De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van donderdag, 7 juli 2011.

Economiedonderdag, 7 juli 2011

Bouwbedrijf Bleeker failliet verklaard

Bolsward - Bleekerbouw uit Bolsward is bankroet. De rechtbank in Leeuwarden sprak het faillissement uit nadat directeur Hijlke Bleeker dat had aangevraagd. Daarmee komen 23 mensen op straat te staan. Naast de malaise in de bouw, heeft het bedrijf last gehad van de tegenvallende verkopen van woningen in het project It Noard in het centrum van Workum. De schuld is opgelopen tot 2,6 miljoen euro. Bleeker restaureerde onder andere de Laurentiuskerk in Kimswert. Dat werk ligt nu tijdelijk stil. Bleekerbouw werd in 1912 opgericht door de grootvader van de huidige directeur.

Economiedonderdag, 7 juli 2011

Franeker krijgt ondernemersfonds

Franeker - Vandaag wordt een convenant getekend voor het ondernemersfonds Franeker. Het fonds zal worden ingezet voor de promotie van de stad. Voor evenementen en activiteiten kan geld verkregen worden uit het fonds. Daarnaast worden de financiŽn gebruikt voor professionele promotie van de stad. Het fonds is opgezet door de stichting Ster van de Elfsteden en wordt gevuld door opbrengsten van de reclamebelasting, sponsors en de gemeente Franekeradeel.

Hoofdartikeldonderdag, 7 juli 2011

Regering regeert, Kamer controleert

Het is een basisregel in het staatsrecht: de regering regeert en de Kamer controleert. Ofwel, het kabinet bepaalt wat het beleid wordt, presenteert dat in de Tweede Kamer en die debatteert of dit goed beleid is. Vervolgens stemt de Kamer erover of probeert het wat bij te sturen. Maar steeds vaker proberen Kamerleden op de stoel van de regering te gaan zitten.

Regiodonderdag, 7 juli 2011

Deze herfst een besluit nodig over NW-Frysl‚n

Stiens - Als Leeuwarderadeel nog een kans wil maken op fusie met Leeuwarden, dan moeten de eerste stappen daarvoor nog deze zomer worden gezet. Dat schrijft burgemeester Joop Boertjens in een analyse die hij voor zijn gemeenteraad en het college van Gedeputeerde Staten heeft geschreven. Onlangs zorgde een brief van burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden, met dezelfde strekking, nog voor irritatie in Stiens.

Regiodonderdag, 7 juli 2011

OM: biologische boeren verdienen geen straf

Leeuwarden - Het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden heeft gisteren het hof in Leeuwarden gevraagd de boeren Thom de Groot en Henk Brandsma schuldig te verklaren zonder oplegging van straf. De twee weigeren om principiŽle redenen hun schapen te oormerken.

Regiodonderdag, 7 juli 2011

Positief stimuleren, dan komt ít wel goed

Leeuwarden - Wat ooit begon als taalondersteuning van enkele allochtone ouders en hun kinderen, is in twintig jaar uitgegroeid tot opvoedondersteuning van zestig gezinnen in Leeuwarden. Gisteren kregen 34 ouders en hun kinderen een diploma.

Regiodonderdag, 7 juli 2011

Toeristenbelasting steeds vaker in algemene kas

Leeuwarden - Gemeenten storten het geld dat binnenkomt uit de toeristenbelasting steeds vaker in de algemene kas. Dat constateert de Kamer van Koophandel Noord-Nederland in de Benchmark Toeristisch Beleid 2011.

Geloof & Kerkdonderdag, 7 juli 2011

De locoburgemeester van het bisdom

Pastoor Leo van Ulden o.f.m. neemt vandaag afscheid als vicaris-generaal van het bisdom Groningen-Leeuwarden. De wandelende vraagbaak die alles van het bisdom weet gaat met pensioen.

Geloof & Kerkdonderdag, 7 juli 2011

Boek ds. Klaas Hendrikse over Jezus verschijnt in oktober

Amsterdam In oktober verschijnt het tweede boek van ds. Klaas Hendrikse. Het gaat opnieuw over God, die volgens hem niet bestaat, en nadrukkelijk over Jezus. Dat heeft uitgever Nieuw Amsterdam bekendgemaakt. Het boek heeft als titel God bestaat niet en Jezus is zijn zoon.

Sportdonderdag, 7 juli 2011

Tweet van de dag: Het leek wel aflevering MASH

Vandaag: de valpartijen in de Tour de France

Sportdonderdag, 7 juli 2011

Partuur Bakker wint eerste klasse in Wier

Wier - Peter Bakker, Hendrik Jan van der Velde en Dennis Wijnjeterp hebben gisteren in Wier de uitnodigingswedstrijd voor eersteklassers op hun naam geschreven.

Sportdonderdag, 7 juli 2011

Jan Bos op podium in de ronde van Ermelo

Ermelo - Jan Bos is gisteravond als derde geŽindigd in de ronde van Ermelo. De 25-jarige wielrenner uit Bontebok moest Eddy van IJzendoorn (Tiel) en Joey van Rhee (Nijverdal) voor laten gaan.

Sportdonderdag, 7 juli 2011

Roelof Bouwmeester naar achtste plaats

Helsinki -Roelof Bouwmeester is gisteren een plaatsje gezakt in het algemeen klassement van het Europees kampioenschap Laser in Finland. Bouwmeester staat nu achtste.

Sportdonderdag, 7 juli 2011

Uw sportfoto in de krant

Uw hockeyende kleinkind met de beker in de handen? Dat schitterende doelpunt van zoonlief? Of die geconcentreerde blik van uw dochter, aanstormend amazone? Heeft u het op beeld vastgelegd en wilt u het delen met de lezers van het Friesch Dagblad dan biedt de krant u nu die gelegenheid. De sportredactie wil voortaan elke dinsdag een mooie plek inruimen voor de beste, leukste, mooiste, aardigste amateur sportfoto van het voorgaande weekeinde. Mail de foto voor maandagavond 21.00 uur naar sport@frieschdagblad.nl. Fotoís van kampioensteams zijn van harte welkom, maar de voorkeur gaat uit naar spelmomenten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties