De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van maandag, 7 maart 2016.

Regiomaandag, 7 maart 2016

Sociale organisaties krijgen drie jaar tijd

Leeuwarden - Maatschappelijke organisaties (MOs) die opkomen voor kwetsbare groepen in de Friese samenleving, krijgen tot en met 2019 de gelegenheid om hun belang aan te tonen. Daarna moeten de gemeenten de activiteiten financieren die nu nog door de provincie worden betaald.

Geloof & Kerkmaandag, 7 maart 2016

Bisschop De Korte gaat als bruggenbouwer aan de slag in Den Bosch

Den Bosch/Groningen - De afgelopen week had het Noorden vakantie. Bisschop Gerard de Korte zag daarom een relatief rustige week voor zich met weinig afspraken. Maar het liep anders. Maandag bracht de nuntius hem een brief met de boodschap dat paus Franciscus hem had benoemd tot bisschop van Den Bosch. De rustige week werd een hectische week, vertelde De Korte tijdens de persconferentie zaterdag in Den Bosch.

Geloof & Kerkmaandag, 7 maart 2016

Vertrek van De Korte is groot verlies Noorden

Leeuwarden - Het kwam voor velen in het noordelijk bisdom onverwachts: het vertrek van bisschop Gerard de Korte naar het bisdom Den Bosch. ,,Er gingen wel eens wat geruchten rond, maar er zijn altijd wel geruchten. Ik heb stilletjes gebeden dat dat over zou gaan", zegt woordvoerder Sipke Draisma van het bisdom Groningen-Leeuwarden. ,,Op een gegeven moment hoor je niks meer en denk je: het is over. Tot ik ineens afgelopen week hoorde dat de bisschop echt vertrekt. Ik ben er bedroefd over."

Sportmaandag, 7 maart 2016

Schaamte past Heerenveen na opnieuw een afstraffing

Heerenveen - Na de forse afstraffing tegen FC Utrecht (0-4) paste sc Heerenveen zaterdag niets anders dan schaamte. Het was de zesde nederlaag met tenminste drie treffers verschil, waarvan drie keer thuis.

Sportmaandag, 7 maart 2016

Leovardia vreest niet het nu, ze leeft juist voor de toekomst

Een club met duizend leden, een complex waar je u tegen zegt en verschillende jeugdteams die hard op weg zijn om op divisieniveau te gaan spelen. Het zijn de karatistieken van een grote club. En groot is helaas voor Leovardia ook het contrast tussen het niveau waarop de eerste zaterdag- en zondagteams spelen en dat van de jeugd. Maar bij de geel-zwarte brigade vrezen ze niet het nu, ze leven juist voor de toekomst. Want die is rooskleuriger dan ooit.

Sportmaandag, 7 maart 2016

Peersman zou zijn carrire door gokken nooit op het spel zetten

Het opvallendste Cambuur-nieuws van het weekeinde kwam niet uit De Kuip, maar lag al een dag vr het verloren competitieduel op straat. Voetbalbond KNVB maakte zaterdag bekend dat er bovengemiddeld veel gegokt is op de eredivisiewedstrijd FC Twente - SC Cambuur (3-0) van 21 februari. Dat afwijkende gokpatroon zu een indicatie voor manipulatie of matchfixing kunnen zijn.

Sportmaandag, 7 maart 2016

Cambuur laat bonus aan Feyenoord

Rotterdam - Hij zat wat gedraaid op zijn stoel, praatte dan weer hard, dan weer zacht en worstelde hier en daar met een verspreking. Aan het woord was duidelijk een trainer die niet overliep van het vertrouwen. Maar, concludeerde Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst terecht: dat had zijn ploeg wel weer getankt. Met drie overwinningen achter elkaar (op FC Utrecht, AZ in de beker en Cambuur) sprak hij zelfs van een topweek.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties