De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 7 mei 2015.

Cultuurdonderdag, 7 mei 2015

Friezin voor het eerst met haar Zweedse saxofoonkwartet in Nederland

Edith Bakker uit Tjerkwerd speelt al vijf jaar in het professionele Zweedse saxofoonkwartet Rollin'Phones. Voor het eerst treedt het ensemble binnenkort op in Fryslân.

Hoofdartikeldonderdag, 7 mei 2015

Ideologische leegte voer voor conflict

De coalitie van VVD en PvdA kan gerust een verstandshuwelijk genoemd worden. In de campagne voor de verkiezingen schilderden beide partijen elkaar af als gevaar voor het land. De uitslag was echter dusdanig dat er met goed fatsoen geen coalitie te vormen was zonder VVD én PvdA. En dus besloten partijleiders Mark Rutte en Diederik Samsom om elkaar wat te gunnen met als enige gedeelde motivatie: Nederland uit de economische crisis halen onder een stabiel bestuur.

Regiodonderdag, 7 mei 2015

Vandalen krijgen theatergroep Masquerade niet klein

Kollumerzwaag - ,,We doen er alles aan om de première op 29 mei door te laten gaan", vertelt Maaike de Boer (18), bestuurslid en een van de achttien toneelspelers . Zowel afgelopen zondag als dinsdag op Bevrijdingsdag zijn er vernielingen gepleegd aan het decor.

Regiodonderdag, 7 mei 2015

Buren Wyldemerk zijn boos op gemeente

Harich - De noodgebouwtjes van de voormalige Campus Wyldemerk onder Harich moeten gewoon worden afgebroken. Dat stelt de vereniging van omwonenden Campus NEE in een woedende brief aan B en W en de gemeenteraad van De Friese Meren. Het college overweegt de gebouwtjes te legaliseren en wil daar op 13 mei met de commissie Ruimte over praten. Wat de vereniging betreft brengen de raadsleden dan een negatief advies uit: 'Wij leven toch niet in een bananenrepubliek?'

Geloof & Kerkdonderdag, 7 mei 2015

Margarithe Veen begint aan tweede klus bij Friese Raad

Achlum - Het is voor Veen, gemeentepredikante in Achlum-Hitzum, namelijk de tweede termijn. In de periode januari 2004 - oktober 2005 was ze ook preses. Ze was toen met 31 jaar de jongste voorzitster ooit in de geschiedenis van de Friese raad.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties