De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 7 februari 2018.

Cultuurwoensdag, 7 februari 2018

Predikant maakt Friese film over middeleeuwen

Fryslân is een nieuwe film rijker: Karka . Predikant Jouke Droogsma uit Westergeest werkte, zonder budget en met hulp van enkel familie en vrijwilligers, ruim een jaar aan de tweetalige film die zich afspeelt in de middeleeuwen en in Fryslân is opgenomen.

Hoofdartikelwoensdag, 7 februari 2018

Politiek moet niet zelf referenda aanvragen

50Plus probeert 300.000 handtekeningen binnen te halen om een raadplegend referendum af te dwingen over de afschaffing van de wet-Hillen.

Regiowoensdag, 7 februari 2018

Remmen voor niets is straks verleden tijd

Leons - Het is misschien wel de kruising van de toekomst. De Westergoawei (N359) tussen Leeuwarden en Bolsward is de eerste weg met een kruising waarbij het verkeer met matrixborden wordt geregeld. Op initiatief van een automobilist wordt de afslag bij Húns-Leons voorzien van deze noviteit. De kruising werd gisteren gepresenteerd.

Regiowoensdag, 7 februari 2018

Provincie stopt met verstrekken van leningen

Leeuwarden - De provincie Fryslân verleent is gestopt met het verlenen van leningen en andere financieringen aan bedrijven. Gedeputeerde Sander de Rouwe maakte gisteren bekend dat sinds vorige maand alle leningen lopen via de Friese Ontwikkelingsmaatschappij (FOM).

Regiowoensdag, 7 februari 2018

Stakende leraar wordt deze keer niet doorbetaald

Leeuwarden - De meerderheid van de onderwijsbesturen betaalt leraren die meedoen aan de komende stakingen in het basisonderwijs niet door. Bij de vorige stakingen in november en december betaalden de meeste scholen de stakers nog wel. Uit een landelijke enquête van de PO-Raad blijkt dat nu twee derde van de onderwijsbesturen de stakers niet meer wil doorbetalen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties