De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 6 juli 2005.

Agendawoensdag, 6 juli 2005

Orgel

De uitagenda van 7-13 juli 2005

Bijschriftwoensdag, 6 juli 2005

In het verborgene

De komende dagen houden we ons bezig met het Onze Vader , nu ronden we de drie gedeeltes af die bij elkaar horen. Deze onderwerpen, aalmoezen geven, bidden en vasten, zijn de thema’s die toentertijd in het religieuze leven centraal stonden.

Bijschriftwoensdag, 6 juli 2005

Een sms met God

Het gebed duurde zeker vijftien minuten. Zou God nog geluisterd hebben?

Dossierwoensdag, 6 juli 2005

Zoetemelk: een uitgekiend rijdende kampioen


Economiewoensdag, 6 juli 2005

Noppert Transport uit Joure failliet

Leeuwarden – Fokke Noppert Transport uit Joure is door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Door het faillissement komen er twintig mensen op straat te staan. Gisteren is door de curator aan alle werknemers een ontslagbrief gestuurd.

Expowoensdag, 6 juli 2005

Aldtsjerk, Sminiaweg 7: expo aquarel en pastel (vrij- en za. midd.), t/m 30 juli.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 juli 2005

Telegraaf favoriet bij ‘evangelische leiders’

ZeewoldeDe Telegraaf is het favoriete dagblad van ‘evangelische leiders’. Dat blijkt uit een telefonisch onderzoek dat de redactie van de evangelische maandkrant Uitdaging deed onder vijftig willekeurig gekozen voorgangers van evangelische gemeenten. Van de ondervraagden lazen er 39 (78 procent) De Telegraaf. Vier zijn geabonneerd op het Algemeen Dagblad , vier op het Nederlands Dagblad , één op Trouw , één op NRC/Handelsblad en één op het Reformatorisch Dagblad . Opinieweekbladen worden nauwelijks door de predikers gelezen, bleek uit het onderzoek.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 juli 2005

‘Kabel vervangt kerktelefoon’

Leeuwarden – Zo’n duizend kerken in Nederland hebben het oude systeem van kerktelefonie inmiddels vervangen door een nieuw systeem van intranet/internet of uitzenden via de ether. Nog enkele jaren en dan is de ‘oude kerktelefoon’ waarschijnlijk verleden tijd. Dat verwacht de Landelijke Organisatie Kerktelefoon. De toekomst wordt de kabel.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 juli 2005

Benedictus XVI bedankt voor pausmobiel VW

Wolfsburg - Volkswagen zi et op verzoek van de paus af van de bouw van een gepantserde pausmobiel. Dat heeft de grootste Europese autoconstructeur gisteren laten weten. De fabrikant had in april aangekondigd bereid te zijn, als de paus dat wenste, een gepantserde pausmobiel voor Benedictus XVI te bouwen met het oog op de Wereldjongerendagen (WJD) die van 16 tot 21 augustus in Keulen worden gehouden. VW is de belangrijkste sponsor van de WJD. In de Duitse autopers circuleerden al snel artist impressions van een pausmobiel op basis van Volkswagens luxe terreinwagen, de Touareg.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 juli 2005

De Geus verwijst kerken naar bijzondere bijstand gemeenten

Den Haag – Minister De Geus (Sociale Zaken) wil samen met de kerken bekijken hoe gemeenten hun informatievoorziening aan de minima kunnen verbeteren, zodat die makkelijker de weg vinden naar de bijzondere bijstand.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 juli 2005

Jeugdkerk is snelgroeier

Leeuwarden – Jeugdkerken kunnen in het begin van hun bestaan een stormachtige groei doormaken, maar daarna blijft het aantal bezoekers gelijkmatig. Dat blijkt uit een onderzoek van het Bulletin voor Gemeentegroei onder zo’n vijftig jeugdkerken. Ze komen gemiddeld eens per maand bijeen en trekken bezoekersaantallen variërend van enkele tientallen tot meer dan duizend op een avond.

Sportwoensdag, 6 juli 2005

Heerenveen verlegt grenzen

Heerenveen – Met het aantrekken van Danijel Pranjic gaat SC Heerenveen op de Kroatische toer. Maandag tekende de linksbenige middenvelder, afkomstig van ‘oude bekende’ Dinamo Zagreb, een driejarig contract bij de Friese club. Daarmee verlegt Heerenveen, dat heel nadrukkelijk georiënteerd is op Noord-Europa, zijn grenzen meer naar het zuiden.

Sportwoensdag, 6 juli 2005

Tomasz Rzasa moet op zoek naar andere club

Heerenveen – Na middenvelder Arek Radomski, die verkaste naar Austria Wien, zal ook Tomasz Rzasa niet terugkeren bij SC Heerenveen. De 32-jarige Poolse verdediger meldde zich maandagmorgen bij het Abe-Lenstrastadion. Rzasa kreeg koffie, maar hem werd te verstaan gegeven dat er geen sprake meer is van een arbeidsovereenkomst tussen beide partijen. Daarmee raakt de Friese ploeg in één klap haar beide Poolse internationals kwijt.

Sportwoensdag, 6 juli 2005

Harkemase Boys tegen Vitesse in Amstel Cup

Zeist - De loting voor de eerste ronde van het toernooi om de Amstel Cup heeft enkele aantrekkelijke wedstrijden voor de Friese hoofdklassers opgeleverd. Harkemase Boys moet het opnemen tegen eredivisionist Vitesse en voor zondagshoofdklasser Joure rolde Jong Ajax uit de koker. Drachtster Boys moet het opnemen tegen WSV uit Apeldoorn, dat uitkomt in dezelfde klasse als Joure.

Sportwoensdag, 6 juli 2005

Amazone Claudia de Boer wint Fasna Trail

Ermelo – Amazone Claudia de Boer uit Metslawier heeft afgelopen weekeinde bij de Fasna Trail in Ermelo de endurance over een afstand van 125 kilometer op haar naam geschreven. De Friezin reed bij de senioren met haar paard Pikaar het parcours met een gemiddelde snelheid van 13,56 kilometer per uur. Haar paard won bovendien de prijs voor de beste conditie.

Sportwoensdag, 6 juli 2005

Drachten toneel van oefeninterlands

Drachten - Drachten is volgende week het toneel van een waterpolo-interland én een volleybalinterland.

Sportwoensdag, 6 juli 2005

Zwaagwesteinde in genade aangenomen

Leeuwarden – It Frysk Ljeppers Boun heeft gisteravond de accommodatie van Zwaagwesteinde weer in genade aangenomen. De vangrail bij de kleine schans over een zal worden verwijderd, waardoor aan de veiligheidsvoorschriften wordt voldaan.

Sportwoensdag, 6 juli 2005

Judoka Jennifer Wichers pakt goud op EJOF

Lignano – De veertienjarige judoka Jennifer Wichers heeft Nederland maandag op de eerste dag van het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in het Italiaanse Lignano aan de eerste gouden plak geholpen. In de klasse tot 48 kilogram rekende de Burgumse achtereenvolgens af met Savanovic, Cardone en Antonova.

Sportwoensdag, 6 juli 2005

Folkert de Haan verliest van reglement, niet van concurrentie

Nieuw-Roden - Twee jaar lang kon de doctorandus in de economie Folkert de Haan de ploegleiding van zijn APAC-formatie ervan overtuigen om hem vrij te spelen voor de prestigieuze zesdaagse Noordenveld-Westerkwartier. Het leverde de in Beetsterzwaag geboren De Haan evenzoveel eindzeges op, maar aan een trilogie hoefde de Fries om utens (Groningen) niet te denken.

Sportwoensdag, 6 juli 2005

Heerenveen bij eerste voorzichtige testcase in dubbele cijfers

Noordscheschut - Dat Heerenveen ook buiten de provinciale grenzen aan populariteit wint bleek dinsdagavond in de eerste voorzichtige testcase op het nieuwe seizoen tegen een regioteam uit Hoogeveen. Noordscheschut en omstreken liep massaal uit om te zien hoe Heerenveen de dubbele cijfers haalde, 0-11.

Sportwoensdag, 6 juli 2005

De ‘Ster’ laat marathonschaatsers schitteren

Wolvega – Het waren dinsdagavond in de Ster van Wolvega vooral marathonschaatsers die er op skeelers een boeiende wedstrijd van maakten. De wedstrijd over honderd ronden was een probeersel van ijs- en skeelerclub Lindenoord. En als het aan de rijders met de lange adem ligt, dan mogen er in de toekomst best vaker van dit soort wedstrijden komen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties