De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 7 april 2018.

Economiezaterdag, 7 april 2018

Boeren ontzet over stikstofslot rond Oudega

Oudega (SWF) - Het wordt voor boeren in Zuidwest-Fryslân veel lastiger om hun bedrijf uit te breiden. Het Natura 2000-gebied Aldegeaster Brekken wordt als gevolg van een besluit van minister van Landbouw Carola Schouten toegevoegd aan de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS), de landelijke regeling om stikstofuitstoot te beperken. Belangenorganisatie LTO Nederland tekent bezwaar aan tegen het ‘volslagen onverwachte’ besluit.

Economiezaterdag, 7 april 2018

Circulariteit en waterschaarste drijven Paques

Balk - Technologisch waterzuiveringsbedrijf Paques in Balk is nog net zo innovatief als in 1990 - toen het Friese onderneming van het jaar werd - maar is ook uitgegroeid van regionaal naar internationaal concern dat antwoord geeft op wereldvraagstukken.

Regiozaterdag, 7 april 2018

Aanbod voor weg naar Skieding

Surhuisterveen - Achtkarspelen heeft 350.000 euro klaarliggen voor een extra ontsluitingsweg van bedrijventerrein Lauwerskwartier in Surhuisterveen naar de Skieding. Dat schrijft het gemeentebestuur in een brief aan Provinciale Staten.

Regiozaterdag, 7 april 2018

Alternatieve locatie vergister gevonden

Koostertille - Er is op de valreep een alternatieve locatie gevonden voor de biovergister bij Kootstertille. Het bedrijf UES is bereid om de vergister niet op Westkern 6 maar op Westkern 10 te vestigen, zeshonderd tot achthonderd meter verder van het dorp. De gemeenteraad moet nu besluiten of hij daarvoor de portemonnee wil trekken: compensatie voor de ondernemer gaat ruim 260.000 euro kosten.

Regiozaterdag, 7 april 2018

Eilanders in de bres voor McDonald Huis

Terschelling - De fractie van de PvdA op Terschelling wil dat het college uit gaat zoeken of het Ronald McDonald Huis in Leeuwarden behouden kan blijven voor de Waddeneilanden. De fractie vraagt onder meer of er binnen het samenwerkingsverband van de Waddeneilanden mogelijkheden zijn om het huis open te houden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties