De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van maandag, 6 mei 2013.

Economiemaandag, 6 mei 2013

Overname failliet Gameship

Leeuwarden | Het Franeker internetbureau ICIT gaat de activiteiten van het voormalige Gameship in Leeuwarden voortzetten. Dat gebeurt onder naam ICIT Interactive. Het bureau uit Franeker blijft nauw samenwerken met NHL Hogeschool die Gameship gebruikte als leerwerkbedrijf.

Hoofdartikelmaandag, 6 mei 2013

Bewindspersoon zoekt vlucht in persoon

Staatssecretaris Weekers van Financiën kan zijn mei-vakantie wel vergeten. De oppositiepartijen in de Tweede Kamer zitten achter hem aan, vanwege zijn onbekendheid met de toeslagenfraude door Bulgaren. Direct na het reces wil de oppositie met de staatssecretaris praten. Zal hij ‘ontkomen’ of moet de staatssecretaris zijn biezen pakken? Met die vraag zal hij zich de komende dagen flink moeten bezighouden.

Regiomaandag, 6 mei 2013

Vrij zijn doe je nooit alleen, altijd samen

Leeuwarden | Vrijheid is een kwestie van afspraken, regels en verdragen. Maar ook van het besef dat een mens niet alleen leeft en een ander nodig heeft om de vrijheid in het dagelijks leven te kunnen beleven. Zonder onderlinge verbondenheid gaat het niet.

Regiomaandag, 6 mei 2013

Drukte bevrijdingsfestivals bij mooi weer

Leeuwarden/Rijswijk | Zeker een miljoen mensen zijn gisteren afgekomen op de bevrijdingsfestivals die verspreid door het land worden gehouden. Ook in verschillende plaatsen in Fryslân was het een drukte van belang. In Dokkum werd Bevrijdingsdag gevierd met muziek, het ontsteken van het bevrijdingsvuur en een colonne van ongeveer vijftig voertuigen van Keep them Rolling. In Leeuwarden waren er festiviteiten op het Oldehoofsterkerkhof en in de Prinsentuin. Met prachtig weer zijn de feesten tot gisteravond in een prima sfeer verlopen zonder noemenswaarditge incidenten.

Geloof & Kerkmaandag, 6 mei 2013

‘Menigerlei Genade’, een begrip stopt

In menig kerk ligt er altijd een op reserve klaar: een exemplaar van de prekenreeks Menigerlei Genade. Dit jaar verschijnt de laatste jaargang en er komt een jubileumboek.

Geloof & Kerkmaandag, 6 mei 2013

Festival316: een smeltkroes van opmerkelijke geloofsverhalen

Muziek was jarenlang de hoofdmoot van Festival316 in Ureterp. Zaterdag bleek dat er nog meer potentie in het evenement zit, met een dagprogramma dat klopte als een bus.

Sportmaandag, 6 mei 2013

Het regent felicitaties voor Van den Belt

Felicitaties te over. De telefoon van algemeen directeur Gerald van den Belt van SC Cambuur explodeerde naar eigen zeggen het afgelopen weekeinde. Dat de club waaraan hij leiding geeft kampioen is van de eerste divisie, dat het seizoen er dus op zit zonder de verwachte (en bijna traditionele) play-offs te moeten spelen en dat promotie naar de eredivisie toch écht een feit is; het was en is naar eigen zeggen nog steeds moeilijk te bevatten voor Van den Belt. Vanavond is de huldiging van Cambuur op het plein bij de Oldehove in de Leeuwarder binnenstad. ,,En ik kijk er naar uit.”

Sportmaandag, 6 mei 2013

'Met eigen jeugd komt Cambuur het verst, ook in de eredivisie'

Terwijl heel Leeuwarden nog aan het nagenieten is van het kampioenschap van SC Cambuur en zich opmaakt voor de huldiging van vanavond, dringt langzaam het besef door dat volgend jaar de eredivisie wacht. Onze vraag aan een panel van drie trainers van Leeuwarder voetbalclubs die eveneens strijden om het kampioenschap, wat gaat er komend seizoen bij Cambuur gebeuren?

Sportmaandag, 6 mei 2013

COLUMN: Het meisje dat Cambuur nooit kon krijgen

We slurpten net de laatste oranje-zwart geblakerde visstick naar binnen. Ons niet bewust van het symbolische karakter van het in Leeuwarden verorberde stukje eten uit een vissersdorp. Alsof de aftakeling van Volendam acht uur later nog eens dunnetjes over moest worden gedaan. Wij Cambuur-watchers vierden niet zozeer een feestje, maar vooral een einde. Ook voor ons zat het voetbalseizoen er immers op. Tijdens de laatste met een biertje weggespoelde happen, sprak collega Bos woorden die mij weinig zeiden: ,,Dit is een historisch moment.” Nou, lekker historisch. Twee clubvolgers met aangebrande vissticks in een Leeuwarder flatje, terwijl het al licht begint te worden. Neem er nog een.

Sportmaandag, 6 mei 2013

Djuricic speelde altijd al in een wereldelftal

Jacob Mulenga, negenvoudig Zambiaanse international, is geenszins het type voetballer

Sportmaandag, 6 mei 2013

Heerenveen laat het op de slotdag aankomen

Omdat alle belangrijke beslissingen in de eredivisie gistermiddag vielen, weet Heerenveen op de slotdag toch nog alle schijnwerpers op zich gericht. Na de 2-4 nederlaag tegen FC Utrecht is deelname aan de play-offs nog niet veilig gesteld.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties