De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 7 juni 2013.

Cultuurvrijdag, 7 juni 2013

Kinderen Terschelling openen OerolfestivalTerschelling|

Het Oerolfestival op Terschelling wordt dit jaar officieel geopend door de kinderen van het eiland. Dat heeft een woordvoerster van Oerol gisteren gemeld.

Cultuurvrijdag, 7 juni 2013

Brieven van Jan Mankes gebundeld in boek

Oranjewoud | In Museum Belvédère in Oranjewoud wordt morgen het boek Jan Mankes. Een kunstenaarsleven in brieven (1910-1920) gepresenteerd. Het boek bevat de correspondentie van de Friese kunstenaar Jan Mankes (1889-1920) met onder anderen zijn mecenas Aloysius Pauwels uit Den Haag. In die briefwisseling is de ontwikkeling van de kunstenaar te volgen.

Cultuurvrijdag, 7 juni 2013

Theatrale ontbijtconcerten in noordelijke kerken

Leeuwarden | Zangeres Ellen Bakker en pianiste Corinne Staal gaan een reeks theatrale ontbijtconcerten geven in kleine kerken in Fryslân en Groningen. Dat heeft Bakker gisteren bekendgemaakt. Onder de titel Waden worden op zondagochtenden nummers ten gehore gebracht waarin het Wad en de zee centraal staan. Het publiek krijgt tijdens de concerten een ontbijt voorgeschoteld van Friese streekproducten. De première is op 25 augustus in de Sint Willibrorduskerk in Holwerd.

Hoofdartikelvrijdag, 7 juni 2013

Teeven kan niet rekenen op VVD

Staatssecretaris Teeven is zo langzamerhand een van de meest besproken bewindslieden van het kabinet. De meeste aanleidingen tot deze vaststelling zijn niet positief voor hem. Denk alleen aan de gebeurtenissen in de Kamer rondom de zelfdoding van een vluchteling. Het aftreden van Teeven lag voor de hand, maar coalitiebelangen hadden de overhand. Gisteren kreeg de staatssecretaris opnieuw een flinke dreun te verwerken: de eigen VVD-fractie voelt niets voor de plannen van Teeven tot sluiting van gevangenissen. Bovendien ziet coalitiegenoot PvdA niets in het voorgestelde beleid.

Regiovrijdag, 7 juni 2013

De Compagnons maakten Rottevalle

Rottevalle | Rottevalle viert deze week feest. De Compagnie der Rottevalster Vaarten en het Vallaat, kortweg De Compagnons, bestaat tweehonderd jaar. Eigenlijk geeft de vereniging het liefst vanuit de achtergrond financiële steun aan dorpsverenigingen en -activiteiten, maar voor dit jubileum is een uitzondering gemaakt. Want zonder De Compagnons had Rottevalle er nu heel anders bij gelegen.

Regiovrijdag, 7 juni 2013

Ouderen krijgen hulp bij gebruik van sociale media

Dokkum | Hoe zit het met je gegevens? Wie kan er allemaal bij en wat kunnen ze ermee doen? Een groep van tien ouderen uit het verzorgingsgebied van KabelNoord zit in een ruimte van het gebouw van de kabelaar in Dokkum.

Regiovrijdag, 7 juni 2013

Gif blijft zo lang mogelijk in schap bij tuincentra

Leeuwarden | Friese tuincentra halen de bestrijdingsmiddelen die per 1 december verboden zijn niet voor die tijd uit de schappen, zoals veel tuincentra elders in Nederland. Dat blijkt uit een rondgang van het Friesch Dagblad langs een aantal bedrijven in de provincie.

Regiovrijdag, 7 juni 2013

Kraamzorg over de gehele linie onder druk

Leeuwarden | Noordelijke kraamzorgorganisaties staan onder druk. Het faillissement van Kraamzorg Het Groene Kruis, die volgens de eigen website meer dan honderd jaar marktleider was in Noord-Nederland, staat niet op zichzelf. Dat meldt het Kraamzorg Overleg Noord-Nederland. Alle kraamzorgorganisaties merken dat de geboorteaantallen als gevolg van de crisis dalen, bericht het overleg in een persbericht.

Geloof & Kerkvrijdag, 7 juni 2013

Samenzangavond voor wielertocht Tour for Life

Tzummarum | In de St. Martinuskerk van Tzummarum wordt zaterdagavond een zang- en muziekavond gehouden voor de wielertocht Tour for Life. Naast samenzang van bekende liederen uit het Liedboek voor de Kerken, Joh. De Heer, Tussentijds en de bundel Opwekking kunnen mensen luisteren naar muziek uitgevoerd door de verschillende medewerkers aan de avond.

Geloof & Kerkvrijdag, 7 juni 2013

Digitale wegwijzer voor het liedboek

Hoe vind je in het nieuwe Liedboek een van de ‘oude’ liederen eenvoudig terug? Ellen van der Sar (49) uit Den Haag maakte er een website voor.

Sportvrijdag, 7 juni 2013

sc Heerenveen plukt derde doelman bij Ajax weg

Heerenveen | Sc Heerenveen neemt per direct keeper Chiel Kramer over van landskampioen Ajax. Hij wordt derde keeper en gaat deel uitmaken van de eerste selectie. De 21-jarige Heemskerker stapt transfervrij over en tekent een contract voor een jaar, met een optie voor nog een jaar. Kramer kwam eerder uit voor HFC Haarlem en speelt sinds 2007 voor Ajax. Daarnaast maakte Heerenveen definitief de komst van de zestienjarige Deense verdediger Stefan Gartenmann wereldkundig.

Sportvrijdag, 7 juni 2013

Veel Friezen naar EK skeeleren in Almere

Heerenveen | Voor de Europese kampioenschappen inlineskaten, die van 27 juni tot en met 6 juli in Almere worden gehouden, heeft de selectiecommissie inlineskaten van de schaatsbond maar liefst zeven Friezen opgeroepen. Crispijn Ariëns (Wolvega), Elma de Vries (Haule), Ruurd Dijkstra (Nijeholtwolde), Lars Scheenstra (Ter Idzard), Mark Horsten (Haulerwijk) en Manon Kamminga (Haulerwijk) zullen deelnemen aan de titelstrijd die plaatsvindt op piste en weg.

Sportvrijdag, 7 juni 2013

Stichtingsbestuur overstag: onderzoek naar Heerenveen

Heerenveen | Het stichtingsbestuur van sc Heerenveen heeft gisteren besloten een extern adviseur te benoemen om te kijken wat de oorzaken zijn van de voortdurende onrust bij de club. Het gaat om bestuursadviseur Paul Nobelen. Hij moet kijken wat het draagvlak is voor de directie, onder leiding van Robert Veenstra, en de raad van commissarissen (rvc).

Sportvrijdag, 7 juni 2013

Van der Velde wil nog niet veel zeggen over onderzoek Heerenveen

Heerenveen | Riemer van der Velde heeft gisteren gereserveerd gereageerd op het nieuws dat er een extern onderzoek komt bij sc Heerenveen, de club waar hij erevoorzitter van is. Een van de dingen die wordt onderzocht, is de relatie van de clubleiding met hem. Daarnaast komt ook zijn eigen rol aan bod, althans als het aan het Stichtinsgbestuur ligt. ,,Ik vind het nog te vroeg om hier iets over te zeggen”, reageerde Van der Velde gisteravond desgevraagd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties