De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 17 maart

Archief

De artikelen van dinsdag, 6 oktober 2009.

Cultuurdinsdag, 6 oktober 2009

Ruim 1000 mensen laten werk taxeren

Heerenveen - Ruim duizend mensen hebben gisteren in Museum Belvédčre in Heerenveen een werk laten taxeren door de specialisten van het tv-programma Tussen Kunst en Kitsch.

Cultuurdinsdag, 6 oktober 2009

Sútelaksje op ruim 130.000 euro

Leeuwarden - De sútelaksje heeft tot nu toe 130.213,91 euro opgeleverd. Dat heeft Stichting It Fryske Boek gisteren gemeld. Vorige week werden er Friestalige boeken en cd’s verkocht in onder meer Winsum, Easterein, Joure, Gorredijk en Blauhűs.

Cultuurdinsdag, 6 oktober 2009

Jeugdkorps Pasveer wint jeugdtaptoe Rotterdam

Leeuwarden - Het Jeugdkorps Pasveer uit Leeuwarden is afgelopen weekend eerste geworden tijdens de Nationale Taptoe Jeugd Show Manifestatie in Rotterdam. Met 95,1 punten gaven de Friezen de beste show weg van de negen deelnemers. Op de tweede plaats eindigde Jong DVS Katwijk (92,0 punten), derde werd Jong Rijnmondband uit Schiedam (86 punten). De Sternse Slotlanders uit Franeker, de andere Friese deelnemer, werden met 85,8 punten net van het erepodium verstoten. Zij werden vierde.

Economiedinsdag, 6 oktober 2009

Tweede digitale pers voor drukkerij Van der Eems

Easterein - Grafisch bedrijf Van der Eems, met drukkerijen in Easterein, Bolsward en Heerenveen, heeft een tweede digitale drukpers in gebruik genomen. Van der Eems speelt hiermee in op de toenemende vraag naar online drukken, het zogenaamde web2print.

Economiedinsdag, 6 oktober 2009

Strijd om Super de Boer open

Amsterdam - De overnamestrijd om supermarktbedrijf Super de Boer (SdB) is gestart. De onderneming maakte gisteren bekend dat Sperwer, bekend van Plus en Spar, een bod wil doen van 4,50 euro per aandeel. Dat zou neerkomen op ruim 514 miljoen euro, hoger dan het voorgenomen bod van concurrent Jumbo van 480 miljoen.

Hoofdartikeldinsdag, 6 oktober 2009

Gezin als probleem...

Het gezin is een probleem geworden. De overheid ziet in de praktijk van de meest voorkomende samenlevingsvorm een grote bedreiging: kinderen gedijen niet in gezinnen waarin het tussen de ouders fout zit en waarin de ouders geen goed raad weten hoe kinderen op te voeden. De samenleving betaalt de rekening van die niet optimale ontwikkeling. Er is een breed scala aan problemen met kinderen, variërend van schooluitval, overgewicht, sociale en psychische problemen, compleet met medicatie tot en met uithuisplaatsingen.

Regiodinsdag, 6 oktober 2009

Kredietcrisis voelbaar in sociaal werk

Drachten - De economische crisis begint aan te komen bij Fryslâns grootste sociale werkplaats Caparis. Acht gemeenteraden bespreken de situatie deze weken. Elk hebben ze miljoenen geďnvesteerd in de onderneming.

Regiodinsdag, 6 oktober 2009

Met ’n laptop is ziek zijn iets minder erg

Leeuwarden - Andere kinderen blij maken met hetgeen hun zoon niet heeft gehad. Dat is de missie van John en Virginia Kenniphaas uit Alkmaar. Gisteren waren ze in het Leeuwarder ziekenhuis MCL voor de opening van het zevende Michael-Wing-systeem in Nederland: laptops met een draadloze internetverbinding voor de kinderafdeling.

Regiodinsdag, 6 oktober 2009

Onzekerheid ambulancezorg

Leeuwarden - Kijlstra Ambulancevervoer en Ambulancezorg Fryslân moeten een jaar langer wachten op duidelijkheid over hun toekomst. Minister Klink van Volksgezondheid heeft besloten pas per 1 januari 2012 nieuwe vergunningen af te geven.

Regiodinsdag, 6 oktober 2009

Fryske Gea praat opnieuw met boeren

Ferwert - It Fryske Gea gaat morgen met boeren om de tafel die vee hebben lopen in het natuurgebied Noard Fryslân Bűtendyks. Bekeken wordt of het vee ook eerder van de kwelders gehaald moet worden. Aanleiding voor het gesprek is de dood van 23 schapen in het natuurgebied ter hoogte van Ferwert afgelopen weekeinde.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 oktober 2009

Nieuwe islambrief van PKN’ers na ophef

Leeuwarden/Zeist - De vier kerkleden uit de Protestantse Kerk die een brief hadden geschreven over de dialoog met de islam vanuit de PKN, hebben een nieuwe brief geschreven. Reden: ze hebben behoefte om toelichting te geven, nadat de inhoud van de eerste brief in verschillende media uit z’n verband werd gerukt. Inmiddels is van de oorspronkelijke bedoeling van de brief al weinig meer over.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 oktober 2009

Tijd voor kerkelijke landschapsontwikkeling

Afgelopen week waren mijn vrouw en ik voor het eerst sinds 25 jaar weer op het waddeneiland Vlieland om ons zilveren jubileum te vieren met een tweede huwelijksreis.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 oktober 2009

Geloven doe je met andersgestemden

Jasper de Goede zei vorige week in deze krant dat over pluriformiteit vaak veel te krampachtig wordt gedacht. Je moet niet alle stromingen onder een dak proberen te houden in een kerkdienst. Ds. Geert van Wieren is het niet met hem eens. Leven in een pluriforme gemeente is een Bijbelse opdracht, stelt hij.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 oktober 2009

‘Zorg als kerk voor open deuren’

Hans van Ark en Nynke Dijkstra-Algra houden tachtig bijeenkomsten waarop ze een map vol kansrijke missionaire modellen voor PKN-gemeenten presenteren. De komende maanden beschrijft Nynke Dijkstra-Algra in het Friesch Dagblad een aantal van deze modellen. Deel 1: een gastvrije gemeenschap.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 oktober 2009

Een goede, eigentijdse kinderbijbel voor bij de etenstafel

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) wil het samen Bijbel lezen in gezinnen gaan bevorderen. Om er begin mee te maken is de aanschaf van de nieuwe Aan tafel Bijbel van Ark Media beslist een aanrader, vindt Jant van der Weg.

Sportdinsdag, 6 oktober 2009

Een twintig jaar durende wedstrijd in de rechtszaal

De Poolse voetballer Marcin Wasilewski gaat mogelijk compensatie te eisen voor zijn dubbele open beenbreuk die de Anderlecht-speler op 30 augustus in het duel met Standard Luik opliep. De zware blessure was het gevolg van een smerige overtreding van Standard Luik-speler Axel Witsel. Het is nog onduidelijk of de Pool straks weer op zijn oude niveau in het profvoetbal kan terugkeren. Witsel kreeg een schorsing van tien wedstrijden.

Sportdinsdag, 6 oktober 2009

Jan Vlap kan ondanks zware knieblessure niet stilzitten

Sneek - Nog geen 24 uur nadat Jan Vlap zaterdagmiddag per ambulance is afgevoerd met een zware knieblessure, zit de 42-jarige Sneker in Geesteren alweer als trainer op de bank bij eersteklasser Gronitas. En gistermorgen meldt de onfortuinlijke speler van Waterpooort Boys zich alweer bij zijn bedrijf (Mimicry, reclamebureau annex uitgeverij), want het leven gaat door. Vlap gaat ook alweer lachend door het leven, maar de gevolgen draagt de sportman in hart en nieren als een donkere schaduw bij zich.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties