De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van donderdag, 6 oktober 2011.

Cultuurdonderdag, 6 oktober 2011

Fryslân 2018 geeft lessen fondsenwerving

Leeuwarden - Keunstwurk en Fryslân 2018 gaan samen masterclasses fondsenwerving geven. De lessen zijn bedoeld ,,voor mensen die een goed idee hebben voor een cultureel project in Fryslân en hiervoor fondsen willen verwerven”.

Cultuurdonderdag, 6 oktober 2011

Publiek bij repetities jonge theatermakers

Leeuwarden - De jonge Friese theatermakers Lourens van den Akker en Jeek ten Velden geven het publiek deze maand een kijkje achter de schermen van een theatervoorstelling. Op donderdagen in oktober mogen belangstellenden komen kijken bij de repetities van de locatieproductie In God we trust in een opslagloods aan de Oldegalileen in Leeuwarden.

Cultuurdonderdag, 6 oktober 2011

Tweede editie van Kinderklassen toneel

Leeuwarden - De Jeugdtheaterschool in Leeuwarden gaat dit jaar verder met de zogeheten Kinderklassen. Dat heeft een woordvoerster gemeld. De klassen zijn bedoeld voor kinderen tussen de zeven en twaalf jaar oud. In twee groepen (een voor de jongste kinderen, de ander voor de oudere) maken ze kennis met toneelspelen.

Economiedonderdag, 6 oktober 2011

Metselbedrijf ‘Gorredijk’ failliet verklaard

Gorredijk - De rechtbank in Leeuwarden heeft het bankroet uitgesproken over metselbedrijf Gorredijk uit de gelijknamige plaats. Morgen krijgen de 28 werknemers hun ontslag.

Economiedonderdag, 6 oktober 2011

Snoepgoedfabrikant Leaf wil uitbreiden

Sneek - Snoepgoedmaker Leaf wil de fabriek in Sneek uitbreiden. De productie van kauwgom moet volgend jaar worden verdubbeld omdat de verkopen in het buitenland moeten worden vergroot. De investering moet twintig banen opleveren. De directie zit nog wel met de monumentenstatus van het gebouw. De productielocatie is kortgeleden aangemerkt als monument. Voor het slopen van een muur van de fabriek zal het bedrijf door een trage vergunningsperiode moeten. Hoe de uitbreiding vorm gaat krijgen is daarom nog onduidelijk.

Economiedonderdag, 6 oktober 2011

Miljoenen voor Leeuwarder Condens

Leeuwarden - Zuivelreus FrieslandCampina steekt de komende tijd dertien miljoen euro in de condensfabriek ccFriesland in Leeuwarden. Het concern, met het hoofdkantoor in Amersfoort, wil de productiecapaciteit van melkpoeder in Leeuwarden vergroten. FrieslandCampina heeft namelijk te maken met een grotere vraag naar het poeder uit Afrika en Azië. De investeringen leveren ongeveer tien extra banen op bij de fabriek. Er komt onder meer een nieuwe indamper, naast de droogtoren die nu in gebruik is. Ook worden bestaande machines vernieuwd.

Hoofdartikeldonderdag, 6 oktober 2011

Hoe ver gaat vrijheid van meningsuiting?

In de media duiken de afgelopen periode weer pleidooien op om de vrijheid van meningsuiting in Nederland te ontdoen van de wettelijke beperkingen die er op bestaan. Zo zou het verbod op beledigen van groepen en het aanzetten tot haat en discriminatie moeten verdwijnen. Ook het verbod op smalende Godslastering moet weg. Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft voor dat laatste overigens al in 2009 al een motie aangenomen, maar die is tot nu toe niet uitgevoerd. De VVD, coalitiepartner in het huidige kabinet, heeft de steun ervoor ingetrokken uit angst voor het verlies van de broodnodige steun van de SGP in de Eerste Kamer.

Regiodonderdag, 6 oktober 2011

Vermiste fiets sneller terug via speciale website

Leeuwarden - Vermiste en gevonden fietsen worden in Leeuwarden vanaf morgen op een speciale internetsite geplaatst. Politie en gemeente Leeuwarden hopen zo dat mensen sneller en makkelijker hun vermiste tweewieler terug kunnen vinden. Het systeem - Algemene Fiets Afhandelcentrale oftewel AFAC - is niet nieuw: in Amsterdam, Nijmegen en Zwolle is het al langer actief.

Regiodonderdag, 6 oktober 2011

Samen van het roken af nog steeds gratis

Drachten - Nicotinepleisters en - kauwgom en de combinatie van medicijnen en begeleiding bij stoppen met roken gaan na een jaar alweer uit het basispakket van de zorgverzekering. Maar wie in Drachten, Joure of Leeuwarden meedoet aan de stop-met-roken-training Pak je kans van GGD Fryslân, krijgt die nog steeds vergoed. GGD-functionaris gezondheidsbevordering Bert Soenveld (59) laat zich hierover aan de tand voelen.

Regiodonderdag, 6 oktober 2011

Omrin koopt Dantumadiel en Dongeradeel uit

Damwâld - De gemeenten Dantumadiel en Dongeradeel blijven tot 1 januari 2018 hun afval leveren aan Omrin. Vorig jaar besloten ze om per 2013 bij de afvalverwerker weg te gaan, maar dat blijkt onhaalbaar. Wel worden de gemeenten door Omrin uitgekocht als aandeelhouder.

Regiodonderdag, 6 oktober 2011

Ouders met kleine tips weer op het juiste pad

Heerenveen - Gemeenten worden verantwoordelijk voor het jeugdbeleid in Nederland. Dat is de aanleiding voor een eerste Week van de Opvoeding, die maandag van start gaat met een congres in Arnhem.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 oktober 2011

Huisarts die gewoon bidt met patiënt

Zaterdag is in Houten het congres ‘Geloof in zorg!’ waar honderden zorgwerkers elkaar ontmoeten rond de vraag ‘Hoe ben je christen op je werk?’. Huisarts Peter Reis uit Den Haag is een van de sprekers.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 oktober 2011

Mobiele communicatie

Nu het seizoen van de racefiets ten einde neigt en ik mij weer heb toegelegd op het hardlopen, niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk, word ik nogal eens gestoord door mensen die iets willen vragen tijdens mijn strijd tegen de klok. Als ze merken dat ik niet van plan ben om te stoppen, komen ze naast me fietsen of rijden. Dit vind ik buitengewoon vervelend.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 oktober 2011

Abraham Kuyper had een verbindende visie

Amsterdam Abraham Kuyper viel niet terug op getuigenispolitiek, die zich verzet tegen trends. Hij formuleerde een christelijke visie op de inrichting van de samenleving die ook relevant is voor deze tijd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties