De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 7 december 2012.

Cultuurvrijdag, 7 december 2012

Publieksfavoriet Johannes laat zich niet gek maken

Publieksfavoriet of niet, Johannes Rypma uit Oudega (W) laat zich niet gek maken. Vanavond hoopt hij het bij The Voice of Holland tot de finale te schoppen. ,,Dat it publyk bliid mei my is, wol net sizze dat ik automatysk win.

Economievrijdag, 7 december 2012

Omschakeling naar betere soja gaat traag

Amsterdam | Van alle soja die in 2011 in Nederland is verwerkt en/of geconsumeerd, is 7 procent verantwoord geproduceerd. Dat blijkt uit onderzoek van Profundo, in opdracht van de Nederlandse Sojacoalitie. De coalitie bestaat uit de maatschappelijke organisaties Oxfam Novib, Solidaridad, Milieudefensie, Wereld Natuurfonds, ICCO, IUCN Nederlands Comit, Natuur & Milieu en Both ENDS.

Hoofdartikelvrijdag, 7 december 2012

De verwerking van een groot drama

De bekentenis die de verdachte van de moord op Marianne Vaatstra heeft afgelegd, maakt naar het lijkt definitief een einde aan de onzekerheid over de dader. Sinds duidelijk werd dat er een match was tussen het DNA op het slachtoffer en het DNA van de verdachte was er een zeer sterke verdenking.

Regiovrijdag, 7 december 2012

Jasper S. weet niet hoe hij tot daad kwam

Leeuwarden | De 45-jarige Jasper S. uit Oudwoude die wordt verdacht van verkrachting van en moord op Marianne Vaatstra breekt zich al dertien jaar het hoofd over waarom hij heeft gedaan wat hij heeft gedaan. Dat zei zijn advocaat Jan Vlug gisteren in de uitzending van tv-programma Nieuwsuur. Jasper S. bekende de moord en de verkrachting gisteren zelf aan de politie, ruim twee weken na zijn arrestatie op 18 november.

Regiovrijdag, 7 december 2012

Verwachte chaos door sneeuw op wegen blijft uit

Leeuwarden | Een chaos door de sneeuw is vanmorgen uitgebleven. De sneeuw begon later te vallen dan voorspeld. Hier en daar waren wel problemen op de weg. Om kwart voor negen stond er op de Nederlandse snelwegen 170 kilometer file. Volgens de ANWB was het drie keer drukker dan normaal. Op de Friese wegen deden zich geen problemen voor.

Regiovrijdag, 7 december 2012

Referendum verhit gemoederen opnieuw

Stiens | De inwoners van Leeuwarderadeel moeten op basis van incomplete en foutieve informatie kiezen tussen samengaan met Leeuwarden of de gemeenten in Noordwest-Frysln. Dat betogen zowel de coalitie- als de oppositiepartijen in de gemeenteraad. Alleen over wlke informatie mist en wlke onjuist is, daarover zijn beide kampen het niet eens.

Geloof & Kerkvrijdag, 7 december 2012

Onbegrip om afschaffen religieuze omroepen

Hilversum | De kleine levensbeschouwelijke omroepen hebben donderdag met verbijstering gereageerd op de aankondiging dat er vanaf 2016 geen geld meer gaat naar de kleine levensbeschouwelijke omroepen zonder leden, zoals de IKON en RKK.

Geloof & Kerkvrijdag, 7 december 2012

Geen plek voor Jezus in het vijfsterrenhotel

Drachten | Zondag is de premire van de kerstmusical Hotel Esteria in de Oasekerk in Drachten. Het is de vijfde musical die de kerkgemeenschap uitvoert in tien jaar tijd.

Sportvrijdag, 7 december 2012

FC Emmen SC Cambuur afgelast; maandag nieuwe datum

Emmen | Het had er gisteren al alle schijn van, maar na een keuring vanochtend om elf uur werd het definitief: het duel tussen FC Emmen en SC Cambuur gaat vanavond niet door. Het veld van de eerstedivisionist uit Drenthe is onbespeelbaar door de sneeuwval en de vorst.

Sportvrijdag, 7 december 2012

Alim ztrk, via Gronings gastgezin naar basis Cambuur

Op zijn zestiende verliet hij het ouderlijk huis in Noord-Holland voor een gastgezin in Groningen. Een hele stap voor een tiener. Maar hij deed het met n doel: profvoetballer worden. Vier jaar later timmert Alim ztrk (20) meer dan ooit aan de weg. De beloftevolle verdediger kreeg en greep de afgelopen weken zijn kans bij SC Cambuur.

Sportvrijdag, 7 december 2012

Aris knokt zich naar zege op Rotterdam

Rotterdam | Aris Leeuwarden heeft zich gisteravond met de nodige moeite afgerekend langs Rotterdam gevochten. De basketballers van coach Erik Braal wisten weliswaar met 86-106 te winnen in de Maasstad, maar hadden vooral in de eerste drie kwarten een zware dobber aan de hekkensluiter in de eredivisie. Pas in de laatste periode namen de Leeuwarders echt afstand.

Sportvrijdag, 7 december 2012

Column | Rusland: een land vol contrasten

Na mijn vlucht vanuit Wenen kom ik aan op Moscow Domodedovo Airport, een hele mond vol. In de kou sta ik te wachten op mijn transport naar mijn hotel in Kolomna, genaamd Hotel Kolomna. Hoe toepasselijk Een vluchtige blik op wikipedia leert me dat Kolomna zon 80 kilometer ten zuiden van Moskou ligt, 420 monumenten heeft en ja, de reden waarom ik hier nog steeds in de kou sta; er ligt een reusachtige ijsbaan.

Sportvrijdag, 7 december 2012

Mulder nieuwe trainer van Broekster Boys

Damwld | Jan Mulder is komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer bij voetbalvereniging Broekster Boys uit Damwld. De uit Drachten afkomstige Mulder is op dit moment trainer bij zondageersteklasser Wolvega. Eerder was hij werkzaam bij onder meer Heerenveense Boys, Appingedam en ONT. Jan Mulder wordt de opvolger van Wietse van der Veen, die na twee seizoenen de club verlaat. Op dit moment draait Broekster Boys mee in de top van de 2e klasse I.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties