De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 7 januari 2009.

Cultuurwoensdag, 7 januari 2009

Liet Ynternasjonaal keert terug op Friese bodem

Leeuwarden - Liet Ynternasjonaal keert dit jaar na twee edities in Zweden terug naar Frysl‚n. De Stichting Liet 91 heeft definitief besloten dat het liedjesfestival voor minderheidstalen in stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden wordt gehouden, waarschijnlijk op 31 oktober. Ook staat definitief vast dat het festival in 2010 in Inverness in het noorden van Schotland zal plaatshebben. Dat bevestigt bestuurslid Onno Falkena.

Economiewoensdag, 7 januari 2009

Mondial Friesland lijft Sijbesma Verhuizingen in

Leeuwarden - Het Harlinger verhuisbedrijf Sijbesma hoort sinds kort bij Mondial Friesland Verhuizingen in Leeuwarden. Mondial Friesland (met twaalf medewerkers) is onderdeel van Mondial Movers, een netwerk van verhuizers in Nederland.

Economiewoensdag, 7 januari 2009

Meldpunt kredietcrisis voor ondernemers

Groningen - Werkgeversvereniging VNO-NCW Noord biedt ondernemers de mogelijkheid via internet bekend te maken welke problemen zij ondervinden door de kredietcrisis.

Hoofdartikelwoensdag, 7 januari 2009

IsraŽlische aanval...

Een verwijt dat IsraŽl van politici en mensenrechtenorganisaties krijgt, is dat het buitenproportioneel reageert op de raketbeschietingen van Hamas. Het lage aantal doden aan IsraŽlische kant door de raketten van Hamas zou het grootschalige militaire optreden waarbij veel Palestijnen omkomen, niet rechtvaardigen.

Regiowoensdag, 7 januari 2009

Onderzoek naar wietkweek

Drachten - Smallingerland gaat serieus onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om gemeentelijke wiet te kweken, en in kaart brengen wat daar allemaal bij komt kijken. Burgemeester Middel gaat actief bij het rijk lobbyen om gemeentelijke wietkweek juridisch mogelijk te maken.

Regiowoensdag, 7 januari 2009

Gezamenlijke aanpak van de roek gewenst

Heerenveen - Friese gemeenten die kampen met overlast door roeken moeten een gezamenlijke aanpak bedenken. Dat adviseert minister Verburg na een oproep van Wymbritseradiel voor een betaalbare oplossing. Heerenveen zou het voortouw moeten nemen.

Regiowoensdag, 7 januari 2009

Apen en pinguÔns naar binnen

Leeuwarden - Dierenpark Aqua Zoo in Leeuwarden houdt sinds gisteren de pinguÔns binnenshuis, omdat het buiten te koud is geworden. Ondanks dat de beesten een flinke speklaag hebben en best wat kunnen hebben is het kwik onderhand te ver gedaald.

Regiowoensdag, 7 januari 2009

Zorg wil ghb-verslaafden helpen met het afkicken

Leeuwarden - Mensen die verslaafd zijn aan de party-drug ghb kunnen niet zonder begeleiding afkicken van het spul. Cold turkey afkicken (in ťťn keer radicaal stoppen met het gebruik) kan tot levensbedreigenden situaties leiden, waarschuwt Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN).

Regiowoensdag, 7 januari 2009

Schaatstips: pas op voor roest, geen blote voeten, en geen dubbele ijzers

Leeuwarden - Een beetje vorst en de schaatsen zijn niet aan te slepen. Maar wat is een goede schaats en hoe zorg je er voor?

Geloof & Kerkwoensdag, 7 januari 2009

Expositie over eigenzinnig zendeling Thiessen

In 1912 verscheen een fotoboek van de doopsgezinde zendeling Johan Thiessen (1869-1953) over het leven op de zendingspost Pakantan in IndonesiŽ. Nu zijn de fotoís opnieuw te zien op een expositie in De Gang in Haarlem. Dr. Alle Hoekema over de betekenis van Thiessen.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 januari 2009

Nieuw project W!J verbindt verschillen

De dialoog tussen en over religies wordt ook in 2009 weer een belangrijk thema. In december ging in Den Bosch het vierjarig project W!J van start. Een project met als focus de dialoog over religie en samenleving. Het moet een platform worden voor duizenden mensen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties