De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 7 december 2007.

Cultuurvrijdag, 7 december 2007

Prunaru tekent voor topstart NNO-concert

Met een subliem gespeeld Vioolconcert van Sibelius werd gisteravond het concert door het Noord Nederlands Orkest (NNO) geopend. Solist was de Tsjechische violist Liviu Prunaru die met de wijze waarop hij dit werk vertolkte, een verdiend ovationeel applaus van de zaal kreeg. Prunaru bedankt het publiek hierop met een opnieuw schitterend gespeelde toegift.

Economievrijdag, 7 december 2007

Friesland Bank laat Binck Bank in effecten handelen

Leeuwarden - Friesland Bank heeft met BinckBank een contract getekend voor de uitbesteding van de eigen beleggingsdiensten. Dat maakten de beide banken gisteren bekend. Internetbankier BinckBank gaat de effectenorders van Friesland Bank uitvoeren, met de bijbehorende administratie en het gehele betalingsverkeer.

Hoofdartikelvrijdag, 7 december 2007

SGP, mannen, vrouwen...

Het Clara Wichmann-fonds, speciaal bedoeld voor het voeren van (proef)processen en andere (vrouwen)organisaties, vindt dat de vrouw door de SGP gediscrimineerd wordt. Het fonds bracht enkele jaren geleden het Vrouwenverdrag van de Verenigde Naties in stelling om te bevorderen dat de SGP de overheidssubsidie zou kwijt raken. In dat verdrag is onder meer geregeld dat vrouwen gelijke toegang hebben tot onder meer functies in het politieke leven. De SGP voldoet daar niet aan en dus zou de wet die de subsidie aan politieke partijen regelt, niet van toepassing mogen zijn voor de SGP. De rechter was het daarmee eens. Gevolg: de SGP krijgt al twee jaar geen subsidie van de overheid. De achterban van de SGP stelde de partij overigens in staat grotendeels haar werk te kunnen doen.

Regiovrijdag, 7 december 2007

Trekker voorlopig op hoofdbaan

Leeuwarden - Fietsers hoeven voorlopig nog niet bang te zijn voor landbouwverkeer op de parallelweg van de brug Blauforlaet bij Augustinusga. Tot eind 2009 moeten trekkers, kranen, shovels en andere gevaartes over de hoofdbaan blijven gaan. In de tussentijd zoeken Provinciale Staten naar een oplossing.

Regiovrijdag, 7 december 2007

’s Werelds varenparadijs ligt in Kuinderbos

Noordoostpolder - Varens komen over het algemeen veel in regenwouden voor. Maar om ’s werelds grootste varenparadijs te zien hoef je niet diep de oerwouden van Afrika of Zuid-Amerika in. Het Kuinderbos, vlak over de Friese grens in de Noordoostpolder, is dé place to be voor varens.

Regiovrijdag, 7 december 2007

Waterwijk krijgt steun

Grou - Het plan om ten noorden van Grou een nieuwe waterrijke woonwijk aan te leggen, is met instemming ontvangen in de gemeenteraad van Boarnsterhim. CDA, PvdA en VVD steunen de koers die het college van B en W hiermee inslaat.

Regiovrijdag, 7 december 2007

Wellicht toch recycling luiers

Leeuwarden - Omrin heeft goede hoop dat de vieze luiers toch weer naar Arnhem gebracht kunnen worden. Een aantal bedrijven is met het Amerikaanse bedrijf in onderhandeling over een doorstart.

Regiovrijdag, 7 december 2007

Plan van 21 miljoen voor parkeerplein

Wolvega - Parkeergarages, nieuwe appartementen en meer groen. De gemeente Weststellingwerf heeft grootse plannen met het Van der Sandeplein in het centrum van Wolvega. Eén probleem: het plan kost 21 miljoen euro en levert slechts 17 miljoen op. De raad mag nu zeggen hoe het verder moet met het plein, waar automobilisten nu gratis kunnen parkeren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties