De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 7 mei 2011.

Cultuurzaterdag, 7 mei 2011

Europees geld voor netwerk van culturele festivals

Terschelling - Het Europese festivalnetwerk In Situ, waar onder meer Oerol bij is aangesloten, krijgt 2,2 miljoen subsidie van de Europese Commissie voor Cultuur. Dat heeft creatief directeur Joop Mulder van het Terschellinger festival gisteren gemeld.

Cultuurzaterdag, 7 mei 2011

Festival Kinikek in Heerenveen zoekt podiumtalent

Heerenveen - Het Posthuis Theater in Heerenveen is op zoek naar mensen die hun kunsten willen vertonen op het tweedaagse festival Kinikek. Tijdens het straatfestival op 2 juli mogen jong en oud ,, zingen, acteren, schilderen, sprookjes vertellen, beatboxen”, et cetera, aldus een woordvoerder gisteren.

Hoofdartikelzaterdag, 7 mei 2011

Herdenken, vieren...

Dodenherdenking en bevrijdingsdag hebben - als het goed is - de gedachten bepaald bij moeilijke tijden en bij de vreugde toen die moeilijke tijden voorbij gingen. Het is bijzonder verheugend om te zien hoe, zeker bij de dodenherdenking, honderdduizenden mensen hun huis uit komen en naar een plaats van samenkomst gaan om te herdenken. Voeg daarbij de vele honderdduizenden mensen die thuis de twee minuten stilte in acht nemen en verwijlen bij de slachtoffers van de oorlog.

Regiozaterdag, 7 mei 2011

Bus duurder als overheid niet bijpast

Leeuwarden - Als de provincies niet tot inkeer komen willen de vervoerders de busrit ruim 8 procent duurder maken met ingang van 1 juli. De stijging van de dieselprijs kunnen zij niet langer zelf opvangen. De provincie Fryslân stelt dat de vervoerders al compensatie krijgen, en waarschuwt dat de burger niet de dupe mag worden.

Regiozaterdag, 7 mei 2011

Derde probleemdag spoor Leeuwarden-Groningen

Leeuwarden - Het treinverkeer tussen Leeuwarden en Groningen heeft gisteren ernstige hinder ondervonden nadat er opnieuw problemen waren ontstaan met de slagbomen op spoorwegovergangen. Deze keer ging het om de spoorbomen tussen Zuidhorn en Vierverlaten. Die wilden na één uur in de middag niet meer omhoog. De oorzaak was een defect aan de bediening van de overgang. Toen dat na vieren werd vervangen, waren de problemen voorbij.

Regiozaterdag, 7 mei 2011

Achlum heeft wel de lusten, niet de lasten van Achmeafeest

Achlum - Ruud Hendriks krijgt geregeld de vraag of hij het erg druk heeft met al het regelwerk voor de Conventie van Achlum op 28 mei. Die dag viert Achmea het tweehonderd jarig bestaan in het dorp waar ooit het succes van de verzekeraar begon. Maar druk heeft de voorzitter van dorpsbelang het niet. ,,We hoeven er bijna niets voor te doen. Onze inbreng is vrijwel nihil.”

Regiozaterdag, 7 mei 2011

Vluchteling in z’n uppie in Fries dorp gehuisvest

Sneek - Asielzoekers die een vergunning hebben gekregen, kunnen een huis niet meer weigeren. Zo kan het gebeuren dat een vluchteling uit Libië straks moederziel alleen in een huurhuis in Hallum belandt. Doarpswurk is niet blij met het verplichte huisaanbod.

Regiozaterdag, 7 mei 2011

Stavoren heeft de ST16 terug

Stavoren - In Stavoren glijdt vandaag de gerestaureerde Staverse jol ST16 van de helling. De jol, gebouwd in 1901 in opdracht van visser Douwe Mulder uit Stavoren, krijgt daarmee een vast plekje in de stadsgracht van Stavoren. Deze zomer zal de ST16 te bewonderen zijn op haar vertrouwde stek, voor de deur van Schans 5.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 mei 2011

‘Tycoon’ Salomo: 1000 vrouwen en 40.000 paarden

Wat kun je in een tijd van Wikipedia en andere internetbronnen nog met een Bijbelse Encyclopedie in boekvorm? Heel wat, want dit boek, met liefst achthonderd bladzijden aan achtergrondinformatie over allerlei onderwerpen, helpt je de Bijbel en het geloof beter te begrijpen.

Sportzaterdag, 7 mei 2011

Cambuur krijgt wat ’t wil na gek duel

Leeuwarden – Vierde, vijfde, zesde of zevende? Die vraag hield Cambuur gisteren tegen FC Zwolle bezig. Het antwoord, dik negentig minuten later: vijfde, vrij in de eerste ronde en een hernieuwde ‘dubbel’ tegen Zwolle. Dat na een knotsgek en zinderend duel, waarin Cambuur virtueel steeds van positie wisselde en een reis langs Maastricht, Den Bosch en Zwolle maakte.

Sportzaterdag, 7 mei 2011

Mayon Kuipers naar Team Anker

Heerenveen - Mayon Kuipers schaatst komend seizoen voor Team Anker. De 23-jarige uit Stiens afkomstige Friezin komt van het gewest Friesland. Kuipers, nu wonend in Heerenveen, deed de afgelopen seizoenen al enkele keren mee aan wereldbekers op de 500 meter. Bij Team Anker schaatst ook de Sneekse Ingeborg Kroon. Thijsje Oenema (Joure) heeft het team verlaten om uit te komen voor Team Groenewold. Linda de Vries en Irene Schouten zijn overgestapt naar Team Liga.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties