De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 7 mei 2016.

Hoofdartikelzaterdag, 7 mei 2016

Stilte over de digitale revolutie in de wereld

Er vinden grote ontwikkelingen plaats in de digitale wereld die vergaande invloed hebben op onze manier van leven. In Nederland wordt daarover slechts mondjesmaat bericht. Wie wil weten welke grote strijd er wordt gevoerd over de belangen van bedrijven, overheden en de rechten van burgers moet de blik richten naar de Verenigde Staten.

Regiozaterdag, 7 mei 2016

Fries project helpt meiden aan diploma

Leeuwarden - Jongeren die te maken hebben met hulpverlening komen te vaak in de knel in het onderwijs. Het expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties Fier in Leeuwarden is daarom een project gestart om cliënten naar een diploma en een baan toe te leiden. Minister Jet Bussemaker heeft persoonlijk groen licht gegeven voor het project 'Eerst een diploma en een baan’.

Regiozaterdag, 7 mei 2016

Slapen op veertig meter hoogte in waterreservoir in Nes

Nes (H) - Als kind speelde ze op het terrein rond de watertoren, als schoolmeisje fietste ze er dagelijks langs. Gisteren greep Tjitske Smeding uit Grou haar kans om de tot hotel verbouwde watertoren in Nes bij Akkrum te bewonderen.

Regiozaterdag, 7 mei 2016

Vakantiegevoel in Terherne, maar voor ondernemer is het hard werken

Terherne - De medewerkers van verhuurbedrijf Yachtcharter Wetterwille maken de motorjachten klaar voor verhuur. Een sopje over de banken in de kajuit, een zeem over de ramen. Ook overbuurman Louis Nagel, eigenaar van jachthaven Kaap Hoorn, is druk in de weer. Nu het watersportseizoen is geopend, komen er veel reparatieklussen binnen en is het flink aanpoten. ,,Nu het mooie weer toeslaat, is het in één keer heel druk op de werf", vertelt Nagel. ,,Mensen komen met problemen die snel moeten worden opgelost naar ons toe." Hij gebaart naar een boot die op de kant ligt. ,,De motor ervan is helemaal uitgesleten."

Geloof & Kerkzaterdag, 7 mei 2016

Ds. Roger Wind nu ook als predikant met pensioen

Franeker - Ds. Roger Wind (65) uit Franeker gaat op 19 mei met emeritaat. Om dat moment te markeren is er zondag een afscheidsdienst in de Franeker Martinikerk.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties