De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 7 maart 2015.

Cultuurzaterdag, 7 maart 2015

Vrijheid als een christelijk begrip

In het geseculariseerde Nederland zijn op zondagochtend vroeg de straten vrijwel leeg: het aantal mensen dat zich op dat tijdstip vertoont om naar de kerk te gaan, is de afgelopen decennia dramatisch teruggelopen.

Economiezaterdag, 7 maart 2015

Noorden moet mkb versterken

Heerenveen - De drie noordelijke provincies moeten werk maken van de versterking van het mkb. Volgens een aantal bedrijven en kennisinstellingen in het Noorden is het mkb 'de ruggengraat van de noordelijke economie' maar neemt bij 'veel van de noordelijke programma's (…) nog een beperkte, vaste kern van bedrijven deel'. Dat staat in de Actieagenda voor groei in Noord-Nederland die gisteren werd gepresenteerd op een bijeenkomst van SER Noord-Nederland.

Regiozaterdag, 7 maart 2015

Geen extra geluidsscherm bij Oosterwolde

Bewoners van Oosterwolde-Zuid vangen opnieuw bot in hun jarenlange strijd tegen geluidsoverlast van de vernieuwde N381, de provinciale weg tussen Drachten en de Drentse grens. De omwonenden willen dat de provincie Fryslân een deel van de 5,5 miljoen euro die nog beschikbaar is voor gebiedsontwikkeling rond de N381 gebruikt voor extra geluidwerende voorzieningen. Het college van Gedeputeerde Staten ziet hier niets in en stelt dat de geluidsoverlast voor omwonenden sowieso al minder wordt.

Regiozaterdag, 7 maart 2015

Onrust over nieuw moeras in NO-Fryslân

In het buitengebied van de Friese Wouden en een deel van het Groningse Westerkwartier is onrust over plannen van Wetterskip Fryslân en de provincie Fryslân om het waterpeil in de natuurgebieden te verhogen. Het gaat volgens het ontwerp Watergebiedsplan Twijzel en omgeving om peilverhogingen van dertig tot zeventig centimeter.

Regiozaterdag, 7 maart 2015

Oproep aan alle aaisikers: gedraag jullie

Earnewâld - Vogelwachters in Fryslân moeten zich dit voorjaar uiterst correct gedragen. De traditie van het kievitseierenrapen mag niet worden geschaad door aaisikers die dit 'ferbearne' seizoen toch eieren gaan rapen of anders dan in hun eigen wacht gaan eieren zoeken.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 maart 2015

333 slaven bevrijd uit steenfabriek

Chennai - Indiase autoriteiten hebben, met hulp van International Justice Mission (IJM), met een reddingsoperatie 333 kinderen, vrouwen en mannen uit slavernij bevrijd. Ze waren gedwongen om te werken een steenfabriek. Velen van hen zaten al jarenlang vast. Het is de een na grootste reddingsoperatie uit de geschiedenis van IJM.

Sportzaterdag, 7 maart 2015

Wust en Kramer missen Kemkers nog regelmatig

Heerenveen - Bijna een volledig seizoen werken recordkampioenen Ireen Wüst en Sven Kramer nu zonder hun schaatsvader. Na negen jaar treffen ze bij het wereldkampioenschap allround dit weekeinde voor het eerst een andere coach op de kruising. Toch missen zij Gerard Kemkers nog regelmatig. Kramer: ,,Hij heeft zijn schaatsers altijd op de goede momenten goed gehad."

Sportzaterdag, 7 maart 2015

Treurig Cambuurafscheid van de een, doosje Merci van de ander

De laatste loodjes wegen het zwaarst, zo wil het gezegde. Maar als het aan SC Cambuur ligt, is dat dit seizoen anders. Want bij de Leeuwarders moeten die laatste loodjes van het huidige eredivisiejaar zorgen voor amusement, spektakel en resultaat. Trainer Henk de Jong hoopt en denkt dat zijn ploeg voor een puntenrecord kan gaan. Een zege op PEC Zwolle is dus wenselijk. Maar naast het vooruitblikken daarop was er gisteren in Leeuwarden vooral sprake van terugkijken.

Sportzaterdag, 7 maart 2015

Afrikaanse balafpakker bikkelt zich richting een debuut bij Heerenveen

Door Vincent Houttuin - Op zijn vijftiende verliet hij geboorteland Guinee-Bissau om via Portugal uiteindelijk in 2012 bij sc Heerenveen te belanden. Enkele jaren later is het een kwestie van tijd voordat Janio Bikel (19) zijn debuut maakt. Wie weet, misschien vanavond al.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties