De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van zaterdag, 7 februari 2004.

Analysezaterdag, 7 februari 2004

Kritiek op Verdonk neemt toe

De protesten tegen de pardonregeling van Minister Verdonk (Vreemdelingenzaken) domineerden het nieuws deze week. Zij wil geen duimbreed wijken voor de kritiek op haar beleid. De druk om de pannen te wijzigen nam toe, toen naast CDA’ers in het land, ook lokale bestuurders van coalitiegenoot D66 begonnen te morren over de harde aanpak van de minister. Fryslân liep voorop in het protest met een grote manifestatie.

Bijschriftzaterdag, 7 februari 2004

Wonderlijk licht

En God zeide: Er zij licht,

Cultuurzaterdag, 7 februari 2004

Nieuw festival voor blazers in Leeuwarden

Leeuwarden – De gemeente Leeuwarden is een nieuw festival rijker. Op 17 en 18 september zal de binnenstad van de provinciehoofdstad een podium bieden voor blaasmuziek in al haar facetten tijdens het Windstreken Festival 2004. Dat heeft de Stichting Fries Blazersfestival gisteren bekendgemaakt. De plannen voor het festival worden vandaag gepresenteerd aan vertegenwoordigers van de Friese blaaskorpsen tijdens de jaarvergadering van de Christelijke Bond voor Muziekverenigingen in Friesland (CBMF).

Economiezaterdag, 7 februari 2004

Warmte en kou komen gewoon uit het beton

Emmeloord – Het lijkt een gebouw zonder verwarming, de nieuwbouw van de ROC Friese Poort aan de Espelerlaan in Emmeloord. Schijn bedriegt. Het splinternieuwe gebouw wordt verwarmd volgens een vrij nieuw systeem: betonkernactivering. Bert de Vries, namens de Schreudergroep (ingenieurs/adviseurs) betrokken bij de bouw, ziet veel toekomst in dit systeem. ,,Over tien jaar wordt elk groot openbaar gebouw op deze manier verwarmd’’, voorspelt hij.

Economiezaterdag, 7 februari 2004

Beenen Electrotechniek vertrekt uit Gorredijk

Heerenveen – Het bedrijf Beenen Electrotechniek bv verhuist van Gorredijk naar Heerenveen. Volgend jaar betrekt het bedrijf een nieuw pand vlakbij het klaverblad in Heerenveen, heeft directeur F. Popma van de onderneming gisteren bekendgemaakt.

Economiezaterdag, 7 februari 2004

Bioboer moet creatief zijn en samenwerken

Mildam - Biologische boeren moeten samenwerken en creatieve markten aanboren om te kunnen overleven. De ondernemers zijn nu te afhankelijk van goedwillendheid van consumenten. Zonder nieuwe impulsen is de sector, die het momenteel bijzonder moeilijk heeft, kansloos.

Hoofdartikelzaterdag, 7 februari 2004

Redelijk alternatief…

Welke Democraat het in november tegen de Republikeinse president Bush mag opnemen staat nog niet helemaal vast. De Amerikaanse voorverkiezingen zijn nog bezig. Maar de kans dat de progressieve populist Howard Dean, eens onbetwist koploper, het mag doen wordt steeds kleiner.

Regiozaterdag, 7 februari 2004

Holwerd wil geld voor wandelboulevard wad

Holwerd – De Stichting Recreatie en Toerisme in Holwerd wil subsidie aanvragen voor een wandelboulevard langs de kust. Ook willen de Holwerders geld voor vogelhutten bij de Waddenzee.

Regiozaterdag, 7 februari 2004

Afscheid van warenhuis vol emoties

Heerenveen - In café Marché in de V&D in Heerenveen zit het echtpaar De Boer. Ze komen er al jaren, bijna iedere donderdagavond. Vanaf hun plekje bij de muur kijken ze op de steeds leger wordende winkel.

Regiozaterdag, 7 februari 2004

Stroomstoring treft Workum en omgeving

Workum - Een stroomstoring heeft vrijdagavond Workum, Hindeloopen, It Heidenskip en de wijde omgeving platgelegd. Ook was er geen treinverkeer mogelijk tussen Sneek en Stavoren. De storing was rond zeven uur ’s avonds opgelost.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 februari 2004

Is de bisschop wel een uitkomst

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) moet aan de bisschop. Dat vindt dr H. Kronenburg, oud-predikant van onder meer de Hervormde Gemeente Leeuwarden (Grote Kerk). Het hoe en waarom heeft hij uiteengezet in een lijvig proefschrift: Episcopus Oecumenicus .

Geloof & Kerkzaterdag, 7 februari 2004

Een Alpha-cursus in elk dekenaat

Leeuwarden – Katholieken in elk dekenaat in Nederland moeten in de gelegenheid komen om de Alpha-cursus te volgen. Dat is de ambitie van het Katholiek Alpha Centrum in Den Haag. Volgend weekeinde wordt in Helvoirt de eerste landelijke katholieke Alpha-conferentie gehouden om ‘Alpha’ in katholieke kring meer op de kaart te zetten.

Sportzaterdag, 7 februari 2004

Cambuur stunt met overwinning tegen koploper

Leeuwarden - Zelden zal Cambuur Leeuwarden een hoger rendement uit het aantal kansen hebben gehaald dan vrijdag tegen Helmond Sport het geval was. Twee goals van Jan Bruin uit even zovele kansen, waren genoeg om de koploper met 2-1 op de knieën te krijgen. En dat terwijl de Brabanders aanvankelijk op weg leken naar een makkelijke zege.

Sportzaterdag, 7 februari 2004

Heerenveen zet in futsalderby wat recht

Stiens - Voor het futsalteam van Heerenveen was driemaal geen scheepsrecht, maar de kans dat er dit seizoen een klavertje vier van tweede plaatsen zal komen lijkt niet aannemelijk. Vrijdag werd Avanti in de eigen Stienser Iehal in de enige Friese derby in de eerste divisie C vrij eenvoudig aan de kant geschoven. Daarmee zette de ploeg van trainer-coach Erik Donker recht wat er in de thuiswedstrijd misging en deed weer een stap in de goede richting die uiteindelijk moet leiden tot het kampioenschap en de felbegeerde promotie naar de eredivisie.

Weerzaterdag, 7 februari 2004

Storm op komst

Vandaag is het half tot zwaar bewolkt en regent het van tijd tot tijd. Later vandaag volgen winterse buien. Er waait een matige tot vrij krachtige west tot noordwestenwind, in het kustgebied staat een harde wind. Morgen langs de kust een noordwesterstorm.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties