De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 7 december 2010.

Achtergronddinsdag, 7 december 2010

De paradox van natuurbehoud

Natuur gaat voor menselijk gebruik in het Werelderfgoed Waddenzee. Maar hoe zeker is het dat we de natuur in het gebied duurzaam kunnen behouden? Prof. dr. Peter M.J. Herman verkent de uitgangspunten van natuurbehoud en hoe dat nog aansluit op het maatschappelijke debat.

Cultuurdinsdag, 7 december 2010

Vierde editie Sneker Simmer trekt 36.000 bezoekers

Sneek - De vierde editie van Sneker Simmer heeft dit jaar ruim 36.000 bezoekers getrokken. Die gaven in totaal 800.000 euro uit. Dat heeft Stichting Theater Sneek, organisator van het culturele festival, bekendgemaakt op basis van een bezoekersmonitor uitgevoerd door onderzoeksbureau Grontmij. Vorig jaar trok het evenement 33.000 bezoekers, die samen 650.000 euro spendeerden.

Cultuurdinsdag, 7 december 2010

Beeld van Gerrit Visser voor museum Dokkum

Dokkum - Het Admiraliteitshuis in Dokkum kan een gipsen buste gemaakt door beeldhouwer Gerrit Visser aan de collectie toevoegen. Het beeld is geschonken door Riekele Visser, een neef van de kunstenaar aan wie het museum vanaf 17 december een expositie wijdt.

Cultuurdinsdag, 7 december 2010

Theatercastingbureau in Heerenveen

Heerenveen - Kinderen die van theater houden, kunnen een opleiding volgen aan de JeugdTheaterSchool in Heerenveen. De opleiding is een initiatief van casting- en modellenbureau Xapp Kindercasting die op die manier talent hoopt te scouten dat later kan worden ingezet bij een televisiecommercial of film.

Cultuurdinsdag, 7 december 2010

Studie naar amateurkunst in Fryslân

Leeuwarden - Keunstwurk doet onderzoek naar de amateurkunst in Fryslân. Ze bekijkt wat precies het beleid is van de provincie en de gemeenten op het gebied van amateurkunst en benadert kunstencentra en andere culturele organisaties om te bekijken wat de komende jaren nodig is aan advies, scholing en ondersteuning. Op 12 januari wordt hiervoor een plenaire bijeenkomst georganiseerd voor culturele verenigingen in Fryslân.

Economiedinsdag, 7 december 2010

nVWA: etiket met informatie over kaas klopt meestal

Den Haag - Consumenten kunnen er meestal van uitgaan dat de informatie op het etiket van kaasproducten klopt. Dit meldde de nieuwe Voedsel en Warenautoriteit (nVWA) gisteren na onderzoek.

Hoofdartikeldinsdag, 7 december 2010

Nederland, Bolkestein, de Joden...

Onlangs herdacht de Joodse gemeenschap in ons land de slachtoffers van de holocaust. Enkele dagen later kwam Bolkestein opnieuw in het nieuws door zijn opvatting dat ‘zichtbare Joden’, dat wil zeggen: Joden die als zodanig herkenbaar zijn, bijvoorbeeld door het dragen van een keppel, maar beter kunnen emigreren. In ons land is het niet meer leefbaar voor deze Joden.

Regiodinsdag, 7 december 2010

‘Het CDA is een wij-partij in een ik-samenleving’

Burgum - Het CDA moet vernieuwen en duidelijker stelling nemen, maar bovenal moet de partij weer een christelijk en sociaal gezicht tonen naar de buitenwereld. Dat bleek gisteren tijdens de eerste van vier bijeenkomsten die de christen-democraten houden in Fryslân.

Regiodinsdag, 7 december 2010

Leers: Sahar moet met haar familie het land uit

Leeuwarden - Minister Leers van Immigratie en Asiel blijft erbij dat de veertienjarige Sahar Hibrahim Gel, leerling op het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden, het land uitmoet. Dat blijkt uit een interview dat de Volkskrant vandaag met Leers publiceert. Volgens Leers heeft het meisje ,,met haar familie tot vijf keer toe nee gehoord van de IND en de rechtbank. Vijf keer! Ze zijn tussentijds naar Zweden geweest en teruggekomen. Je moet een keer durven zeggen: nu, stop.”

Regiodinsdag, 7 december 2010

Lindenoord niet te koop

Wolvega - Huize Lindenoord (1780) in Wolvega wordt voorlopig niet verkocht. Na een protestactie, die werd ondersteund door vijfhonderd mensen, heeft de gemeenteraad van Weststellingwerf gisteravond besloten het monumentale pand nog even aan te houden. De mensen die het voortouw namen bij het protest mogen van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf zelf een voorstel schrijven voor de toekomst van het historische gebouw.

Regiodinsdag, 7 december 2010

Drachten: 161 miljoen uit te geven in 2011

Drachten - De begroting voor de komende vier jaar van de gemeente Smallingerland zal vanavond in de gemeenteraad worden aangenomen. Desondanks hebben de fracties vraagtekens bij sommige aspecten van de begroting.

Regiodinsdag, 7 december 2010

‘Onrust in Nieuwebrug is onterecht’

Nieuwebrug - De particuliere zorginstelling Kensoor weerspreekt de geruchten dat zij in Nieuwebrug onderdak gaat bieden aan dak- en thuislozen en tbs’ers. Buren van de zorginstelling hebben bij Skarsterlân bezwaar gemaakt tegen uitbreidingsplannen.

Geloof & Kerkdinsdag, 7 december 2010

Gordon Ramsey en de nieuwe kerkkoers

Dr. Stefan Paas schetst in rede bij TU Kampen kansen voor kleine gereformeerde kerken

Geloof & Kerkdinsdag, 7 december 2010

75 jaar christelijke filosofie gevierd met jubileumjaar

Amsterdam - Op 15 december viert de Vereniging voor Reformatorische Wijsbegeerte in Amsterdam haar 75-jarig jubileum, met als thema Be Connected! Opgericht in 1935 onder de naam Vereniging voor Calvinistische Wijsbegeerte door de VU-filosofen H. Dooyeweerd en D.H.Th. Vollenhoven, heeft de Vereniging inmiddels een wereldwijde groei doorgemaakt.

Sportdinsdag, 7 december 2010

Het turbulente schaatsleven van Marianne Timmer

‘Marianne begrijpen is niet een, twee, drie gedaan. Ze heeft er zelf ook wat jaren en trainers voor uitgetrokken eer ze zichzelf doorhad. Ze heeft leren luisteren naar zichzelf en haar gevoel en als het lichaam dan goed was en de geest vrij, kon ze toewerken naar dat ene meesterwerk. Hiervoor verkoos ze de hoogtijdagen van de sportkalender, wat haar iets ongenaakbaars geeft.’ Aldus Frank Snoeks in zijn voorwoord in de biografie over de topsportcarričre van schaatsster Marianne Timmer.

Sportdinsdag, 7 december 2010

Tafeltennisser De Haan naar US Amsterdam

Franeker Tafeltennisser Jan de Haan uit Franeker maakt de overstap van FTTC Franeker naar US in Amsterdam. FTTC degradeerde in de afgelopen najaarscompetitie als nummer vijf uit een poule van zes uit de derde divisie. De Haan, die een winstpercentage van 81 procent behaalde, gaat het tweede team van de Amsterdamse tafeltennisclub US versterken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties