De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 7 november 2012.

Cultuurwoensdag, 7 november 2012

Kunsthuis SYB krijgt subsidie Mondriaan Fonds

Beetsterzwaag | Kunsthuis SYB in Beetsterzwaag krijgt voor 2013 zestigduizend euro subsidie van het Mondriaan Fonds. Dat meldde het fonds gisteren.

Cultuurwoensdag, 7 november 2012

Vijf genomineerden Friese Popprijs 2012

Leeuwarden | De Hûnekop, Mr. Wallace, Elske DeWall, Iris Kroes en King Kong Records zijn genomineerd voor de Friese Popprijs 2012. Dat heeft Friesland Pop gisteren bekendgemaakt. Aan de prijs is een bedrag van 1500 euro verbonden.

Cultuurwoensdag, 7 november 2012

Kunstcafé Oosterwolde stopt na vijf jaar

Oosterwolde | Stichting Kunstwerf stopt met de maandelijkse Kunstcafé-exposities in Oosterwolde. Na vijf jaar zijn de leden van de werkgroep toe aan nieuwe initiatieven. Het komend Kunstcafé op 17 en 18 november is daarmee niet alleen het vijftigste, maar ook het laatste Kunstcafé dat georganiseerd wordt.

Hoofdartikelwoensdag, 7 november 2012

Overwinning Obama is maar het halve werk

De overwinning van Obama is mooi, maar het is het halve werk. Als het Congres ook in handen is van de partij die de president levert, is pas echt sprake van een grote overwinning. Nu het Huis van Afgevaardigden (zeg maar de Tweede Kamer van het Congres, de volksvertegenwoordiging) in handen blijft van de Republikeinen, dreigt Obama in zijn tweede en laatste ambtstermijn nog steeds weinig voor elkaar te kunnen krijgen.

Regiowoensdag, 7 november 2012

Starter kan nog moeilijker een woning kopen

Leeuwarden | Mensen die voor het eerst een huis kopen, kunnen voorlopig geen starterslening meer aanvragen. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn) neemt vanaf 15 november geen nieuwe aanvragen meer in behandeling, werd gisteren bekend. Het is namelijk nog niet duidelijk hoe de fiscale regels rond hypotheken uitpakken voor de starterslening.

Regiowoensdag, 7 november 2012

Uitgewerkt plan groter Thialf twee keer zo duur

Heerenveen | Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Fryslân zijn bereid vijftig miljoen euro te steken in een vernieuwd Thialf met daarbij een trainingsbaan voor wedstrijdschaatsers. Dat heeft het college gisteravond bekendgemaakt. Alleen zo kan volgens kwartiermaker Gerben Eggink Thialf ook de komende 25 jaar het schaatsmekka van de wereld blijven.

Regiowoensdag, 7 november 2012

Natura2000 is goed ingevuld

Leeuwarden | Het Lauwersmeer en het Sneekermeergebied kunnen zonder wijzigingen worden aangewezen als Natura2000-gebied. De Raad van State heeft alle bezwaren vanochtend ongegrond verklaard, of niet-ontvankelijk.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 november 2012

Laatste PKN-synode met 150 vertegenwoordigers

Lunteren | Nog voordat er een woord is gesproken, kan de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) van deze week al als historisch betiteld worden. Het is de laatste keer dat de synode vergadert met ruim 150 leden. In het kader van een grootschalige herziening van de protestantse Kerkorde besloot de synode eerder al om het aantal synodeleden te halveren.

Sportwoensdag, 7 november 2012

Atsma terug in bestuur Comité Surhuisterveen

Surhuisterveen | Joop Atsma (56) is weer bestuurslid van Stichting Wielercomité Surhuisterveen. Vanwege zijn aantreden als staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu in het eerste kabinet Rutte moest hij zijn nevenfuncties neerleggen, waaronder het lidmaatschap van de Feanster wielerstichting. Atsma is momenteel ambteloos burger. ,,Het voelt alsof de jury je uit de wedstrijd heeft genomen en je het rugnummer moet leveren”, zo zegt Atsma op de website van het Wielercomité.

Sportwoensdag, 7 november 2012

Heerenveen-Feyenoord: woensdag 19 december

Heerenveen | Het bekerduel tussen Heerenveen en Feyenoord in de achtste finales van de KNVB beker wordt op 19 december (20.45 uur) gespeeld. Een dag eerder speelt SC Cambuur in en tegen Den Bosch (20.00 uur). Het programma is als volgt: 18/12: FC Dordrecht - AZ, FC Den Bosch - SC Cambuur en Rijnsburgse Boys - PSV, 19/12: NAC Breda - Heracles Almelo, Go Ahead Eagles - PEC Zwolle, Vitesse - ADO’20 en sc Heerenveen - Feyenoord, 20/12: FC Groningen - Ajax.

Sportwoensdag, 7 november 2012

Heerenveen legt talent Daley Sinkgraven vast

Heerenveen | Sportclub Heerenveen heeft gisteren jeugdinternational Daley Sinkgraven uit Meppel voor drie seizoenen vastgelegd. Het zeventienjarige talent, zoon van oud-Cambuurspeler Harry Sinkgraven, doorliep de volledige jeugdopleiding van de club en speelt op dit moment in de A1. Deze week nam KNVB-coach Remy Reijnierse Sinkgraven ook op in de selectie van het Nederlands elftal onder 18 jaar voor de komende oefeninterland tegen de leeftijdsgenoten van Turkije.

Sportwoensdag, 7 november 2012

PSV speelt zonder Lens tegen Heerenveen

Heerenveen | Trainer Dick Advocaat kan zondag in de thuiswedstrijd van PSV tegen sc Heerenveen niet beschikken over Jeremain Lens. De aanvaller liep zaterdag in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo een schouderblessure op. PSV kan verder ook niet beschikken over de geblesseerde middenvelders Mark van Bommel en Ola Toivonen. Het meespelen van Kevin Strootman is nog onzeker. De aanvoerder kampt met een rugblessure.

Sportwoensdag, 7 november 2012

No guts, no glory. Kramer doet mee aan NK afstanden

Heerenveen | Aan de vooravond van de Nederlandse afstandskampioenschappen komend weekeinde op Thialf zijn alle ogen - alsof er in het Nederlandse schaatswereldje nóóit wat verandert - weer gericht op Sven Kramer. De Heerenvener, die eind september bij een val van een schommel in zijn tuin een ernstige rugblessure opliep, maakte gisteren op de website van zijn ploeg TVM bekend vrijdag op de 5000 meter toch van start te gaan. ,,No guts no glory. See you Friday in Thialf”, twitterde hij gisteren.

Sportwoensdag, 7 november 2012

Braal houdt ook na derde verlies op rij vertrouwen in Aris

Weert | De basketballers van Aris hebben gisteravond een vervelende busreis beleefd. Een kleine driehonderd kilometer rijden tussen Limburg en Fryslân is sowieso al geen pretje en zeker niet als je vlak daarvoor met duidelijke cijfers hebt verloren bij Weert. De ploeg uit Leeuwarden ging tegen een van de laagvliegers uit de eredivisie pijnlijk onderuit: 92-77.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties