De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van donderdag, 6 juni 2013.

Cultuurdonderdag, 6 juni 2013

Klas van Máximaschool wint nacht in Fries Museum

Leeuwarden | Groep 6b van de Máximaschool in Leeuwarden mag een nacht gaan logeren in het Fries Museum. Dat heeft museumdirecteur Saskia Bak gisteren bekendgemaakt.

Cultuurdonderdag, 6 juni 2013

Concerten voor baby’s op CityProms Leeuwarden

Leeuwarden | Op de CityProms in Leeuwarden, het gratis festival voor klassieke muziek, vinden dit jaar vier concerten plaats voor baby’s. Dat heeft festivaldirecteur Margot Hoiting gisteren gemeld. Baby’s van vier tot en met veertien maanden kunnen op 22 juni met hun (groot)ouders terecht in poppodium Romein. Tijdens de veertig minuten durende concerten worden ze in aanraking gebracht met verschillende elementen van taal en muziek.

Economiedonderdag, 6 juni 2013

Terugkeer naar de regio vraagt veel investering in relaties

Twee jaar geleden splitste ASN Installaties zich af van Eneco. Dat betekende meer investeren in de lokale verankering die er al was uit het verleden. De nominatie voor de OndernemersPrijs geeft aan dat het bedrijf op de goede weg zit.

Hoofdartikeldonderdag, 6 juni 2013

Geweld tegen politie en tegen burgers

Het geweld tegen hulpverleners en functionarissen van overheidsorganisaties neemt toe in ons land. Deze week werd bekend dat politiemensen vorig jaar zo’n 600 keer vaker aangifte deden van geweld tegen hen dan een jaar eerder. Het zijn vooral de uitgaansgebieden waar agenten slachtoffer raken van geweld. En in bijna alle gevallen zijn er alcohol en drugs in het spel. Bezopen of doorgesnoven mensen belagen politiemensen variërend van spugen tot poging tot moord of doodslag.

Regiodonderdag, 6 juni 2013

Hondenbaasjes hoeven niet meer te speuren

Drachten | Hondenbezitters in Drachten inzetten als verlengstuk van surveillerende politieagenten. Het werkt niet, zo blijkt uit een evaluatie van de gemeente Smallingerland. Er kwamen in een half jaar slechts vijf tips binnen op het speciaal ingestelde nummer van mensen die bij het uitlaten van hun hond iets verdachts hadden gezien. Al die keren bleek het loos alarm te zijn.

Regiodonderdag, 6 juni 2013

Tekort als Thialf de A-status misloopt

Leeuwarden | De provincie Fryslân trekt geleidelijk aan steeds meer voor ijsstadion Thialf uit, blijkt uit het voorstel van Gedeputeerde Staten waarover Provinciale Staten gisteren debatteerden. Met de toegezegde vijftig miljoen euro kan Thialf alleen vernieuwbouwd worden. Niet alleen de tweede baan voor topschaatsers, maar ook investeringen in duurzaamheid zullen moeten worden geschrapt als het rijk en de markt niet met de overige 31 miljoen euro over de brug komen.

Regiodonderdag, 6 juni 2013

Nieuw depot voor Friese musea komt er

Leeuwarden | In 2016 moet de collectie van het Fries Museum, het Fries Scheepvaartmuseum, het Fries Landbouwmuseum en het Natuurmuseum Fryslân in een gezamenlijk depot liggen. Dat wordt een duurzaam gebouw, ergens op een industrieterrein bij Leeuwarden. Provinciale Staten zullen daar 7,4 miljoen euro voor uittrekken, zo bleek gisteren bij de commissievergadering.

Regiodonderdag, 6 juni 2013

Nest wordt elke avond ’n stukje verplaatst

Wommels | Nog nooit had monsternemer en hobbyboer Marten Greidanus broedende weidevogels op zijn land aan de Littenserdyk tussen Wommels en Lollum. Tot twee weken geleden een scholekster zijn land uitkoos om voor nageslacht te zorgen. Geen probleem voor zijn schapen die er grazen, maar wel voor zijn zonen. De scholekster bezette namelijk uitgerekend de plek waar de feesttent zou komen te staan voor de tweede editie van Slachtepop.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 juni 2013

Jurjen Beumer, bewogen pastor naast de mens

Pastor en schrijver Jurjen Beumer is dinsdag in zijn woonplaats Haarlem overleden. Beumer was als diaconaal predikant grondlegger van Oecumenisch Diaconaal Centrum ‘Stem in de Stad’.

Sportdonderdag, 6 juni 2013

KDO zorgt al honderd jaar voor het goede in Wirdum

Sportvereniging KDO (Kracht Door Ontspanning) uit Wirdum staat vanaf morgen stil bij het honderdjarig bestaan. De vereniging, die op 7 juni 1913 mede door het departement tot Nut van ’t Algemeen werd opgericht, liet twee jaar later bij een uitvoering in Weidum al optekenen waar het allemaal om te doen is. ‘KDO belooft werkelijk wat goeds en zorgt voor het goede’.

Sportdonderdag, 6 juni 2013

Supportersclubs Heerenveen vestigen hoop op stichtingsbestuur

Heerenveen | De supportersclubs Feanfan en Nieuw Noord van sc Heerenveen stappen naar het stichtingsbestuur in een poging de raad van commissarissen (rvc) en de directie af te laten treden. De stichting is voor honderd procent houder van de aandelen van Heerenveen en heeft daarmee de bevoegdheid om de rvc af te zetten.

Sportdonderdag, 6 juni 2013

Acht nieuwe speelsters voor vrouwen Heerenveen

Heerenveen | De selectie van het vrouwenteam van Heerenveen dat ook volgend seizoen in de eredivisie zal uitkomen telt in ieder geval acht nieuwe gezichten.

Sportdonderdag, 6 juni 2013

Bos in Eelde geklopt in een sprint-à-deux

Eelde | Jan Bos uit Nieuwehorne is gisteravond als tweede geëindigd in de wielerronde van Eelde. In een sprint-à-deux moest Bos de zege laten aan Gijs Strating uit Haren.

Sportdonderdag, 6 juni 2013

Westra werkt in tijdrit Dauphiné aan herstel

Villars-les-Dombes | Lieuwe Westra uit Tijnje heeft gisteren in de vierde etappe in het Critérium du Dauphiné - een tijdrit over 32,5 kilometer - verder aan zijn herstel gewerkt.

Sportdonderdag, 6 juni 2013

Friese tijdritspecialisten grijpen net naast het goud

Schoonebeek | Bij de Nederlandse kampioenschappen tijdrijden voor nieuwelingen, junioren en beloftes in het Drentse Schoonebeek is de Friese delegatie er gisteravond niet in geslaagd goud te bemachtigen. Aafke Soet uit Heerenveen en Stef Krul uit Tjalleberd kwamen er wel dichtbij, maar moesten zich met het zilver tevreden stellen.

Sportdonderdag, 6 juni 2013

Thomas Helmholt eindelijk over dode punt

IJlst | Bart Helmholt is de grote man van het Friese fierljeppen. In IJlst won hij gisteravond al weer zijn vierde wedstrijd van het seizoen. Toch ging de aandacht vooral uit naar zijn broer: Thomas stopte niet, maar sprong een pr.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties