De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van woensdag, 6 mei 2015.

Economiewoensdag, 6 mei 2015

Akkoord over koffiefusie DE

Joure/Brussel - De beoogde fusie tussen koffiemaker DE Master Blenders (DEMB, voorheen Douwe Egberts) en de Amerikaanse levensmiddelengigant Mondelez kan onder voorwaarden doorgaan. Gisteren kreeg de fusie groen licht uit Brussel.

Regiowoensdag, 6 mei 2015

Fusie: Noordoost-gemeenten willen 'bezinningsmoment'

Dokkum - De gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Kollumerland c.a. en Ferwerderadiel pleiten voor een relatief eenvoudige evaluatie van de gemeentelijke samenwerking tot nu toe. De klankbordgroep van raadsleden vraagt alle vier gemeenteraden of zij zelf evaluatiepunten willen aandragen, nadat het oorspronkelijke voorstel voor een evaluatie door accountant PwC te duur werd bevonden. Die evaluatie had een ton moeten kosten.

Regiowoensdag, 6 mei 2015

Chroomverf is groot risico op vliegbasis

Leeuwarden - Het is te gevaarlijk om nog te werken met chroomverf in de verouderde spuitcabine op de vliegbasis van Leeuwarden. Dat concludeert het Commando Dienstencentra (CDC) in een quick scan naar het gebruik van de zeer giftige chroomverf. Uit het rapport blijkt dat de kankerverwekkende stof in de Leeuwarder spuitcabine onvoldoende kan worden afgevoerd, waardoor de luchtconcentratie soms 27 keer hoger is dan toegestaan. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) laat weten dat het werken met chroomverf in de onveilige Leeuwarder spuitcabine inmiddels is gestopt.

Regiowoensdag, 6 mei 2015

Heel Fryslân eert de Canadese bevrijders

Leeuwarden - Vele tienduizenden Friezen liepen gisteren uit om de Canadese oorlogsveteranen waarschijnlijk voor de laatste keer een groot applaus te geven. De rondrit van de veteranen door de provincie trok overal veel toeschouwers. Ook de andere activiteiten werden goed bezocht.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 mei 2015

Pakistan


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties