De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 6 juni 2009.

Economiezaterdag, 6 juni 2009

Finalisten Bonifatiusprijs 2009 zijn bekend

Dokkum - De drie bedrijven die meedingen naar de ondernemersprijs voor Noordoost-Fryslân, de Bonifatiusprijs, zijn gisteren bekendgemaakt. De drie finalisten zijn Health2Work uit Surhuisterveen, ZwemCentrum Kollum en Drukkerij Douma uit Dokkum.

Economiezaterdag, 6 juni 2009

Fair trade bestaat vijftig jaar en wil overbodig worden

Amsterdam - De fabrikant en leverancier in Nederland van ‘eerlijke’ producten, Fair Trade Original, is jarig. Vijftig jaar geleden werd de basis gelegd voor het drijven van duurzame handel. ,,Over nog eens vijftig jaar hoop ik dat we overbodig zijn’’, aldus directeur Mike Jansen.

Economiezaterdag, 6 juni 2009

Duurzaamheidsrevolutie goed voor bouwondernemers

Leeuwarden - De vraag naar duurzame woningen en gebouwen neemt steeds meer toe en biedt werk aan bouwondernemers die hierin voorop lopen. ,,Uit de vele gesprekken die ik heb, heb ik de indruk dat architecten en ontwikkelaars die zich bezighouden met duurzaamheid het nog steeds druk hebben”, zegt Anke van Hal. Zij is expert op het gebied van duurzaam bouwen en het energiezuinig maken van woningen, en als hoogleraar verbonden aan zowel de Technische Universiteit Delft als aan het Center for Sustainability (Centrum voor Duurzaamheid, WvH) van Nyenrode University.

Hoofdartikelzaterdag, 6 juni 2009

Nederland regelland...

Regeldrift en procedures: Jeugdhulp Friesland maakt er korte metten mee. Directeur Gabriël Anthonio kondigde aan dat hij voorschriften voortaan naast zich neer wil leggen als ze het werk hinderen. Eerst de kinderen voor wie zijn organisatie bestaat. Het papierwerk komt voortaan niet meer op de eerste plaats. Fryslân wordt wat hem betreft een voorbeeldregio.

Regiozaterdag, 6 juni 2009

De gele ZWH verloste regio uit isolement

Balk - De FRAM, die kennen veel Friezen nog wel. De voorlopers van de Friese Autobus Maatschappij zijn veel minder bekend. Een van die voorlopers was Autobusbedrijf De Zuidwesthoek. En ook dat bedrijf had zijn voorgangers, zo blijkt uit een kleine tentoonstelling in de bibliotheek in Balk.

Regiozaterdag, 6 juni 2009

CDA en PvdA ruim vóór PVV in Fryslân

Leeuwarden - Het CDA heeft donderdag bij de verkiezingen voor het Europees Parlement de meeste Friese stemmen gekregen. Dat blijkt uit de uitslag voor de provincie die gisteren werd bekendgemaakt. In totaal 48.604 kiezers stemden op de partij: 27 procent van alle Friese stemmers. Landelijk moet de partij het met 19,9 procent doen.

Regiozaterdag, 6 juni 2009

‘Zit ik daar ineens aan één tafel met de gouverneur van Shaanxi’

Assen - Samen met partijleider Wouter Bos boetseerde hij de PvdA-lijn in het huidige kabinet met CDA en ChristenUnie. Als fractievoorzitter zou Jacques Tichelaar (56) de afspraken bewaken, maar hartklachten noopten hem vorig jaar een stap terug te doen. De voormalige vakbondsman werd weer ‘gewoon’ Tweede Kamerlid. Sinds 14 mei is de geboren en getogen Heerenvener Commissaris van de Koningin in Drenthe.

Regiozaterdag, 6 juni 2009

Het Noordoost-Friese huwelijk is over

Lange tijd werd de Noordoost Friese Aanpak (NOFA) door de provincie bejubeld als hét voorbeeld van gemeentelijke samenwerking. In de regio zelf werd de samenwerking steeds vaker beleefd als bestuurlijk juk. NOFA wordt daarom afgetuigd. ,,Minder intensief, minder exclusief, maar wel efficiënter.”

Regiozaterdag, 6 juni 2009

Groen bedrijf toch niet naar Fryslân toe

Leeuwarden - Het bedrijf All Green Vehicles uit Maasland begint toch geen assemblagefabriek voor elektrische voertuigen in Leeuwarden. Dat heeft het bedrijf onverwachts besloten. Dat is vooral symbolisch gezien een domper voor ‘groen’ Leeuwarden en Fryslân. Met AGV had de regio goede sier kunnen maken.

Geloof & Kerkzaterdag, 6 juni 2009

Grote evangelisatieactie door jeugd in Dokkum

Dokkum - Meer dan honderd jonge mensen trekken vandaag het centrum van Dokkum in om de boodschap van het evangelie voor het voetlicht te brengen. Onder het motto City Impact wordt er gevoetbald, geschminkt en worden er rozen en flyers uitgedeeld voor een concert van zangeres Sharon Kips.

Geloof & Kerkzaterdag, 6 juni 2009

Beroepscode pastores valt in de smaak

Nijkerk - De Vereniging van Kerkelijk Werkers (VKW)

Geloof & Kerkzaterdag, 6 juni 2009

Ugandese kinderen loven God in het Swahili

Opeinde/Leeuwarden - Onderwijs is voor kinderen in Nederland vaak vanzelfsprekend. In Uganda is dat heel anders. En zeker goed onderwijs, in normale omstandigheden. In Bukomansimbi staat de Kidsgear School, waarvan 22 kinderen de komende weken een tournee maken door Fryslân.

Sportzaterdag, 6 juni 2009

‘Alles draait om sport en wat wil je dan nog meer?’

Heerenveen - Een droogrek hangt in de kamer, vol zweethemden, shirts, sportsokken en koersbroeken. De vloer ligt bezaaid met skeelerwielen in alle soorten, kleuren en maten. De tuin wacht nog op de eerste onderhoudsbeurt van het jaar en misschien ook nog wel op de zomerbeurt van vorig jaar. Maar de peperdure racefiets staat wel glimmend in de gang te wachten. Het is een rijtjeswoning in ‘sportstad’ Heerenveen waar sporters uit Noord-Brabant elkaar hebben gevonden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties