De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 7 mei 2004.

Bijschriftvrijdag, 7 mei 2004

Bidden met je ogen open

Israël trok op tegen de stad Ai maar het werd op een vernederende wijze verslagen

Hoofdartikelvrijdag, 7 mei 2004

De PvdA…

Elke zichzelf respecterende politieke partij heeft naast een verkiezingsprogram een beginselprogram. In het eerstgenoemde staan concrete zaken waar zij zich in een komende periode sterk voor wil maken. Het tweede bevat de uitgangspunten waar zij bij het formuleren van het verkiezingsprogram van uitgaat. Het gevolg is dat beginselprograms meestal een veel langere geldingsduur hebben.

Regiovrijdag, 7 mei 2004

Hessam bleef vast door bevrijdingsdag

Drachten – Uitgerekend omdat miljoenen Nederlanders vierden dat ze 59 jaar geleden zijn bevrijd, heeft Hessam al Ton te lang opgesloten gezeten in het detentiekamp Zeist. Door bureaucratische rompslomp en omdat veel instellingen woensdag gesloten bleven vanwege Bevrijdingsdag, werd de uitgeprocedeerde asielzoeker pas gistermiddag vrijgelaten, terwijl de rechtbank dat dinsdag al had gelast. Dat is de stellige overtuiging van advocaat J. Oosterhof.

Regiovrijdag, 7 mei 2004

Regiovisie wordt stuk duurder

Leek – De gemeenten Zuidhorn, Leek en Noordenveld (Roden) zijn vanaf 2006 veel meer kwijt aan uitvoering van de Regiovisie Groningen-Assen 2030. De extra bijdrage is nodig om het openbaar vervoer in de regio te verbeteren. Tussen 2005 en 2009 zal er tien miljoen euro geďnvesteerd worden in met name betere bus- en treinverbindingen.

Regiovrijdag, 7 mei 2004

Broek lonkt weer naar plek schaatsagenda

Broek - De ijsclubs van Nijelamer en Uilesprong hebben er een geduchte concurrent bij. Dankzij de plaatsing van een Amerikaanse windmolen aan de Plústerdyk in Broek Noord beschikt de plaatselijke ijsclub De Súdwide voortaan over een puike ijsbaan. Morgen, op nationale molendag, wordt de door Gerben van der Meer gebouwde molen officieel geopend.

Regiovrijdag, 7 mei 2004

Hoogervorst wil meer posten op platteland

Heerenveen/Den Haag – Minister Hoogervorst van Volksgezondheid vindt dat de huisartsenposten herschikt moeten worden. De Randstad zou vestigingen moeten inleveren ten gunste van het platteland. Uit het onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg blijkt dat bijna een derde van de Nederlanders te ver moet reizen.

Regiovrijdag, 7 mei 2004

‘Lokaeltsje’ komt niet terug

Ferwert – Het Dockumer Lokaeltsje wordt niet in ere hersteld. De leden van de raadscommissie Ferwerderadiel vinden dat het opnieuw leggen van de voormalige treinverbinding tussen Marrum en Ferwert, die zou moeten dienen als toeristische trekker, te duur is. Ook vertrouwen ze er niet op dat buurgemeenten de spoorlijn zullen doortrekken.

Regiovrijdag, 7 mei 2004

‘Stad laat ons failliet gaan’

Leeuwarden – De marktkooplui van de vrijdagmarkt in Leeuwarden voelen zich financieel benadeeld door de gemeente. Volgens de kooplieden wordt de markt tijdens de herinrichting van het Zaailand, die twee jaar duurt, verplaatst naar de Verlengde Schrans. ,,Een absolute flutlocatie.”

Geloof & Kerkvrijdag, 7 mei 2004

‘Vertellen dat Jezus Christus de inspirator is’

Leiden - Het eerste onderwerp waar de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) zich nu na de eenwording op 1 mei over moet buigen, is het spreken der kerk, vindt hoogleraar christelijke ethiek Gerrit de Kruijf. Als voorzitter van de Generale Raad van Advies van de PKN pleit hij ervoor dat de verenigde kerk alleen bij hoge uitzondering als instituut met een boodschap naar buiten zal treden. ,,Ik hoop dat het nooit nodig zal zijn.’’

Geloof & Kerkvrijdag, 7 mei 2004

Bekende politici in debat op PKN-dag

Leeuwarden - - Bekende politici en gasten uit binnen- en buitenland zullen meewerken aan het programma van de Protestantse Kerkdag op zaterdag 12 juni in de Jaarbeurshallen in Utrecht.

Geloof & Kerkvrijdag, 7 mei 2004

Protestantse Gemeente Drachten viert fusie

Drachten – De hervormden en gereformeerden in Drachten, die al een Samen-op-Weggemeente vormden, zijn nu officieel: Protestantse Gemeente Drachten. Dit heeft de Algemene Kerkenraad in een persbericht laten weten. De fusie wordt gevierd in het Pinksterweekeinde van 29 en 30 mei en bij de start van het nieuwe kerkseizoen op 11 september.

Sportvrijdag, 7 mei 2004

Kruys wil eindelijk wel eens de hoofdprijs

Den Bosch – Gert Kruys is met FC Den Bosch twee wedstrijden voor het einde nog steeds in de titelrace. Vrijdag keert de trainer terug in het stadion waar zijn trainersloopbaan begon; bij Cambuur Leeuwarden. Tijd dus voor een gesprek met het Friesch Dagblad.

Sportvrijdag, 7 mei 2004

Fierljeppen verandert ten koste van traditie

Heerenveen – Het traditionele ‘pompeblędenshirt’ voor de klasse-mentsleiders in het fierljeppen verdwijnt dit seizoen en keert de komende drie jaar niet meer terug. Het tricot verdwijnt mede onder druk van de nieuwe hoofdsponsor ROC De Friese Poort. De afdelingen stemden er mee in. De komende jaren zal fierljeppen meer veran-deringen ondergaan. Dat werd donderdag in Heerenveen duidelijk bij de algemene ledenvergadering van het Frysk Ljeppers Boun (FLB).

Sportvrijdag, 7 mei 2004

Friezen snelste tijdrijders van district Noord

Veendam - Germ van der Burg was donderdagavond in een individuele tijdrit over 21 kilometer met een gemiddelde van 46 kilometer per uur veruit de snelste fietser van het district Noord. De renner uit Folsgare zette in Veendam de klok stil op 25 minuten en 33 seconden. Bij de neo’s liet Jenning Huizenga (Franeker) de snelste tijd noteren, hij reed de 21 kilometer in 26 minuten en 19 seconden.

Weervrijdag, 7 mei 2004

Ruimte voor zon

Vanavond en vannacht wordt het droog met enkele opklaringen en zo’n 8 graden. Morgen is er ruimte voor zon en wordt het een lekkere dag met zo’n 17 graden. Het waait daarbij matig tot vrij krachtig uit het noorden tot oosten


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties