De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 6 augustus 2004.

Bijschriftvrijdag, 6 augustus 2004

Bewaard worden

Psalm 121 is een reislied. Eigenlijk is dit lied een gesprek tussen twee mensen.

Economievrijdag, 6 augustus 2004

Rendac haalt ook kadavers op zaterdag

Burgum - Vanwege de hoge temperaturen haalt Rendac ook aanstaande zaterdag kadavers op bij de boer. Dat meldde de verwerker van dierlijke producten gisteren. De kadavers moeten dan wel voor zaterdagmorgen 2 uur worden aangemeld. De regeling geldt uitsluitend voor grote landbouwhuisdieren.

Hoofdartikelvrijdag, 6 augustus 2004

Commissaris Kroes…

Afgelopen dinsdag werd eindelijk bekend wie onze regering voordraagt als Eurocommissaris: oud-minister Neelie Kroes. De bekendmaking geschiedde vrij plotseling door premier Balkenende op een persconferentie in Middelburg. Bij zaken als deze komt men meestal pas veel later te weten wat eraan is vooraf gegaan. Uit een aantal feiten die de laatste dagen bekend werden kan echter wel het een en ander worden opgemaakt.

Regiovrijdag, 6 augustus 2004

Nut steun slecht onderzocht

Leeuwarden - De rijksoverheid geeft miljarden uit aan regionale steun, maar kan niet of nauwelijks aantonen of dat nuttig is. Vrijwel alle onderzoeken naar het effect van steunmaatregelen, zijn wetenschappelijk gezien waardeloos.

Regiovrijdag, 6 augustus 2004

Agressie treft een op de drie burgemeesters

Leeuwarden/Den Haag – In één op de drie Nederlandse gemeenten hebben burgemeesters en wethouders te maken met agressie en geweld. Dit blijkt uit een klein onderzoek dat vakbond CNV Publieke Zaak gisteren publiceerde.

Regiovrijdag, 6 augustus 2004

Feestelijke sfeer op nieuwe camping

Sneek – ,,Wil je op het rustige of op het drukke deel staan?’’ Bezoekers van de tijdelijke Sneekweekcamping op dagrecreatieterrein De Potten in Sneek kunnen kiezen als ze een plekje voor hun tent reserveren. Wie uitsluitend komt voor de zeilsport kan zijn tentje opslaan in het rustige gebied van het campingterrein, wie wil feestvieren kan een plek kiezen waar een oogje wordt toegeknepen als het gaat om geluidsoverlast.

Regiovrijdag, 6 augustus 2004

Sneek pikt toch nog zege mee

Lemmer - De onttroonde kampioen van de afgelopen twee jaar Douwe Visser van Sneek pikte donderdag op de voorlaatste dag van het zestigste SKS-kampioenschap toch nog een dagoverwinning mee. Op het IJsselmeer bij Lemmer voer hij vanaf het begin van de wedstrijd riant aan kop.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 augustus 2004

Replica’s van Dode-Zeerollen te zien in Haarlem

Leeuwarden - Van 8 tot 22 september komt de Dode-Zeerollententoonstelling naar Nederland. Na New York, Los Angeles en Londen, zullen meerdere gecertificeerde replica’s van de rollen en authentieke gebruiksvoorwerpen van meer dan 2000 jaar oud te zien zijn in Haarlem. De tentoonstelling is dagelijks van 14.00 tot 21.00 uur te bezichtigen in het kerkgebouw aan de Frieslandlaan 5 in Haarlem.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 augustus 2004

‘Eigen belangen worden in religieus jasje gestoken’

Zes christelijke kerken in Irak waren dit weekend gelijktijdig het doelwit van aanslagen. De aanslagen in Bagdad en Mosul werden geclaimd door een moslimterreurgroep, die ageert tegen wat zij noemt ‘de Amerikaanse kruisvaardersoorlog’. Is er een godsdienstoorlog aan het ontstaan van moslims tegen christenen? Een analyse van theologe Yosé Höhne-Sparborth van ‘Kerk en Vrede’.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 augustus 2004

Bisschop Eijk lid Pauselijke Academie

Leeuwarden - Paus Johannes Paulus II heeft bisschop Eijk van Groningen benoemd tot lid van de Pauselijke Academie voor het Leven.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 augustus 2004

Baptisten Drachten starten met ‘Bethel Sports’

Drachten – Sportliefhebbers die graag een avondje willen skeeleren, voetballen of schaken kunnen daarvoor binnenkort terecht bij de Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten. De kerk start namelijk met een heuse sporttak: Bethel Sports .

Geloof & Kerkvrijdag, 6 augustus 2004

‘God liet de dino’s verdwijnen’

Zijn ogen zitten een beetje verstopt achter zijn bril, vooral als hij diep nadenkt. Want vragen over God beantwoord je niet elke dag. Jorrit Nicolay (12), kersverse oud-leerling van de Immanuelschool in Noardburgum, is niet gedoopt, maar gelooft wel.

Sportvrijdag, 6 augustus 2004

Al zes nieuwe parturen voor volgend seizoen

Leeuwarden – De PC van 2004 was nog geen 24 uur achter de rug of de eerste partuurwisselingen voor volgend seizoen dienden zich al aan. Met het oog op het nieuwe seizoen zijn al zes nieuwe formaties samengesteld.

Sportvrijdag, 6 augustus 2004

Helmholt heeft het goede gevoel weer terug

Joure – Last van de zon hadden de fierljeppers gisteren in Joure voor de verandering eens niet en ook de wind liet het gelukkig een keer afweten.

Weervrijdag, 6 augustus 2004

Lokaal tropisch

Het is vanmiddag (vrij) zonnig en zeer warm met lokaal tropische temperaturen. De wind is zwak tot hooguit matig aan zee uit het oosten tot zuiden. Morgen blijft het warm, met gemiddeld 29 graden, bij weinig wind en flinke zonnige perioden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties