De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 7 januari 2006.

Achtergrondzaterdag, 7 januari 2006

Over betrokkenheid, lenen en de toekomst

Het Friesch Dagblad schrijft een lening uit onder abonnees. De krant heeft zich na een financieel zwaar 2004 hersteld, en wil met een financiële injectie van lezers (geleend geld en giften) zijn positie versterken. Hoofdredacteur/algemeen directeur Lútsen Kooistra: ,,Wij vragen betrokken lezers om een investering in hun krant. Zij krijgen hun geld dubbel en dwars terug.’’

Achtergrondzaterdag, 7 januari 2006

Friesch Dagblad, krant van de lezers

Van oudsher is het Friesch Dagblad een krant die niet alleen voor de lezers, maar ook van de lezers is. De krant heeft haar lezers niet alleen beschouwd als consumenten van het nieuws, maar ook als mensen die mee verantwoordelijk konden zijn voor wat er in de krant stond. Dat kwam omdat de krant er één was met een missie. Met een boodschap waarvoor men steun zocht bij de lezers en die men in feite ook graag namens die lezers de wereld inzond. Onze krant was en is daarom eigendom van een vereniging, de Vereniging het Friesch Dagblad, waarvan lezers nog steeds lid kunnen worden. Wij willen ‘het een krant van de lezers zijn’ verder uitbreiden. Wat wij daarbij van plan zijn wordt hierna verder uiteengezet.

Cultuurzaterdag, 7 januari 2006

Princessehof zoekt vrijwilligers

Leeuwarden - Museum het Princessehof in Leeuwarden is op zoek naar vrijwilligers voor de museumwinkel. Dat heeft een woordvoerder van het museum deze week gemeld.

Cultuurzaterdag, 7 januari 2006

It Moat Kinne brengt ‘Zorba de Gryk’ op de planken

Broeksterwoude - Toneelvereniging It Moat Kinne uit Broeksterwoude speelt in februari en maart negen keer de voorstelling Zorba de Gryk . Dat heeft het gezelschap deze week gemeld. De première vindt plaats op 3 februari in dorpshuis De Pipegael in Broeksterwoude.

Cultuurzaterdag, 7 januari 2006

Boek over zangduo Elly en Rikkert

Zoetermeer - Uitgeverij Boekencentrum in Zoetermeer komt in februari met een boek over het zangduo Elly en Rikkert Zuiderveld. Dat heeft de uitgever deze week laten weten.

Cultuurzaterdag, 7 januari 2006

Voorstellingen flamencoshow ‘Sentires’ afgelast

Heerenveen - De flamencovoorstelling Sentires die zaterdag zou plaatsvinden in het Posthuis Theater in Heerenveen is afgelast. Ook de voorstelling op vrijdag 13 januari in De Lawei in Drachten gaat niet door. Dat heeft impresario Hans de Visser gemeld.

Cultuurzaterdag, 7 januari 2006

Bogerman Bigband bij jubileum Jeugdjournaal

Sneek - De Bogerman Bigband, het schoolorkest van de christelijke scholengemeenschap Bogerman uit Sneek, is zaterdag te zien in de jubileumuitzending van het Jeugdjournaal . Het orkest, onder leiding van Anne Oosterhaven, speelt twee nummers tijdens de uitzending. Het is het eerste optreden op de nationale televisie voor de band.

Economiezaterdag, 7 januari 2006

Schoffel Caparis

De Meern - Caparis is genomineerd voor de Agrarische Arbo-innovatieprijs. Zie mail van Marscha. De sociale werkplaats dankt de nominatie aan de uitvinding van de ergoschoffel, een schoffel die schokken tegen harde voorwerpen als stoepen of palen opvangt. De Arbo-innovatieprijs is ingesteld om uitvindingen te belonen waarmee arbeidsomstandigheden verbeterd worden. Begin februari kiest een jury van werkgevers en werknemers de winnaar uit zes nominaties.

Economiezaterdag, 7 januari 2006

Spanninga

Joure – Spanninga, fabrikant van fietsonderdelen te Joure, heeft de fietslampendivisie van concurrent Hella overgenomen. Daarmee verwerft Spanninga de licentie om voor twee jaar fietslampen van het merk Hella te verkopen. Ook de Chinese fabriek van Hella komt in handen van Spanninga. De omzet van het bedrijf neemt door de overname toe met 1,2 miljoen euro.

Economiezaterdag, 7 januari 2006

Machinefabriek Bijlsma schrapt zes banen

Franeker – Machinefabriek Bijlsma in Franeker schrapt zes van de zestig banen. De reorganisatie is het gevolg van dalende omzetten. Het bedrijf is vooral actief in de landbouw.

Economiezaterdag, 7 januari 2006

‘Ik zit er doorheen. Ik hoef niet meer terug naar Enna’

Dokkum - ,,Als ze me oproepen, dan moet ik me melden’’, zegt monteur en OR-voorzitter Gerrit Post van Enna Aerosols. ,,Maar voor mij hoeft het niet meer.’’

Economiezaterdag, 7 januari 2006

Drie mogelijke kopers Enna melden zich

Leeuwarden – Er zijn drie mogelijke kopers in beeld voor de overname van de failliete spuitbussenfabrikant Enna Aerosols. Daaronder zijn de eigenaren van Enna, al houdt directeur A. Trost zich volgens curator E.J. Rotshuizen nog op de vlakte. Rotshuizen heeft gisteren besloten de fabriek door te laten draaien, totdat een koper gevonden is.

Hoofdartikelzaterdag, 7 januari 2006

Kerken in de publieke omroep...

Regiozaterdag, 7 januari 2006

Lezers Friesch Dagblad investeren in hun krant

Het bestuur van de vereniging Het Friesch Dagblad schrijft een lening uit onder de lezers van de krant. Het startsein werd gisteravond gegeven tijdens een bijzondere ledenvergadering van het Friesch Dagblad . De uitgifte van de lening, tegen 2,5 procent rente, vindt plaats onder het motto: ‘Investeren in geestelijk kapitaal.’ Het geld wordt gebruikt voor investeringen in de krant. Morgen ontvangen alle lezers een folder over de lening.

Regiozaterdag, 7 januari 2006

Prikjes en een ontsnapte pelikaan

Leeuwarden/Hindeloopen – Vangen, prikken, vangen, prikken, vangen, prikken. Het ging gisteren aan de lopende band in dierenpark Aqua Zoo in Leeuwarden, waar de vogels werden ingeënt tegen het vogelgriepvirus. Zo’n tweehonderd in totaal. Van pinguïn tot flamingo en van eend tot pelikaan, geen enkele vogel ontkwam aan het prikje.

Regiozaterdag, 7 januari 2006

Stadswacht steeds vaker uit straatbeeld

Wolvega – Er komt steeds minder preventief toezicht in winkelgebieden. Weststellingwerf wil geen geld meer geven voor de voormalige stadswachten, die nu via een beveiligingsbedrijf werken. Ook Harlingen wil af van de surveillerende rol van de beveiligingsbeambten.

Regiozaterdag, 7 januari 2006

Elke dag bidden: ‘Hear, wol my bewarje’

Tijnje - ,,Tige lokwinske mei de jierdei, hear.’’ Met een ferme handdruk feliciteert de 92-jarige Hinke van der Meulen haar vriendin Everdina Zwerver-van Dijk uit Tijnje met haar honderdste verjaardag. De hoogbejaarde dames lachen uitbundig en knijpen elkaar fijntjes in de arm. ,,En dan no gebak.’’

Weerzaterdag, 7 januari 2006

Meer zon

Vandaag breekt de zon af en toe door en wordt het ongeveer


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties