De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 7 mei 2003.

Achtergrondwoensdag, 7 mei 2003

Sommige ‘poppetjes’ staan al bijna vast

Gouden tijden breken aan voor de rechtgeaarde Binnenhof-watcher. Het is weer ‘poppetjestijd’.

Agendawoensdag, 7 mei 2003

Klassiek

Uitagenda van 9-15 mei 2003

Bijschriftwoensdag, 7 mei 2003

Eer

In het algemeen zijn wij, mensen, erg op onze eer gesteld.

Cultuurwoensdag, 7 mei 2003

51 inzendingen voor Rely Jorritsma Fűns-priis 2003

Wommels – Het Rely Jorritsma Fűns heeft dit jaar in totaal 51 inzendingen gekregen voor de Rely Jorritsma Fűns-priis voor oorspronkelijk Friestalige poëzie en proza. Dat heeft de gemeente Littenseradiel dinsdag laten weten.

Cultuurwoensdag, 7 mei 2003

De Haske neemt activiteiten van Harmonia over

Heerenveen – Muziekuitgeverij Haske Publications bv in Heerenveen neemt per 1 juni de handelsactiviteiten over van Harmonia bv, marktleider op het gebied van koormuziek in Nederland. Dat is dinsdag bekendgemaakt.

Cultuurwoensdag, 7 mei 2003

Persoonlijke wortels met een scheutje fantasie

Woensdagavond zal Jeltje van Nieuwenhoven in het NPS-programma De avond van het boek de winnaar van de Libris Literatuurprijs bekendmaken.

Economiewoensdag, 7 mei 2003

VDM Woningen Drachten ontslaat 19 medewerkers

Drachten – Bouwbedrijf VDM Woningen vraagt voor 19 van de 164 medewerkers collectief ontslag aan. Dat maakte directeur Talsma vanmorgen bekend.

Economiewoensdag, 7 mei 2003

Fietsgigant wil van NMa geld zien

Heerenveen – De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is vandaag gedagvaard. Fietsengigant Accell uit Heerenveen heeft de NMa voor de rechter gesleept in verband met een eind november vorig jaar verschenen persbericht.

Economiewoensdag, 7 mei 2003

Goede perspectieven Friese schapensector

Leeuwarden - Fryslân blijft in Nederland nipt de belangrijkste schapenprovincie. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek wijzen uit dat Fryslân in mei vorig jaar 220.000 dieren telde. Dat is 19 procent van het landelijke totaal van 1,19 miljoen.

Expowoensdag, 7 mei 2003

Balk, Talma Hiem: schilderijenexpo Joke Hollander en Martje Vervat, t/m 30 juni.

Hoofdartikelwoensdag, 7 mei 2003

Ontwikkelingshulp…

Veel Nederlanders vinden dat ons land voorop moet blijven lopen met het verlenen van ontwikkelingshulp aan arme landen. Nederland was ooit ‘gidsland’ op dit gebied en neemt nog steeds een vooraanstaande plaats in op de ranglijst van gevende landen.

Regiowoensdag, 7 mei 2003

Provincie pakt knelpunten in wegennet aan

Leeuwarden – Twee belangrijke provinciale wegen worden de komende tijd aangepakt. Tussen Sint Annaparochie en Berlikum wordt een nieuwe, snelle weg aangelegd; de huidige rijbanen krijgen de functie van ‘ventweg’. Ook de Stroobossertrekweg tussen Dokkum en Kollum wordt veiliger gemaakt. Binnenkort krijgen de streekbewoners gelegenheid hun wensen te uiten.

Regiowoensdag, 7 mei 2003

Dakloze jongeren krijgen opvanghuis

Leeuwarden – Dak- en thuisloze jongeren in Fryslân kunnen voortaan terecht in een speciaal huis in Leeuwarden. De provincie Fryslân heeft tot 2007 een bedrag van 125.000 euro beschikbaar gesteld.

Regiowoensdag, 7 mei 2003

Popacademie weer stapje dichterbij

Leeuwarden – De komst van de Academie voor Popcultuur is weer dichter bijgekomen nu de provincie en de gemeente Leeuwarden hebben besloten hun aandeel in de verhuiskosten van de huidige bewoners van het Fryslânhűs te betalen. De provincie legt 75.000 euro op tafel en de gemeente Leeuwarden 100.000 euro.

Regiowoensdag, 7 mei 2003

Meer kamers voor verhuur

Leeuwarden – De kamerverhuurregeling in Leeuwarden wordt verruimd. Dat hebben Burgemeester en Wethouders van Leeuwarden gisteren besloten. De belangrijkste reden is het grote tekort aan studentenkamers in de Friese hoofdstad. Er mogen nu in meer wijken kamers worden verhuurd.

Regiowoensdag, 7 mei 2003

CDA: fouten in campagne

Leeuwarden - Het CDA heeft zijn campagne voor de statenverkiezingen in Fryslân niet verstandig gevoerd. De partij heeft te hoog van de toren geblazen, met name richting de PvdA, vanuit de verwachting dat ze veruit de grootste zou worden. De polarisatie die dat veroorzaakte, is voorbij; ,,daar hebben we een streep onder gezet’’ en dat geeft voldoende vertrouwensbasis voor de nieuwe collegeperiode.

Regiowoensdag, 7 mei 2003

Oppositie kritisch over collegedeelname VVD

Leeuwarden - Door de beslotenheid van de collegeonderhandelingen snapt niemand waarom CDA en PvdA per se de VVD erbij willen als derde partij, en of de FNP terecht is opgestapt dan wel door knullig opereren buiten de boot gevallen is. Dat zei fractievoorzitter Theo van de Bles van GrienLinks gisteren, voorafgaande aan de verkiezing van een nieuw college van Gedeputeerde Staten.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 mei 2003

De encyclopedie van het grote Niets

Toon Hermans omschreef mystiek als ‘raadselachtigheid’; Cees Nooteboom noemde het ‘de zeldzame mogelijkheid voor de mens om zich te verliezen’. Over mystiek wordt verschillend gedacht. De pas verschenen Encyclopedie van de mystiek brengt de diversiteit in fundamenten, vormen en meningen in beeld.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 mei 2003

Schijnwerpers op Uitwellingerga

Uitwellingerga – Slangen in de kerk van Uitwellingerga. Het klinkt als een grap, maar het is een van de culturele ‘acts’ van ‘Uitwellingerga in de schijnwerpers’ dat donderdag officieel begint.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 mei 2003

Vaticaans ‘machtsvertoon’ in druk pelgrimsoord

San Giovanni Rotondo - Een pasbenoemde bisschop die onder politiebegeleiding de kerk wordt binnengebracht, een huilende pater op de preekstoel die het Vaticaan van ‘intriges en een overval’ beschuldigt en honderden mensen die demonstreren tegen het machtsvertoon van ‘Rome’. Hoogst ongebruikelijke taferelen, zelfs in Italië.

Sportwoensdag, 7 mei 2003

Zeven magere jaren zijn voor Quick Boys voorbij

Katwijk – Bij Quick Boys kunnen ze zelf moeilijk verklaren waar de opleving na zeven achtereenvolgende jaren in het ‘rechterrijtje’ vandaan is gekomen. De voetbalclub uit Katwijk werd kampioen van de hoofdklasse A en is zaterdag de eerste tegenstander van Harkemase Boys in de strijd om het zaterdagkampioenschap. ,,Het is een hechte groep, een echte vriendenploeg”, probeert voorzitter Jaap Kuijt.

Sportwoensdag, 7 mei 2003

Quick Boys klaagt over dure kaartjes Harkema

Katwijk/Harkema – Supporters van Quick Boys klagen steen en been over de 7 euro die Harkemase Boys voor een toegangskaartje vraagt. ,,Rijkelijk veel en moeilijk te rijmen met het feit dat in de voorverkoop op de wedstrijddag tot 12 uur kaartjes voor 5 euro zijn te krijgen. Is dit dan geen voorverkoop?”, meent voorzitter Jaap Kuijt.

Sportwoensdag, 7 mei 2003

Pieter van den Bosch: ‘Ik hoop op een beslissingswedstrijd’

Leeuwarden – Vorig seizoen kwam Pieter van den Bosch in het Schutterstop klassement tot 23 treffers voor vierdeklasser Kootstertille. Deze voetbaljaargang staat de aanvaller een klasse hoger, met nog een speelronde te gaan, op twintig. Een aantal waarmee Van den Bosch tevreden is. ,,Het streven voor dit seizoen was twintig doelpunten. En het is nog niet voorbij, dus ik hoop dat het nog een paar meer worden.’’

Sportwoensdag, 7 mei 2003

Sport in’t kort


Weerwoensdag, 7 mei 2003

Zon

Vanmiddag zijn er flinke perioden met zon en loopt de temperatuur op naar ca 18 graden. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige naar noordoost draaiende wind. Morgen wordt een zomerse dag met veel zon en 22 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties