De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 6 augustus 2003.

Agendawoensdag, 6 augustus 2003

Klassiek

De uitagenda voor de week van 8 – 14 augustus 2003

Bijschriftwoensdag, 6 augustus 2003

Kerkpolitiek

De kerk loopt altijd het gevaar van het geloof een instituut te maken.

Cultuurwoensdag, 6 augustus 2003

Utjouwerij Venus brengt vier titels uit

Franeker – De nieuwe útjouwerij Venus in Franeker presenteert eind deze maand haar eerste uitgaven. De uitgeverij van Trinus Riemersma en Josse de Haan geeft in eerste instantie vier werken uit. Dat heeft de uitgeverij maandag laten weten.

Economiewoensdag, 6 augustus 2003

Spuitbussenfabrikant Dokkum: zes man eruit

Dokkum – Bij spuitbussenfabrikant Enna Aerosols zijn zes werknemers ontslagen. Vooral de wijze waarop dit bekend werd, leidde tot veel onrust in het bedrijf. Na de zomervakantie bleek dat de werknemers met hun wachtwoord geen toegang meer hadden tot hun computer.

Economiewoensdag, 6 augustus 2003

Accel lijft Finse branchegenoot Tunturi in

Heerenveen - Fietsenfabrikant Accell heeft zijn Finse branchegenoot Tunturi overgenomen. Het bedrijf uit Heerenveen maakte vanmorgen bekend dat het alle aandelen van Tunturi heeft verworven. Over de overnameprijs worden geen uitspraken gedaan.

Economiewoensdag, 6 augustus 2003

‘Zuivelconcern FCDF sluit meer kaasfabrieken’

Drachten – Frico Cheese, de grootste werkmaatschappij van Friesland Coberco, komt na de zomer met een voorstel om een of meerdere kaasfabrieken te sluiten. Dat verwacht Henk Hospes, vakgroepbestuurder van CNV Zuivel.

Economiewoensdag, 6 augustus 2003

Deel van Friese ambulances gaat weer rijden

Leeuwarden – In Fryslân beginnen sommige ambulance-chauffeurs weer te rijden. Personeel van Kijlstra in Drachten en Oenema uit Heerenveen en Lemmer voert sinds vandaag ook weer niet-spoedeisende opdrachten uit.

Expowoensdag, 6 augustus 2003

Aldeboarn, Doopsgez. Kerk: expo Anutosh Gudrun, acrylwerk met thema Reflecties, t/m 24 aug.

Hoofdartikelwoensdag, 6 augustus 2003

Sport en alcohol…

Misschien wel de meest onzinnige gedachte die tijdens haar zomerrust door onze volksvertegenwoordiging is afgescheiden, was het voorstel van VVD’er Rijpstra om de ziektekostenpremie afhankelijk te maken van de leefstijl der verzekerden. Als objectieve indicator voor een honorabele leefstijl noemde hij het lidmaatschap van een ‘erkende sportvereniging’. Sporters leven gezond en verdienen daarom een korting op hun ziektekostenverzekering, redeneert Rijpstra. Als contra-indicatie kwam hij met het voorbeeld van overgewicht aanzetten; te zware mensen leven ongezond en moeten daarvoor boeten.

Regiowoensdag, 6 augustus 2003

Veel dagjesmensen zoeken verkoeling op eilanden

Vlieland – Nederlanders die de hitte willen ontvluchten, zoeken massaal verkoeling op de eilanden.

Regiowoensdag, 6 augustus 2003

Deel van Friese ambulances gaat weer rijden

Leeuwarden – In Fryslân beginnen sommige ambulance-chauffeurs weer te rijden. Personeel van Kijlstra in Drachten en Oenema uit Heerenveen en Lemmer voert sinds vandaag ook weer niet-spoedeisende opdrachten uit. Kees Klaassen van het CNV is niet blij dat het personeel gestopt is met het draaien van zondagsdiensten. De actie van het personeel heeft een week geduurd.

Regiowoensdag, 6 augustus 2003

Tweede leven gebruikte spullen

Sneek - ,,We beginnen gewoon en we zien wel wat het wordt.’’ Gerbrand Hoiting van gehandicaptenorganisatie Talant heeft geen idee hoe de nieuwe winkel voor tweedehandse watersportartikelen De Scheepsbell in Sneek zal gaan lopen. Hij heeft in ieder geval niet te klagen over de reacties op de winkel, die gerund wordt door verstandelijk gehandicapten. ,,Ik ben tot nu toe heel positief en vrij veel mensen weten ons al te vinden’’, aldus de begeleider. Afgelopen vrijdag opende De Scheepsbell haar deuren.

Regiowoensdag, 6 augustus 2003

Gemeenten claimen schade na sluiten azc’s

Dokkum – Gemeenten waar een asielzoekerscentrum (azc) gaat sluiten, presenteren het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) de rekening van misgelopen grondhuur. Het opvangorgaan is gedwongen huurcontracten te verbreken.

Regiowoensdag, 6 augustus 2003

Sneker centrum blijft druk ondanks aquaduct

Sneek - Het autoverkeer door de binnenstad van Sneek is sinds de opening van het Houkesloot-aquaduct en de aanleg van de oostelijke stadsrondweg veel minder teruggelopen dan de gemeente Sneek van tevoren had geraamd. Dat blijkt uit de jongste tellingen van de gemeente Sneek. Het autoverkeer in het centrum is met ongeveer 40 procent afgenomen. Sneek had gerekend op een afname van 50 tot 70 procent.

Regiowoensdag, 6 augustus 2003

Veel Friezen wonen te dicht bij drukke weg

Leeuwarden - In Fryslân staan honderden woningen dichter dan 100 meter van snelwegen en drukke provinciale wegen. De bewoners van deze huizen lopen ernstige gezondheidsrisico’s doordat zij de hele dag schadelijke uitlaatgassen inademen. In heel Nederland wonen 230.000 mensen op ongezonde locaties langs drukke wegen.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 augustus 2003

Vaticaan: genetisch gemanipuleerd voedsel mag

Leeuwarden – Het Vaticaan staat welwillend tegenover de genetische manipulatie van voedsel.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 augustus 2003

Romaans-gotische kerk met rijke historie

Fryslân heeft honderden fraaie, monumentale kerkgebouwen, die het waard zijn om in de zomermaanden te bezoeken. In de maanden juli en augustus houden de Stichting Alde Fryske Tsjerken en het Friesch Dagblad op zaterdag negen open dagen onder het motto ‘Tsjerke Iepen’. Deze week de hervormde kerk van Britsum.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 augustus 2003

God terug in hartje Amsterdam

Surhuisterveen - Een levendige, bloeiende kerk voor de Amsterdammers, die aantrekkelijk is speciaal voor buitenkerkelijken. Dat is de droom van ds Remmelt Meijer uit Surhuisterveen. Dit najaar vertrekt hij als gemeentestichter naar Amsterdam om daar als predikant mee te doen in het zogeheten Amstelproject voor churchplanting (kerkstichting). ,,Amsterdam wordt hopelijk een teken voor heel Nederland.’’

Weerwoensdag, 6 augustus 2003

Steeds warmer

Vandaag is er weer volop zomerwarmte en wordt het met gemiddeld 28 graden iets warmer. Er is veel zon en er drijven een paar wolkensluiers over. Er waait een matige tot vrij krachtige oostenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties