flevo Festival

Drachten – ‘VIPS only’ is het thema van het negenentwintigste Flevo Festival dat dit jaar van 17 tot en met 20 augustus gehouden wordt in het Brabantse Liempde.

Geloof & Kerkmaandag, 6 maart 2006

Een innerlijke wandeling van 3000 kilometer

Leeuwarden - Ooit las Aukje Veninga-van der Veen uit Broeksterwoude een verhaal van iemand uit het klooster in Wittem die een pelgrimstocht maakte naar Zuid-Italië. Wat zou ik dat graag ook een keer doen, was toen haar reactie. Nu, jaren later, gaat het daadwerkelijk gebeuren.

Weermaandag, 6 maart 2006

Minder buien


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties