De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 6 oktober 2004.

Agendawoensdag, 6 oktober 2004

Klassiek

De uitagenda van 8-14 oktober 2004

Bijschriftwoensdag, 6 oktober 2004

Een huis

‘Wanneer gij eet en verzadigd wordt, goede huizen bouwt en die bewoont’

Cultuurwoensdag, 6 oktober 2004

Muziek en ander feestgedruis in Kinderboekenweek

Voor je gevoel lijkt het jaarlijkse festijn van de Kinderboekenweek altijd al bestaan te hebben. Op scholen is het eveneens een heel gewoon en vanzelfsprekend fenomeen |zo in begin oktober. Toch was het niet altijd zo dat kinderboeken werden gepromoot. De Kinderboekenweek viert dit jaar zijn vijftigjarig jubileum.

Economiewoensdag, 6 oktober 2004

Bonden dagen ‘Enna’ over geldigheid cao

Leeuwarden – De vakbonden CNV en FNV gaan een rechtszaak tegen Enna Aerosols voeren over de geldigheid van de cao van het bedrijf. Dat hebben de vakbondsleden van de spuitbussenfabrikant gisteravond afgesproken.

Economiewoensdag, 6 oktober 2004

‘Innovatiekennis slecht benut door bedrijven’

Sneek - ,,We zitten op een goudmijn. Wat betreft kennis staat Nederland in de top van de wereld. Maar we doen het slecht als het gaat om het benutten van die kennis bij kennisinstellingen door de bedrijven.''

Expowoensdag, 6 oktober 2004

Ameland, Amelander musea: wisselexpo ‘Amelander meesters’, t/m 15 nov.

Hoofdartikelwoensdag, 6 oktober 2004

Het gekwakkel van de LPF…

Het blijft kwakkelen met de LPF. De actie van inmiddels ex-fractieleider Herben is een hoofdstuk in een dik boek van problemen en crises. De reden is ditmaal gelegen in de breuk tussen de partij en de Kamerfractie; de leden van de LPF-fractie hebben zich ‘afgescheiden’ van de partij; ze zegden hun lidmaatschap op. Die vindt nu dat de fractie de naam LPF niet meer mag gebruiken, die komt de partij toe. De rechter heeft gisteren uitgesproken dat die claim terecht is. Herben, de bruggenbouwer, is weer lid van de partij geworden om te proberen de breuk te lijmen. Daarvoor heeft hij drie maanden de tijd gevraagd en gekregen.

Regiowoensdag, 6 oktober 2004

Tijdelijke opvang voor uitgeprocedeerden in Leeuwarden

Leeuwarden – Leeuwarden krijgt een tijdelijke opvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Het Leeuwarder college heeft gisteren besloten medewerking te verlenen aan een verzoek van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) om een zogeheten ‘onderdak-locatie’ te creëren in het huidige asielzoekerscentrum Burmania. Dat maakte wethouder Hafkamp gisteren bekend.

Regiowoensdag, 6 oktober 2004

‘Kamer stuurt Noorden met kluitje in het riet’

Den Haag – De noordelijke provincies voelen zich bekocht door de coalitiefracties in de Tweede Kamer. In het debat met staatssecretaris Van Gennip (Economische Zaken) presenteerden CDA, VVD en D66 gisteren een motie die volstrekt onduidelijk laat op hoeveel steun het Noorden in de jaren 2007 tot 2010 kan rekenen. Bovendien is de financiële dekking van de motie zo onzeker dat Van Gennip er namens de regering geen positief advies over mocht geven.

Regiowoensdag, 6 oktober 2004

Nieuw bestuur Stamboek

Wolvega – Het Friesch Paarden-Stamboek (FPS) heeft een nieuw bestuur. Jaap van der Meulen uit Broek-Noord blijft voorzitter. Ook de zittende bestuursleden Harm Fennema uit Akkrum en Patrick Duin uit Kollumerzwaag blijven aan. Dat is gisteren besloten tijdens de algemene ledenvergadering van het FPS in het Drafcentrum in Wolvega.

Regiowoensdag, 6 oktober 2004

Dales: Meer rijksgeld nodig voor veiligheid

Leeuwarden – Burgemeester Dales van Leeuwarden wil meer geld van het Rijk om de veiligheid in Leeuwarden te verbeteren. ,,Het kabinet heeft veiligheid als hoogste prioriteit. Daar moet wel geld bij geleverd worden anders kunnen we niet doen wat er van ons verlangd wordt.” Dit heeft hij gistermiddag gezegd tijdens een mediabijeenkomst.

Regiowoensdag, 6 oktober 2004

Crčches melden ziekte niet

Leeuwarden – Kinderdagverblijven en crčches melden nauwelijks aan de GGD Fryslân welke ziekten en virussen er heersen. Basisscholen daarentegen geven doorgaans keurig door als grote aantallen leerlingen getroffen zijn door een virus. Dat zegt M. Hottinga, sociaal verpleegkundige bij de afdeling infectieziektebestrijding bij de GGD.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 oktober 2004

Zingen met je kind

Leeuwarden - Acht ouders en grootouders, ‘tantes’ en pleegouders zingen met elf (klein)kinderen tijdens de cursus ‘Zingen met je kind’ van het Leger des Heils in Leeuwarden. Op de eerste bijeenkomst dinsdag waren er naast eigen gemeenteleden ook verschillende belangstellenden van buiten de kerk naar het kerkgebouw aan De Tuinen toe gekomen.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 oktober 2004

Helft van budget Fries Dienstboek is binnen

Leeuwarden - Het liturgische handboek van de Protestantse Kerk in Nederland, bekend onder de naam Dienstboek - een proeve, Schrift, Maaltijd, Gebed , verschijnt ook in het Fries. Met de vertaling komt de Yntertsjerklike Kommisje foar de Fryske Earetsjinst (YKFE) tegemoet aan de toenemende behoefte aan Friestalig liturgisch materiaal, aldus voorzitter dr J.D.Th. Wassenaar.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 oktober 2004

Drumband en fakkeloptocht voor NBV

Drachten – ‘De musyk giet troch de buorren it is allegeare folk’. Dit lied is van toepassing op een fakkeloptocht mét een muziekkorps en majorettes die op vrijdag 29 oktober wordt gehouden in Kootstertille. Het is een van de vele activiteiten die deze maanden zijn rond de introductie van De Nieuwe Bijbelvertaling.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 oktober 2004

Een afscheid met de blik op de toekomst

Nijkerk – Gereformeerde predikanten moeten leren om teamspelers in het PKN-veld te worden met hun hervormde collega’s. De fusiekerk moet bovendien weer op straat te vinden zijn en haar stem laten horen. Dat geluid klonk dinsdag op de allerlaatste vergadering van de Vereniging van Predikanten van de Gereformeerde Kerken in Nederland.

Sportwoensdag, 6 oktober 2004

Johan Hansma aan de slag bij Flevo Boys

Emmeloord - Johan Hansma voetbalt zaterdag met Flevo Boys tegen PKC’83 uit Groningen. De 35-jarige oud-prof van SC Heerenveen trainde vanaf het begin van het seizoen al wekelijks mee met het team van Jan van Raalte en kon de roep van de trainer om weer te gaan spelen niet meer weerstaan.

Sportwoensdag, 6 oktober 2004

De vier tegenstanders van Heerenveen

Heerenveen – De tegenstanders van SC Heerenveen in groep G van het UEFA Cuptoernooi hebben allemaal een rijkere historie dan de Friezen. De club van Riemer van der Velde is in vergelijking met de andere vier clubs de enige zonder nationale of internationale titel.

Sportwoensdag, 6 oktober 2004

Heerenveen ziet kansen om te overleven

Heerenveen - Bij SC Heerenveen is met tevredenheid gereageerd op de loting voor de tweede ronde van het UEFA Cuptoernooi. Daarin zal dit jaar voor het eerst worden gestreden in poules van vijf teams, die een halve competitie moeten afwerken. Met VfB Stuttgart, Benfica, Dinamo Zagreb en Beveren zien de Friezen kansen om in groep G te overleven.

Weerwoensdag, 6 oktober 2004

Buitjes

Vanmiddag is het fris najaarsweer. Er waait een matige tot krachtige zuidwestenwind en het wordt niet warmer dan 14 ŕ 15 graden. De zon schijnt af en toe maar er kunnen ook buitjes vallen. Het wordt morgen 14 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties